• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Standleiding langs gevel

stievens

Lid
Joined
22 Aug 2007
Messages
177
Reaction score
0
Points
16
Zijn er, behalve estethische redenen, eigenlijk goeie redenen om je standleiding van je afvoerwater niet langs je gevel te laten lopen? Ik zou dat namelijk willen doen, buiten aan de gevel is het niet erg, die zou mooi naast de regenpijp lopen, terwijl ze binnen énorm in mijn weg loopt om mijn nieuwe keuken te zetten. Dus: mag ik die langs buiten en zo de riool in laten lopen of zijn er regels of redenen die zeggen dat dat niet mag?
 
michielr_99;1853026 wrote:
Wij hebben in de keuken ook een afvoer achter de kasten lopen. De kast waar de afvoer achter zit hebben we gewoon minder diep gemaakt dan de rest, het is wel een kast over de volledige hoogte van de keuken (dus geen hangkast).Ja, als ik ze 'in' een hoge kast zou kwijt geraken zou ik ook kiezen voor een minder diepe kast. Maar die stomme buis loopt in het midden van mijn keuken wegens dat er later een aanbouw gezet geweest is. Vroeger liep die dus in de hoek (daar kan je zo'n hoge kast kwijt), met die aanbouw loopt het in het midden. Zonder valse wand zou ik dus een hap uit mijn aanrecht moeten nemen, dat wil ik niet. En een hoge kast in het midden van mijn keuken wil ik ook niet. Voor de rest: amai, ik heb hier nogal een discussie doen losbarsten! :) In alle geval bedankt aan iedereen voor de adviezen!
 
stievens;1853107 wrote:
michielr_99;1853026 wrote:
Wij hebben in de keuken ook een afvoer achter de kasten lopen. De kast waar de afvoer achter zit hebben we gewoon minder diep gemaakt dan de rest, het is wel een kast over de volledige hoogte van de keuken (dus geen hangkast).Ja, als ik ze 'in' een hoge kast zou kwijt geraken zou ik ook kiezen voor een minder diepe kast. Maar die stomme buis loopt in het midden van mijn keuken wegens dat er later een aanbouw gezet geweest is. Vroeger liep die dus in de hoek (daar kan je zo'n hoge kast kwijt), met die aanbouw loopt het in het midden. Zonder valse wand zou ik dus een hap uit mijn aanrecht moeten nemen, dat wil ik niet. En een hoge kast in het midden van mijn keuken wil ik ook niet. Voor de rest: amai, ik heb hier nogal een discussie doen losbarsten! :) In alle geval bedankt aan iedereen voor de adviezen!En wegwerken in een vals plafond zodat je met de buis in een hoek naar beneden kan komen?
 
Ook hier sedert een 4-tal jaar een buis van 110 die een 3-tal meter vertikaal over de achtergevel loopt zonder enige isolatie of iets dergelijks. De buis staat er volgens mij al meer dan 10 jaar, maar wij wonen er nog maar 4 jaar en daartijdens nooit problemen gehad. Wel aan de bovenzijde open voor verluchting. Misschien komt daar in de winter warmte rioollucht uit (geen idee).

Hier is de volledige badkamer op aangesloten (bad, douche, lavabo's en wc). Nooit enig probleem gehad. Enkel zorgen dat je geen lekken krijgt op kraan/wc, want dat kan volgens mij dus wel aanvriezen.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Top