Stabiliteitsstudie - Ingenieursstudie - Betonstudie

Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,Heeft er iemand van jullie positieve referenties in verband met de uitvoering van de stabiliteitsstudie (ingenieursbureau) van hun woning in de omgeving van Brugge - Beernem - Aalter? (Namen, adressen,...)Kunnen jullie eventueel een richtprijs geven? Staat de prijs in functie van de oppervlakte van de woning en het resultaat van de grondsondering? Of gaat men hier eerder een vaste prijs hanteren?Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
66
Waarderingsscore
0
Punten
0
Blue,wat zoek je precies? Een grondsonderingsfirma die komt sonderen in functie van uw fundering of een studie van de welfsels.Als het gaat om een grondsondering, dan hebben wij een goede ervaring met Lippens Geotechniek uit Kruishoutem. Zij doen een grondsondering van 3 x 3 ton voor zo'n 375 euro.Voor een studie van de welfsels heeft onze architect doorgegeven dat die gedaan worden door de firma van de welfsels zelf. Ploegsteert en Doutreloigne doen dit zeker. Van de andere weet ik het niet. Het is wel evident als je bij één van die firma's een studie opvraagt, dat je dan daar je welfsels ook bestelt. In ons ontwerp zitten nogal veel poutrels. Zij rekenen ook uit welke profielen we gaan nodig hebben.Groeten,Kubus
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,Wij hebben de grondsondering reeds laten uitvoeren en hieruit bleek dat wij konden bouwen met de klassieke sleuffunderingen (dus geen betonplaat of paalfunderingen).Zie ik het foutief dat de stabiliteitsstudie en natuurlijk het prijskaartje hiervan onder andere ook wordt bepaald door de grondsondering. Of is dit niet correct?

De prijs zal waarschijnlijk ook bepaald worden door de oppervlakte van de woningen en het aantal verdiepen...Ik heb reeds een offerte - prijs gekregen van de het ingenieursbureau (rechtstreeks op aanvraag van onze architect) en dit was 1.750 EUR (excl. BTW).Graag had ik eventueel positieve referenties gehad (namen en prijzen)...
 
Lid geworden
23 nov 2006
Berichten
53
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hey,Reken voor uw stabiliteitsstudie op een prijs tussen 1500,00 EUR en 3000,00 EUR excl. B.T.W.Helaas ken ik geen studiebureaus regio BruggeGroet,B.B.
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
66
Waarderingsscore
0
Punten
0
Klopt het dan niet als onze architect zegt dat dit door de de firma's van de welfsels gedaan wordt.Kubus
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
769
Waarderingsscore
0
Punten
0
Kubus wrote:
Klopt het dan niet als onze architect zegt dat dit door de de firma's van de welfsels gedaan wordt.Dat klopt gedeeltelijk. En is ook afhankelijk van welke welfselfabrikant je voor ogen hebt.In principe berekenen de welfselleveranciers hun welfsels en eventuele aansluitende balken en profielen. Eentje die wat ijveriger is wil er misschien nog wat extra berekeningetjes bijdoen.Maar een belangrijk punt is wel dat niet alle welfselleveranciers de verantwoordelijkheid voor deze berekening op zich nemen. Er staat dan dikwijls op het plan een vakje in de zin van "ter controle door ingenieur of architect".Het is mijns inziens beter dergelijke berekeningen steeds door een onafhankelijk ingenieur te laten uitvoeren. Die zal misschien ook op bepaalde plaatsen alternatieven voor welfsels voorstellen die mogelijk eleganter/goedkoper/... zijn. Een welfselfabrikant zal niet tegen zijn eigen winkel een alternatief voorstellen.Het juiste type welfsel voorstellen kan iedereen, met een overspanningstabel van de fabrikant in de hand, maar omgekeerde balken, combinaties beton-staal, ... zijn al minder evident. Akkoord in een normale klassieke woning zonder "speciallekes" is een ir misschien onnodig, maar dat kunnen we van hieruit natuurlijk niet beoordelen.
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,Bij ons blijkbaar niet...de architect heeft een ingenieursbureau aangesproken om de stabiliteitsstudie te laten doen.Wij weten op dit ogenblik nog niet wie de welfsel doet...Groeten
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
769
Waarderingsscore
0
Punten
0
De architect is het best geplaatst om te beoordelen of een ir al dan niet nodig is. En dat is ook zijn verantwoordelijkheid.Bij ons was dit met overspanningen van 7m en betonnen en stalen balken van 10m lang overduidelijk wèl nodig.
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
66
Waarderingsscore
0
Punten
0
Blue,ge kunt misschien ne keer bellen naar:http://www.douterloigne.com/Ga op de website naar Diensten en klik dan op Anzegem. Daar krijgt ge alle telefoonnummers voorgeschoteld. Ge moet maar ne keer dat stukje van Studiebureel lezen. Lijken mij toch serieuze gasten.Groeten,Kubus
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
4.307
Waarderingsscore
1
Punten
0
Voor stabiliteitsstudie kan je kiezen:- ofwel rekent stab.ing. alles uit en maakt tekeningen en zegt wat er precies nodig is en besteld moet worden. Daarna doe je met die gegevens de bestelling bij welke fabrikant je ook maar wilt....- ofwel laat je alles bij fabrikant uitrekenen. Op hun plannen staat meestal dat je het nog moet laten nakijken (ivm aansprakelijkheid), en dat doe je ook maar best door een stabiliteitsingenieur (of je moet een architect hebben die dit zelf kan (en dat zijn er niet veel)).

Na goedkeuring van ingenieur en architect (checkt ook altijd nog of bepaalde welfsels wel echt de beste/mooiste oplossing zijn) kan je dan bij die fabrikant bestellen.In beide gevallen is stabiliteits-ingenieur verantwoordelijk (als je zijn bevindingen opvolgt tenminste), en komt hij ook werfcontroles doen.

In het eerste geval kost de ing je natuurlijk iets meer, maar dat zou gerecupereerd worden naar het schijnt omdat zij je laten leggen wat je effectief nodig hebt, en niet een marge erbovenop zoals sommige fabrikanten zouden doen (wordt beweerd door anderen, heb er zelf geen ervaring mee).

Enfin, voor de rest komt het er zowat op neer wat Lennie gezegd heeft.
 
Bovenaan