• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!
  • Vraag hier je gratis tickets voor bis beurs 2023 in gent aan! Niet geldig op zondag

Scheidingsmuur halfopen bebouwing

Lid geworden
16 mrt 2011
Berichten
8
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben een aantal maanden geleden een bouwgrond gekocht voor een halfopen bebouwing, maar wij weten niet zo goed hoe de scheidingsmuur aan te pakken.Wij zullen waarschijnlijk eerst ons huis zetten en pas daarna (enkele jaren later) zullen onze buren beginnen. Wettelijk gezien moeten wij de muur van onze buur mee optrekken op hun grond en moet onze buur deze muur overkopen.Maar zijn er nog andere mogelijkheden?Bedanktgrt
 
Lid geworden
9 jul 2010
Berichten
234
Waarderingsscore
0
Punten
0
U bent verplicht om een wachtmuur te plaatsen maar uw toekomstige buur is absoluut niet verplicht om deze over te nemen/kopen.
 

chime

Zeer Actief lid
Lid geworden
10 apr 2007
Berichten
9.178
Waarderingsscore
3
Punten
38
Als je al weet wie de buren gaan worden: er eens mee gaan klappen.Maar indien mogelijk, laat zij hun eigen muur optrekken => minder kans op vochtschade bij jou tijdens de werken + goedkoper voor hen + minder kans op geluidsoverlast als ze er wonen.Er zijn verschillende opties:

- je zet muur + isolatie + tijdelijke bescherming van die isolatie (buur neemt daarna gewoon helft isolatie over) => dit kan altijd, best wel met toestemming van de buur als de bouwvoorschriften verplichtten dat je de muur dubbel moet zetten- je zet muur van 14 + isolatie + 9 te paard (buur neemt dan helft van die van 9 over + steekt zelf nog wat isolatie en eigen muur) => hiervoor best eens horen bij de buur zelf, voor hetzelfde geld gaan ze anders ook die muur van 9 gebruiken als hun binnenmuur (als hun architect dat stevig genoeg vind) en blijf je met de nadelen zitten.- elk zet een eigen dubbele muur (maar dat vind ik persoonlijk wat overkill)
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
1
Punten
0
broek aan vegen.regeltjesmakers weten niets over constructie.

De voorschriften stammen nog uit de tijd dat er met een enkele muur gewerkt werd zonder isolatie- of akoestische normen.

Men controleert daar nooit op.

Is gewoon een regeltje dat blijft bestaan omdat iemand nalaat om het aan te passen / te verwijderen

Je krijgt er alleen maar miserie en problemen mee.niet bouwen op andermans grond zou toch voorrang moeten krijgen op regels die nog uit het burgerlijkwetboek komen (Dat op gesteld werd in de tijd van NAPOLEON!!!)
 
Lid geworden
11 feb 2009
Berichten
379
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben ook enkel muur op eigen grond en isolatie. Al een muur voor je buur bouwen heeft totaal geen nut. Geen zorgen over overnames en je moet nu die extra kosten niet maken. Je buur kan dan nog altijd doen wat hij wil dus niemand zal bezwaar maken.
 
Lid geworden
9 jul 2010
Berichten
234
Waarderingsscore
0
Punten
0
Het beste is, vin dik, snelbouw 14 + isolatie+ snelbouw 9 en dit allemaal op uw grond.Daarna kan je buur weer isolatie plaatsen en zijn binnenmuur.Hij moet dan in theorie van uw snelbouw van 9 cm afblijven want deze staat volledig op uw grond.
 

chime

Zeer Actief lid
Lid geworden
10 apr 2007
Berichten
9.178
Waarderingsscore
3
Punten
38
bouwwerken sven wrote:
Het beste is, vin dik, snelbouw 14 + isolatie+ snelbouw 9 en dit allemaal op uw grond.Daarna kan je buur weer isolatie plaatsen en zijn binnenmuur.Hij moet dan in theorie van uw snelbouw van 9 cm afblijven want deze staat volledig op uw grond.Sorry, maar wettelijk gezien mag de buur die muur dan alsnog in gebruik nemen (zelf al zet je die op paar cm van de scheiding af)'t Is dan wel zo dat de muur draagkrachtig genoeg moet zijn (bij 9 is de kans daarop beperkt) + grond waar de muur op staat moet dan ook overgenomen worden.Ook denk ik niet dat de meeste mensen die zomaar zullen overnemen zelfs al kunnen ze, gewoonweg omdat de overnameprijs vaak hoger zal zijn dan een eigen muur te laten opmetsen.
 
Lid geworden
9 jul 2010
Berichten
234
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wettelijk wel maar zoals je al aangaf gaat een overnameprijs hoger of gelijk liggen aan een nieuwe muur metselen.En op een snelbouw van 9 cm welfsels of volle betonplaat te leggen gaat moeilijk worden als je geen murfor hebt gebruikt.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan