• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Scheidingsmuur die deels buitenmuur is isoleren aan binnenkant

Lid geworden
14 nov 2019
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
1
Dag allen,

Graag check ik met jullie ivm de volgende situatie:
Ik woon in een halfopen bebouwing, waarbij mijn dak hoger komt dan het dak van de buur. Het bovenste deel van de scheidingsmuur is dus eigenlijk een buitenmuur. Momenteel is dit niet geïsoleerd (de zolder stond hiervoor steeds leeg).
Mijn buur geeft aan dat hij niet wil dat er buitenisolatie zal plaatsvinden op dit stuk van de muur omdat:
(1) de muur dan pakweg 15 cm breder wordt "op/boven zijn grond";
(2) de isolatie en afwerking schade zal brengen aan de roofing op zijn dak. Hij geeft aan dat hij zijn eigen roofing elke 15 jaar wil kunnen vernieuwen, indien wij de muur zouden uitbreiden, zal dit schade brengen aan zijn roofing en aan zijn eigen dakisolatie, vreest hij.

De vraag die ik me hierbij stel, is of het mogelijk is om enkel dit stuk van de muur aan de binnenkant te isoleren. De volledige scheidingsmuur isoleren lijkt me niet noodzakelijk (we hebben ook geen last van burengeluid), echter dient dat bovenste stuk van de muur, waar dus niet tegen gebouwd werd door de buur, wel geïsoleerd te worden. Zou dat ook kunnen via binnenisolatie denken jullie?

Alvast oprecht merci voor jullie feedback en expertise !!

Groeten,
Michael
 
V

Verwijderd lid 172838

Guest
Kan je binnen aansluiten met de dakisolatie?
 
Lid geworden
14 nov 2019
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ik heb het zonet gecheckt, de dakisolatie is inderdaad mooi aansluitend met die muur. Is dat dus goed nieuws? :) Alvast merci voor je reactie!
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan