rookgasafvoer condensatieketel

bobdeprutser

Nieuw Lid
Lid geworden
16 jun 2014
Berichten
98
Waarderingsscore
1
Punten
8
Hallo iedereen...Voor de keuring van mijn gasleiding te laten doen heb ik begrepen dat ook de rookgasafvoer al geinstalleerd moet zijn. HIervoor moet ik door een plat dak in de garage. Dit zal echter tijdelijk zijn want later zal ook het dak vervangen worden op de garage. Mijn vraag nu is hoe ik dit waterdicht kan maken. Dat er dus geen water binnenkomt via de randen waar de buis dus zit. Als ik het goed begrijp heb ik ook thermische isolatie nodig tussen de buis en het gat in het dak.De buis zou ik rechtdoor naar boven doen, en tegen de gevel die 1 verdiep heeft. Daarbovenuit moet die buis nog eens 1m20 steken? Want in het eerste verdiep (dus naast de garage) is er een venster en dat moet een bepaalde afstand hebben. Klopt dit?Nog dingen waarmee ik rekening moet houden?BTW de dakafwerking is nu roofing (ik denk dat dit een dialect woord is:))Alvast bedankt voor reacties!
 
Lid geworden
18 feb 2013
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
bobdeprutser;1971740 wrote:
Hallo iedereen...Voor de keuring van mijn gasleiding te laten doen heb ik begrepen dat ook de rookgasafvoer al geinstalleerd moet zijn. HIervoor moet ik door een plat dak in de garage. Dit zal echter tijdelijk zijn want later zal ook het dak vervangen worden op de garage. Mijn vraag nu is hoe ik dit waterdicht kan maken. Dat er dus geen water binnenkomt via de randen waar de buis dus zit. Als ik het goed begrijp heb ik ook thermische isolatie nodig tussen de buis en het gat in het dak.De buis zou ik rechtdoor naar boven doen, en tegen de gevel die 1 verdiep heeft. Daarbovenuit moet die buis nog eens 1m20 steken? Want in het eerste verdiep (dus naast de garage) is er een venster en dat moet een bepaalde afstand hebben. Klopt dit?Nog dingen waarmee ik rekening moet houden?BTW de dakafwerking is nu roofing (ik denk dat dit een dialect woord is:))Alvast bedankt voor reacties!Er word meestal gewerkt met een dakdoorvoer speciaal gemaakt voor platte daken.http://www.cvzelfbouw.be/installatiemateriaal/rookgasafvoer/80/125-condens-concentrische-buis/schouw/muurdoorvoer-80/125/basisset-schouwkap-80mm-bevesthouder-aansluitmof-80mm--klemring-alu/pphttp://superhandel.be/vaillant-dakdoorvoer-ecotec-alu-pp-80-125.html
 

bobdeprutser

Nieuw Lid
Lid geworden
16 jun 2014
Berichten
98
Waarderingsscore
1
Punten
8
2de is ongeveer wat ik nodig heb. Thanks. Die isolatie van de buis tov het dak is dus bij zo een kit.Enig idee hoe dit af te dichten zodat geen regen binnenlekt?
 

janus wago

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2009
Berichten
13.776
Waarderingsscore
1.204
Punten
113
Je moet dat ding uit de eerste link op het dak plaatsen en daar de roofing overheen branden.
 
Bovenaan