• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!
  • Vraag hier je gratis tickets voor bis beurs 2023 in gent aan! Niet geldig op zondag

Robotmaaier meerdere zones

deefken

Nieuw Lid
Lid geworden
30 jan 2015
Berichten
34
Waarderingsscore
0
Punten
6
Hallo,

We twijfelen voor de aanschaf van een robotmaaier. Het is zo dat rondom ons huis er 3 zones zijn die compleet los van elkaar liggen. Er is dus geen manier voor een robotmaaier om zelf van zone A naar B naar C te gaan. Op zich is dat voor ons niet zo'n probleem want we willen dit gerust manueel verplaatsen. Tussen de zones is er trouwens telkens maar 1-2m afstand, maar tussen de zones is hoogteverschil dus vandaar dat de robotmaaier dit niet zelf zal kunnen overbruggen.

De vraag die ik heb is vooral wat betreft de perimeterdraad. Volgens sommige handleidingen zou je de de perimeterdraad in 3 "lussen" kunnen leggen langs de rand om deze dan ook onderling te verbinden met elkaar. Op die manier loopt het stroomsignaal over de verschillende lussen heen en weet de robotmaaier dus per zone waar de "randen" zijn.
Terugkeren naar laadstation en dergelijke is uiteraard enkel mogelijk in de hoofdzone waar ook het laadstation staat, maar dat is ok voor ons.

Heeft iemand ervaring met een robotmaaier en meerdere losstaande zones? En lijkt bovenstaande idee mogelijk?

Bedankt!
 

Koenraad123

Actief Lid
Lid geworden
18 feb 2020
Berichten
135
Waarderingsscore
71
Punten
28
En een robotmaaier op gps? Dan heb je die draad niet nodig.
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
15.071
Waarderingsscore
4.077
Punten
113
Waarom zou je een robotmaaier nemen als je er zelf moet aan komen meermaals per dag?

Als er echt geen verbinding is tussen de stukken (de husqvarna heeft genoeg aan een metertje breed met een geleidedraad in het midden en kan hellingen tot 40° aan, zelfs meer voor de pro modellen, en de draad mag ook in de voegen van de terrastegels lopen) dan zou ik eens kijken om op de kleine nevenzones een kleine goedkope maaier te laten lopen. Of 1 keer per week zelf met een flymo’tje rondgaan.
Dat zal toch comfortabeler zijn dan 4 keer per dag dat ding te verplaatsen.
 

DDA

Lid
Lid geworden
10 mei 2023
Berichten
96
Waarderingsscore
43
Punten
18
Ga een keer bij een Husqvarna dealer langs met je vraag. Denk dat het mogelijk moet zijn, tenzij er een wand / pallisade zit tussen die hoogteverschillen.
 
Lid geworden
6 jun 2023
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ja, het is mogelijk om een robotmaaier te gebruiken in meerdere losstaande zones met behulp van de perimeterdraad. De perimeterdraad wordt normaal gesproken gebruikt om de grenzen van een enkele zone aan te geven, maar je kunt ook meerdere lussen maken om de afzonderlijke zones af te bakenen en ze onderling te verbinden.

Je kunt de perimeterdraad in een lus leggen langs de rand van elke zone en de lussen vervolgens onderling verbinden. Hierdoor zal het stroomsignaal van de robotmaaier door alle lussen lopen, waardoor de maaier in staat is om de afzonderlijke zones te herkennen en te maaien.

Zorg ervoor dat de verbindingen tussen de verschillende lussen stevig zijn en dat het stroomsignaal ononderbroken doorloopt. Je kunt hiervoor waterdichte connectoren of speciale aansluitingen voor de perimeterdraad gebruiken.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de robotmaaier niet zelfstandig van de ene zone naar de andere zal kunnen gaan, omdat er hoogteverschillen zijn tussen de zones. Je zult de robotmaaier dus handmatig moeten verplaatsen tussen de zones. Zorg ervoor dat de maaier is ingesteld om de juiste zone te maaien wanneer je hem verplaatst.

Het is altijd een goed idee om de handleiding van de specifieke robotmaaier die je overweegt te raadplegen, omdat de functionaliteit en het gebruik kunnen variëren afhankelijk van het merk en model. Daarnaast kunnen andere gebruikerservaringen en online fora je ook waardevolle inzichten geven over het gebruik van een robotmaaier in meerdere zones.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.135
Waarderingsscore
5.841
Punten
113
dat zit nu iedereen hier te zeggen. Je zal je robotmaaier van zone naar zone moeten verzetten.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan