• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Richtprijs plaatsing Gyproc

Mazinger

Nieuw Lid
Lid geworden
5 nov 2009
Berichten
49
Waarderingsscore
1
Punten
8
Wij hebben ons dak laten opknappen en tegelijkertijd de binnenkant laten afzetten met Gyproc panelen, volledig met afdekband, filler en finisher.
Voor 12 m² werd daarvoor 2.400 euro excl. btw aangerekend.

Deze prijs lijkt me nogal aan de zeer hoge kant of vergis ik me?
Bedankt,
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.884
Waarderingsscore
1.209
Punten
113
Als je schrijft 12m² @ 2400 € (en ik denk daarbij: da's 200 € / m²) lijkt me dat persoonlijk heel erg veel. Hangt af van veel factoren. Allemaal hoekjes en kantjes met hoek- en stopprofieltjes, een paar ronde stukjes er in, dakkapelletje, verschillende kaders er onder en afgewerkt op niveau Q4 waar ze alles samen 2 weken aan gewerkt hebben (ook al meegemaakt), dan is het niet zoveel. 1 groot dakvlak uitgetimmerd met panlatten en afgewerkt op niveau Q2, dagje werk, dan hebben ze u ferm gesneden.

Wat is er exact uitgevoerd van werk? Welke kader (hout, metalstud, plagyp,..), welke plaat (aba, rf,... 9 of 12 mm..), graad van afwerking? kleine stukjes / 1 of 2 grote vlakken? Hoeveel dagen werk? Konden de platen langs de trap naar de 2° verdieping of met grote ladderlift tot op 't 16de...? isolatie, dampscherm? grote platen/kleine platen? veel/weinig snij-afval?... zoveel dingen die meespelen in een prijsbepaling.

Maar als ik het goed begrijp, dan ben je geschrokken van de prijs die ze daarvoor aangerekend hebben? Had je voor die gyprocwerken op voorhand geen offerte op papier? Was dit een mondeling meerwerk naar aanleiding van eerder bestelde dakwerken? Hebt ge een detail daarvan of was het op de afrekening "12 meter gyproc : 2400 €"?

Ik vrees dat ze u hebben liggen gehad...

Kwestie van richtprijs: 12 m² onderkant dak afwerken kan je geen richtprijs per m² voor geven, die oppervlakte is te klein voor een meterprijs: ofwel vaste prijs vooraf over het geheel ofwel regie en dan achteraf ontdekken hoeveel het nu juist was.
 

deco1966

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
16 sep 2008
Berichten
3.037
Waarderingsscore
768
Punten
113
Vraag gewoon een detail van deze factuur.....materiaal en werkuren.

Dan weet je of je opgelicht bent of niet.....of je protesteert of niet.
 

tien10

Nieuw Lid
Lid geworden
17 aug 2016
Berichten
58
Waarderingsscore
1
Punten
8
bekijk gewoon eens hoeveel manuren ze gedaan hebben ... materiaalkost zal maar rond de 100 euro draaien denk ik ? 
 
Lid geworden
19 jan 2017
Berichten
34
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoeveel vraagt een stielman die Gyproc plaatst per uur?
 

c00kie

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
22 mrt 2006
Berichten
12.210
Waarderingsscore
2.476
Punten
113
zoveel dan dat jij er voor wil betalen ... 
dash1.gif


Maar misschien zijn er maar weinigen die per uur rekenen, en velen die per m² rekenen...   Reken voor een voorzetwand prijzen tss de 25 & 35 € en voor een scheidingswand tss de 30 & 40 euro.  Hier moet je dan rekening houden met het feit of er al dan niet osb bijgeplaatst wordt, voor een scheidingswand of er isolatie tussen zit of niet, enz. enz.  Zijn ze schildersklaar gemaakt of niet?  
 
Lid geworden
19 jan 2017
Berichten
34
Waarderingsscore
0
Punten
0
In mijn geval betaal ik 8500€ voor 100m². Het zijn wel 6 verschillende "vlakken", dus niet 1 groot vlak.

In de offerte is alles met OSB en isolatie. Het zou ook schilderklaar moeten zijn, want op de offerte staat dat ze er op het einde nog een laag over doen.

Ik vind de prijs redelijk duur, vandaar mijn vraag dat ik ze misschien eerder per uur zou willen laten werken. Ik zal wel elke dag op de werf staan, zodat er wel degelijk gewerkt wordt.
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.884
Waarderingsscore
1.209
Punten
113
Mustang10 zei:
Hoeveel vraagt een stielman die Gyproc plaatst per uur?

Gyproc wordt niet "per uur" geplaatst, maar per m² ofwel een forfaitaire totaalprijs. Welk latwerk (hout metalstud-50-75-100-125 plagyp-S-D L-gips)? Welke beplating (enkel dubbel ABA 4ABA WR ... 6-9,5-12-15-18mm)? Isolatie? met/zonder osb? "Schilderklaar Q1-Q2-Q3-Q4"? Flexcorner-Cornerbead? Dampscherm? Originele schroeven of third-party? Hoeken afgewerkt met papieren voegband of een "toet-siliconen-met-een-natte-vinger-uitgetrokken"? Combinatie van al deze elementen is veel relevanter voor hetgeen je uiteindelijk moet betalen dan een verschil van enkele euro's in uurprijs tussen de ene of de andere. Vraag offertes op bij verschillende aannemers en vergelijk. Omschrijf wat je wil zo duidelijk mogelijk naar de aannemer toe > vraag niet "schilderklaar", maar "afwerking niveau Q2"
Kwestie van "stielman-die-gyproc-plaatst" > ongeveer iedereen plaatst gyproc, van de klusjesman over de dakwerker tot de elektrieker, de keukenplaatser,... niet elke stielman is een gyproc-stielman, echte gyproc-stielmannen zijn er niet zo veel als men denkt, maar ze zijn er heus wel.. en ook daar is er een verschil in prijs, kwaliteit, prijs/kwaliteit..

oeps.. intussen zie ik dat je een nieuwe posting gedaan hebt, terwijl ik reageerde:

8500 € voor 100 m² = grosso modo 85 € / m²... 6 vlakken. Is dat op gelijkvloers, of alles langs de trap naar 2° verdieping dragen?

kader (welke? en welke dikte?) + isolatie (welke?) + osb (welke?) + beplating (welke?) + extra laag voor "schilderklaar" (Q4? > en wordt die dan ook volledig opgeschuurd?) = dan lijkt die prijs me niet echt overdreven. is die prijs inclusief/exclusief btw?
 
Lid geworden
19 jan 2017
Berichten
34
Waarderingsscore
0
Punten
0
Albarius, om een antwoord op je vragen te geven:
- Kader: Metal Stud 50 mm
- Isolatie: Akoestische isolatie, ik vermoed rotswol
- OSB 15 mm
- Beplating: Gyproc 12,5 mm
Ik weet niet dat deze achteraf wordt opgeschuurd.
Is dat opschuren nodig voor een goede hechting voor het schilderen?
Prijs is excl. btw.
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.884
Waarderingsscore
1.209
Punten
113
Lijkt me niet de goedkoopste, maar ook niet er over. Als het daadwerkelijk afwerking Q4 is natuurlijk..., maar dan moet hij dat wel met zoveel woorden mee op z'n offerte schrijven. "schilderklaar" zegt niks, er zijn 4 categorieën van "schilderklaar" Het opschuren is vereist voor afwerkingsgraad Q4 > dan wordt er na het opvoegen over het hele oppervlak een mm plamuur gezet, die dan volledig wordt opgeschuurd (verplicht en zit mee in de prijs). Er mogen dan GEEN fouten meer in het oppervlak zitten zodat jij direct kan beginnen schilderen zonder verdere voorbereidende werken van jouw kant (buiten ontstoffen), dan staat het oppervlak zo glad dat je zelfs met glansverf kan schilderen. Wat je ook doet, vraag uitdrukkelijk om een afwerkingsgraad te vermelden in plaats van "schilderklaar" (en dat zou eigenlijk iedereen moeten doen, dat woord schilderklaar vermijden). "Een laag overdoen" zegt ook niks, sommigen durven dat zelfs met fix & finish omdat ze niet fatsoenlijk gyproc kunnen afsmeren. En dan zou het echt wel veel te duur zijn, immers sta je dan geen stap verder dan een gewone bepleistering waar je zelf de voorbereidende werken als schuren en plamuren zal moeten doen.
Voor mij: als hij op de offerte met zoveel woorden er extra bij vermeld dat het afwerking Q3 of Q4 (liefst) is en alles afgewerkt met papieren voegbanden (geen siliconen gebruiken), kan deze prijs wel. Afhankelijk van de latere afwerking (verfsoort) is Q2 echter voldoende, mits goed geplaatst en is die volledige laag onnodig en dan kan je inderdaad vragen om een deel van de prijs af te halen. Vraag desnoods 2 prijzen: de standaard Q2 en in optie meerprijs voor Q4. Als hij fix&finish gebruikt, is het te duur voor wat het is.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.524
Waarderingsscore
6.995
Punten
113
Eenrichtingsstraat zonder plaats om te parkeren in een drukke buurt.
Werken op het 7e verdiep enkel met draaitrap te bereiken.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan