Resten dikke koperdraad

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Over een paar weken ga ik 2 namiddagen een activiteit geven in de school van onze dochters. Ik zal waarschijnlijk een bibberspiraal maken met een 8-tal kinderen van het 3de tem 6de leerjaar. 


Plankjes kan ik uit afval zagen, beldraad heb ik nog liggen, lusterklemmen en vijsjes zal ik dan aankopen.

Liefst van al had ik de draad en het handvat gemaakt uit koperdraad van 4mm² of zelfs nog iets dikker, vanaar mijn vraag hier. Heeft iemand uit het Kortrijkse resten liggen die ik mag hebben om daar te gebruiken? Voor het handvat zijn stukjes van 15 cm al perfect, voor de spiraal denk ik dat het toch snel ruim een halve meter tot 70 cm is.

't Is dus niet voor mij persoonlijk, maar voor een activiteit op school. Hopelijk kan iemand me hieraan helpen.

Of als iemand andere low-budget/gratis alternatieven heeft, laat het zeker weten.
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.321
Waarderingsscore
273
Punten
83
Je kan ook een kleinere sectie nemen en torsen. Eén kant tussen en bankvijs klemmen en de andere kant met een universe tang ronddraaien tot het mooi straks is.

Anders eens langsgaan bij een elektriciën in de buurt, die heeft misschien wel wat restjes liggen.
 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Er is een elektricien waar we op mijn werk veel mee samen werken, ik ga hem zeker ook eens contacteren.

De plannen zijn ondertussen al naar voren geschoven. 'Over enkele weken' is al 'nu vrijdag en volgende vrijdag'. 
 

teaser

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
8 apr 2009
Berichten
3.113
Waarderingsscore
302
Punten
83
Ik heb een hoop 6 carre geel-groene, maar in kortrijk moet ik de komende tijd niet meer zijn (ben van Antwerpen)
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.427
Waarderingsscore
390
Punten
83
een koperbuiske is makkelijker, steviger en properder.
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
12.245
Waarderingsscore
1.553
Punten
113
Enk zei:
een koperbuiske is makkelijker, steviger en properder.

amai nog niet. gewoon paar meterkes wicu buis en de isolatie er af prullen, of zelfs gewoon stukje zachte koperbuis op rol (bij de gamma 35 euro voor 10m buis van 10mm).
 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Buis is inderdaad leuk, maar dan ga ik moeten solderen om de buis aan de bekabeling te hangen.

Om dat zo even vlug-vlug aan 10 kinderen tussen 8 & 12 uit te leggen zie ik niet zitten. Vandaar dat ik liever voor kabel ga, dat kan ik in een lusterklem laten doen en dat kunnen ze dus zonder gevaar zelfstandig proberen, opnieuw en opnieuw tot het lukt.

't Is niet de bedoeling dat ik veel les ga geven op de klassieke manier, maar eerder dat ze zelf kunnen werken en proberen en ontdekken.

Ondertussen antwoord gehad van onze elektricien, ik mag in zijn bak gaan graaien.
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.427
Waarderingsscore
390
Punten
83
julien zei:
Buis is inderdaad leuk, maar dan ga ik moeten solderen om de buis aan de bekabeling te hangen.

Solderen? Een slangklem tiens.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
17.991
Waarderingsscore
2.772
Punten
113
zet je dat op 220 ?

 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Die slangklem, goed idee!

Alleen moet ik dan meer aankopen. Ik kijk wat ik kan mee grabbelen aan koper en neem je idee mee.
 

Metteko

Lid
Lid geworden
27 jun 2012
Berichten
347
Waarderingsscore
0
Punten
16
eens bellen naar 't recupke of je niet eens mag komen zoeken in hun koperbak? Als het voor een school is laten ze dat misschien wel toe...
 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Kopervraagstuk is opgelost.

Deze middag is hij het zelfs komen brengen. Qua service kan dat wel tellen!
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.427
Waarderingsscore
390
Punten
83
lukanar zei:
zet je dat op 220 ?


Kan geen kwaad al je stroombegrenzing toevoegt van 1mA :p

(en 't is 230V by the way)
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.692
Waarderingsscore
14
Punten
38
Ik bied 240V!
 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.055
Waarderingsscore
162
Punten
63
Ik ga tot 253 en dan is 't gedaan.
 
Bovenaan