Renovatie ronde voordeur uit 1960

Lid geworden
20 aug 2013
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ons huis, bouwjaar 1960, heeft een ronde houten voordeur en bijhorende ronde omlijsting met (enkel)glaswerk.

De houten ramen met enkele beglazing hebben we vorig jaar vervangen door PVC ramen met hoog rendementsglas.

Nu is de voordeur dus dringend aan vervanging toe want hierlangs komt nog veel kou en tocht door.We hebben al raad gevraagd, maar nog geen schrijnwerker gevonden die in staat is om de ronde constructie en omlijsting te renoverenHeeft iemand ervaring van een gelijkaardige renovatie ? Weet iemand een adres van specialist die het ronde maatwerk aankan tegen een schappelijke prijs ? Kan de uitvoering ook in PVC ?Een alternatief zou kunnen zijn om met metselwerk de ronding op te vangen en een rechte voordeur te plaatsen. We doen dit echter liever niet omdat de constuctie karakter geeft aan ons woonhuis. Bovendien zit de ronding vrij laag zodat een rechte voordeur niet esthetisch verantwoord te plaatsen valt.
 
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
193
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben ook rondingen aan onze ramen en deur van onze voorgevel. Maar wel eerder halfrond. De 3 leveranciers die we inmiddels deden konden allen gebogen profielen maken op maat. Zowel in pvc als alu. Heb ook al volledig ronde gezien. Dit kan volgens mij geen probleem zijn. Het is bij ons een meerprijs van zo een 200eur gemiddeld op een raam. Voor een voordeur heb ik geen idee. Is de binnenzijde ook rond?
 
Lid geworden
20 aug 2013
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ja de binnenkant is ook rond. De voordeur zelf zit zo"n 20cm dieper in de gevel. De glazen omlijsting zit gelijk met de gevel. Zie ook foto in bijlage.

Ik heb gisteren nog een firma in EVC in Niel gevonden die een offerte wil opmaken. Ze doen dit wel enkel in hout. Ik kijk nog verder uit naar anderen ...
 

Bijlagen

  • IMGP3742.jpg
    IMGP3742.jpg
    78,2 KB · Weergaven: 0

3ss

Lid geworden
8 mrt 2010
Berichten
2.723
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik moest direct aan Hobbits denken, maar dat zal wel aan mij liggen :).(voor de rest kan ik u spijtig genoeg niet helpen)
 
Bovenaan