ramen binnenkant afkitten voor de plekker komt? of erna?

Lid geworden
1 feb 2007
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
En met wat?

dit is missch een domme vraag, maar ik ken nog steeds niet genoeg van de bouw.. Ik ken alleen wat we al gehad hebben :) (das gemakkelijk voor als we nog eens bouwen.. wat nooit meer gaat gebeuren ;))
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
5
Punten
0
subke, wat bedoel je met "afkitten aan de binnenkant"?
 
Lid geworden
1 feb 2007
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
hey..

ja, ik dacht dat het aan de binnenkant ook moest, maar mijne man had zich blijkbaar al beter geïnformeerd en hij zei dat er niks aan de binnenkant moest afgekit worden. Enkel PUR.. of zoiets..merci voor 't antwoorden..
 
Lid geworden
8 feb 2007
Berichten
985
Waarderingsscore
0
Punten
0
Effe m'n eigen vraagje aan dit topic aansluiten: kan plakwerk al voor de ramen gebeuren, en met dit weer (toch vrij koud)?Onze ramen zijn later opgemeten dan oorspronkelijk gepland, maar de plakker had gezegd dat hij al vroeger kon komen (dus voordat de ramen er stonden). Nu zegt hij dat hij toch moet wachten tot de ramen er zijn. Is dit omdat het nu toch weer kouder is dan het in februari was? Of wil hij gewoon niet zeggen dat hij ander werk voorgenomen heeft?Merci!
 
Lid geworden
13 feb 2008
Berichten
111
Waarderingsscore
0
Punten
0
de "plakker" werkt normaal gezien tot aan de ramen, dus geen afkitten nodig.
 
Lid geworden
21 feb 2007
Berichten
72
Waarderingsscore
0
Punten
0
Pommelientje wrote:
Effe m'n eigen vraagje aan dit topic aansluiten: kan plakwerk al voor de ramen gebeuren, en met dit weer (toch vrij koud)?Onze ramen zijn later opgemeten dan oorspronkelijk gepland, maar de plakker had gezegd dat hij al vroeger kon komen (dus voordat de ramen er stonden). Nu zegt hij dat hij toch moet wachten tot de ramen er zijn. Is dit omdat het nu toch weer kouder is dan het in februari was? Of wil hij gewoon niet zeggen dat hij ander werk voorgenomen heeft?Merci!Denk dat het geen probleem is om te plakken zonder ramen... ZOLANG het niet vriest en het niet kan binnen regenen. Blijkbaar wil uw plakker het risico op eventuele nog komende vorst niet nemen en ik kan hem geen ongelijk geven!
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.424
Waarderingsscore
497
Punten
83
Normaal wordt er niet afgekit aan de binnenkant, de plakker werkt af tot tegen de ramen. Maar soms gebeurt het wel: indien in de dagkant tegen de raam aan stopprofielen worden geplaatst en het laatste spleetje wordt dan afgekit). Heel soms schrijven architecten dit voor, maar voor 99,99% is het afpleisteren tot tegen de raam en dit zonder afkitten.

Let wel dat opzij van de ramen er goed is afgespoten met PU-schuim. Het pleisterwerk mag niet tot tegen het parement (facadesteen) komen, want anders gaat het vocht zuigen.Plakwerk kan perfect voor het plaatsen van de ramen. Denk er wel aan dat de afwerkingswerkzaamheden op het einde in verhouding veel langer zullen duren en bijgevolg veel geld zullen kosten. Indien u dit wenst te doen op deze manier, SPREEK OP VOORHAND goed af met uw plakker, dat u op het einde van de rit NIET VOOR VERRASSINGEN komt te staan. Hou er ook rekening mee dat (indien u de ramen in een latere fase laat plakken) waarschijnlijk uw intussen verder afgewerkte huis terug wit ziet. (hangt ervan af hoe proper uw plakker kan werken)Uw plakker heeft inderdaad een juiste redenering gemaakt om in dit seizoen niet te starten zonder ramen. Indien hij de werken begint en een deel tegen de muur heeft hangen en enkele dagen later begint het te vriezen, vriest alles kapot (het resultaat is dat bij dooi een deel zal loszitten, veel barsten vertonen en misschien zelfs een aantal stukken die eruit vallen, en dat u in elk geval pleisterwerk van inferieure kwaliteit zal hebben). Waarschijnlijk niet leuk voor u op dit moment om de werken te vertragen of stil te leggen, maar de discussies achteraf zullen nog veel minder leuk zijn.
 
Bovenaan