• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Profiel om een horizontale binnenhoek af te werken thv lateiprofiel sectionaalpoort

Lid geworden
18 aug 2021
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hoi mede-klussers,

We hebben een gelijkvloers facade (opgebouwd uit Euromac elementen met betonkern) af te werken in alu schrijnwerk (Renson Linearte of gelijkaardig). Ook onze sectionaalpoort dient mee uitgekleed te worden in deze afwerking. Ik plan deze afwerking zelf te plaatsen.

Nu heb ik een uitdaging:

Onze sectionaalpoort heeft bovenaan een lateiprofiel met rubberafsluiting (nog te plaatsen), gemonteerd aan de onderzijde van onze gevelmuur, die afgewerkt is in crepi voor de 1e verdieping. Omdat we de poort mee willen uitbekleden met het schrijnwerk, dien ik dus nog een lijst of profiel te plaatsen over dat lateiprofiel, en dit vervolgens voor de gehele facadebreedte. Ik heb zitten zoeken naar manieren om een hoekprofiel te bevestigen zonder zichtbare vijzen, maar nog niets gevonden.

Hoe zouden jullie dit uitwerken? Voor alle duidelijkheid, het rode profiel is wat ik denk te moeten plaatsen, bij voorkeur zonder zichtbare bevestigen. Bestaan er alu klikprofielen die over een aantal houders kan klikken of iets dergelijks (verandabouw, carports, pergola's,...) ? Het alternatief is om houten blokken te plaatsen, waarop ik een hoekprofiel vastvijs langs onder.

Facade.png

Hopelijk is deze vraag wat duidelijk, ik ben benieuwd naar jullie input.

Groeten,
Maarten

PS: gebouw en poort staat er reeds, dus input over bouwmethode, plaatsingsvolgorde en dergelijke hebben we niet meer nodig ;)
 

Aguynguerran

Gewaardeerd lid
Lid geworden
9 aug 2021
Berichten
681
Waarderingsscore
462
Punten
63
Dergelijke afwerkingsprofielen - ik had er geen horizontale maar wel verticale om die 101mm op jouw tekening af te dekken - werden bij mij door de gevelinstallateur met soort van zwarte lijm gemonteerd. Er bestaan héél sterke lijmen/kits. Eventueel moet je dat bestaande L-profiel nog uitvullen met een balkje ofzo.
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan