• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!
  • Wil je gratis batibouw bezoeken? Lees dan hier hoe je aan tickets geraakt!

Prijs droomhuis véél te hoog, eigenaars willen niet zakken

Lid geworden
6 feb 2017
Berichten
76
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoi allemaal,

Na lang googelen en lezen wil ik toch hier ook ons eigen verhaal en vraag neertypen.
We, mijn vriend en ik, zijn sinds kort op zoek naar onze eerste koopwoning.
Aangezien we paarden hebben zoeken we iets waar genoeg grond bij is om de nodige plaats te hebben voor weide, piste en stallen.
Geen simpele zoektocht dus.
We hebben een budget van € 320.000, reeds besproken met de bank en zoeken iets wat deels gerenoveerd moet worden en klein beschrijf heeft.
Zo hebben we al op verschillende plaatsen wel interessante panden gezien, maar amper iets in de regio waar we willen wonen.
Nu kwam ik al sinds het begin van onze zoektocht telkens weer uit op één pand, waar genoeg grond bij is en al stallen bij zijn.
Het stond op dat moment al meer dan een jaar te koop en op basis van de foto's vermoedde ik al dat de vraagprijs € 300.000 veel te hoog was.
Het huis is van de jaren 50 en geenszins gerenoveerd.
We vonden het wel al interessant, maar omdat we toch eerst wat dichterbij onze ouders wilden kijken hebben we er een maand niet meer naar omgekeken.
Maar zoals ik zei, het bleef wel in mijn hoofd zitten.
We vonden ook verder niets anders en dus maakten we toch een afspraak om te bezichtigen.
Bij de bezichtiging bleek dat er veel meer werk aan was dan eerst gerekend, elektriciteit afgekeurd, op het verdiep nergens radiatoren, niets geïsoleerd, oude ketel, niet aangegeven zonnepanelen, ... en de buitengebouwen en de tuin lagen vol rommel.
De eigenaars zijn niet meer al te gezond, het werk heeft zich waarschijnlijk opgestapeld.
Dus hebben we thuis grondig overlegd in samenspraak met elektriciën, bevriende architect, onze ouders, aankoopmakelaar, ...
En allen kwamen we tot de conclusie dat het een hoop werk is en we toch zeker zo'n € 80.000 moesten investeren in de renovatie.
En vooral dat het véél te duur was, zeker ook in vergelijking met andere panden in de buurt.
Maar we waren toch echt geïnteresseerd en gezien dat het al zo lang te koop stond dachten we toch sterk te staan.
Dus met al deze argumentatie deden we een, toegegeven serieus laag bod van net geen € 200.000.
De verkopende makelaar is wel een erg vriendelijke en schappelijke man, die ook geen tegenspraak gaf op onze argumenten.
Ik vermeldde wel dat dit bod nog wel bespreekbaar was, ons eindbod was € 220.000.
 Maar nog geen uur later mailde hij me dat de verkopers het bod niet aanvaardden en niet lager wilden gaan dan 285.000.
We vielen hier allemaal van achterover en moesten er zelfs een beetje mee lachen, want dat was toch wel echt amper verschil met de vraagprijs ...
Met gevolg trokken wij ons bod in en hebben we enkele weken verder gezocht, zonder resultaat.
En ... het eerste huis bleef maar in ons hoofd spoken.
Long story short.

We hebben de verkopende makelaar gisteren nog eens gecontacteerd met de vraag of het nog te koop staat en of we nog een bod mogen doen?
Had gekund dat we ze beledigd hebben met ons eerste bod.
Ja, het staat nog te koop, er zijn nog bezichtigingen gepland en enkele onderhandelingen lopende.
Of dit waar is weet de kat ...
Dus deden we dit keer een bod van € 235.000.
Direct een stuk hoger, omdat we het zo graag willen zijn we eigenlijk echt wel bereid om meer te betalen dan het waard is, maar we moeten ook nog zien dat we ons budget van € 320.000 inclusief renovatiekosten, nu berekend op € 70.000 met een paar toegevingen, niet overstijgen.
En nu was ik eigenlijk vrij zeker van een schappelijk tegenbod.
Maar NEEN, ze gaan niet lager dan € 280.000! 
angry_smile.png

Ik kan dit niet begrijpen.
Het staat ondertussen al bijna 1,5 jaar te koop, gelijkaardige huizen in de buurt kosten max € 250.000.
Nu wilden we eigenlijk nog een week afwachten en dan opnieuw een bod doen van € 245.000.
Ik wil wel gaan tot € 250.00 - € 255.000, maar mijn vriend vindt dat te zot.
Nu, ik kijk meer naar de 'emotionele' waarde, maar ik ben toch ook niet zo blij met hun waanideeën.

Heeft iemand tips om ze als nog te doen zakken met hun prijs? 
Je zou denken dat ze 1,5 jaar wachten toch blij zouden zijn met zo'n aanbod.
 
Lid geworden
4 sep 2012
Berichten
65
Waarderingsscore
0
Punten
0
Veel mensen geven hier maar al te graag hun mening over hoe haalbaar of onhaalbaar het is. Elke situatie is anders en iedereen moet zaaien naar zijn zak. Als ik sommige prijzen hier lees, ook in het topic 'hoeveel kost mijn huis' , val ik achterover. Een architect of aannemer zal je beter kunnen adviseren, ik zou me hier niet wagen aan kosteninschattingen (temeer ook omdat ik echt geen expert ben).

Wat wel is, wij staan ook aan de vooravond van een vrij grote renovatie. Waar we ook eerst dachten 'een ander vloerke erin en goed isoleren', willen we het ook wel grondig doen en alles vervangen dat aan vervanging toe is. Gaan we daardoor jaren in de verbouwingen zitten? Jazeker. Gaan we soms eens wenen omdat het zwaar is? Ik twijfel er niet aan. Is het de moeilijkste beslissing? Jip. Staan we er 110% achter? No doubt about it.

Ik zou me op het forum beperken om raad te vragen en tips over uitvoeringswerken en dergelijke. Ik heb hier zeker al bruikbare tips gekregen!
 
Lid geworden
6 feb 2017
Berichten
76
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mts87: Ik deel hun mening op zich ook wel hoor, ik wil het liever nu degelijk doen en dan maar niet alles tegelijk, in plaats van het allemaal mooi en chique maken en over x-aantal jaren alles weer half moeten afbreken. Waarom we ervoor kozen om de elektriciteit door hun te laten doen: We hebben het keuringsrapport besproken met een paar elektriciëns, en allen zeiden ze dat het eigenlijk niet nodig is om alles te vervangen als je geen hypermoderne installatie met domotica etc. hoeft. En dat hoeft dus niet voor ons. We gaan natuurlijk wel, eens we er wonen, onze eigen elektriciën ook nog eens laten langskomen om te checken of alles degelijk is gedaan, en we hebben dan zeker nog een budget om door hem dan eventueel nog enkele verbeteringen te laten doen. Maar dan is die volledige vervanging zoals eerst gepland dus eigenlijk overbodig.

Delphinevdw: Ja, ik apprecieer alle goede raad enorm, maar langs de andere kant denk ik: Je hebt het niet gezien, je baseert je op je eigen ervaringen en wat je denkt dat dit huis inhoudt. En daarom vind ik het soms wat gek dat ondanks mijn diverse aanhalingen dat we vakmannen het huis hebben laten bekijken, sommigen toch nog denken bepaalde prijzen beter te kunnen inschatten. Het is zoals je zegt, elke situatie is anders en vooral: elke verbouwing is anders. 

En zoals Delphine ook zegt: JA, we zullen wel enkele dingen tegen komen waar we serieus op zullen vloeken, en JA het zal waarschijnlijk hier en daar een hoop meer kosten dan verwacht, maar we staan er volledig achter en hebben er geen probleem mee om zelf de handen uit de mouwen te steken en sommige plannen wat meer naar achter te schuiven om belangrijkere dingen te realiseren. 

Respect voor diegenen die hebben verbouwd zonder een cent meer uit te geven dan gepland, maar ze zullen dun gezaaid zijn. En als ik hier straks jankend topics start over mijn huis dat half instort en wegrot, be my guest om 'WE ZEIDEN HET TOCH' te verkondigen, maar wie weet ... loopt het zelfs goed af. ;) ;) 
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.943
Waarderingsscore
6.517
Punten
113
jullie staan voor 'het avontuur' , velen hebben het achter hun.

De reden waarom hier raad wordt gegeven is omdat uit de berichten blijkt dat ze er eigenlijk weinig benul van heeft waar ze voor staan.

Als je met architect en aannemers gaat kijken en die ramen electriciteit op 10k, dan kan het niet plots 0€  zijn......

Hoe hebben b.v. die experts de afvoeren geïnspecteerd ? .....

 

Allemaal ervaringen die mensen hebben tegengekomen,  ik heb net dezelfde raad gekregen voor ik aan ons project begon, en daar ben ik blij om.

 

ik ben blij voor hen, maar pak u project van dag 1 goed aan ipv snel te willen verhuizen en dan te kijken....

ivm 100% erachter staan...., iedereen begint eraan met 100%, dat % kan al snel eens zakken op sommige momenten. Meestal eind goed al goed, maar ik ken er toch al enkele waarbij de relatie het niet tot het einde heeft gehaald, deels door bouwstress, deels door financiële kant.
 

K.B.

Zeer Actief lid
Lid geworden
19 feb 2009
Berichten
8.683
Waarderingsscore
30
Punten
48
Neen ... leedvermaak is niet besteed aan de meest BI leden.

We hebben allemaal hard gewerkt ... de ene aan zijn bouw ... de andere bij zijn werkgever omdat hij alles liet uitvoeren door vaklui ... ( en dus vooral aan inkomstenzijde aandacht moest besteden)

Eenieder kan hier goede raad vinden en krijgen ... doch beslissingen moet je zelf nemen ...

Als er echter één ding "staat" is dat de meeste BI leden niet zo zijn te vinden voor "lapmiddelen" en "foefelderij"  ... en ik geef graag toe dat er hier enkele zijn met  woningen die het Belgisch gemiddelde optrekken ... andere hebben volledig passief gebouwd ... 

Er is hier zeker zeer veel goede raad te vinden ...

 

k.b.
 
V

Verwijderd lid 178789

Guest
Door kCalypso

wie weet ... loopt het zelfs goed af. [Wink] ;) 

Natuurlijk loopt dat goed af ! Wees maar zeker dat je een goede koop hebt gedaan, zelfs al moesten hier en daar wat kosten tegenvallen.
 

K.B.

Zeer Actief lid
Lid geworden
19 feb 2009
Berichten
8.683
Waarderingsscore
30
Punten
48
Die mening deel ik ...  

Indien u aan een aanvaardbare prijs iets kan verwerven waar je plaats hebt voor een paardenhobby dan zijn de betaalde prijzen zeker OK ...  

Dat de woning dan niet in 2010 gebouwd is logisch ... reeds vele jaren verkleinen de kavels steevast  ... en indien er significante achtergrond is porbeert men wat te gaan verkavelen ...

Rome is ook niet op één dag gebouwd ...

k.b.
 
Lid geworden
19 jul 2012
Berichten
73
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik kan toch heus niet de enige zijn die curieus is hoe het hier ondertussen mee zit?
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan