opvullen spouw met perliet, vermiculiet,...

Kepler

Lid
Lid geworden
15 feb 2008
Berichten
296
Waarderingsscore
0
Punten
16
Hallo,wij zijn bezig met een stevige renovatie en zouden graag een stuk spouwmuur na-isoleren. Afbreken is niet mogelijk en het inschakelen van een gespecialiseerde firma is veel te duur en omslachtig voor de te behandelen oppervlakte. Daarom dachten we de spouw op te vullen met vermiculiet of perliet en deze bovenaan in de spouw te gieten. Maar op het internet is hier weinig informatie over te vinden. Zo weet ik niet wat goede merken zijn als navulbare spouwisolatie. En of er bijzondere dingen zijn waar ik moet op letten. Alvast bedankt voor de info.
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
2
Punten
0
zoek eerder hier eens: www.bondbeterleefmilieu.be

kijk onderaan op het 'energieforum', gebruik de zoekfunctie: spouw, na-isoleren, EPS-korrels,PUschuim, pluimers... you name it.

Je kan een weekje verder lezen....

geen dank
 

Kepler

Lid
Lid geworden
15 feb 2008
Berichten
296
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heel erg bedankt voor jullie snelle antwoord. Maar in deze topics vind ik nooit info over spouwisolatie met perliet of vermiculiet. Steeds gaat het over isolatie die je niet zelf kunt plaatsen. Daarom zoek ik een oplossing die zelf makkelijk te plaatsen is. Ik dacht dat dit met perliet of vermiculiet kon, maar ik vind geen merken.
 
Lid geworden
12 sep 2007
Berichten
642
Waarderingsscore
0
Punten
0
Kepler wrote:
Heel erg bedankt voor jullie snelle antwoord. Maar in deze topics vind ik nooit info over spouwisolatie met perliet of vermiculiet. Steeds gaat het over isolatie die je niet zelf kunt plaatsen. Daarom zoek ik een oplossing die zelf makkelijk te plaatsen is. Ik dacht dat dit met perliet of vermiculiet kon, maar ik vind geen merken.Heb her en der al wat gelezen over navulling omdat ik het zelf nadien nog wil doen bovenop mijn bestaande isolatie.

Wat jij aanhaalt dat er geen info is is net dat er heel weinig ervaring mee is.

Hoe ga je bv genoeg dichtheid creeeren ? Als je dat niet lukt loop je heel groot risico dat je regendoorslag krijgt op je mure en dat is nu het allerlaatste wat je wil. etc ...

Ben zelf een studie aan het afwachten die ergens in 2009 wordt afgerond omtrent navulling
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
7.628
Waarderingsscore
0
Punten
0
Isolatiemateriaal dat je zelf langs boven in je spouw giet heeft als nadeel dat het wel es wil blijven hangen bovenop obstakels: onder de ramen gaat het isolatiemateriaal niet goed aansluiten, onder mortelresten of andere rommel ga je ook stukken zonder isolatie hebben. Ik weet niet goed hoe je dit soort problemen kan vermijden als zelf-spouw-isoleerder.Deze problemen heb je niet met isolatie die doorheen de gevel ingespoten wordt...
 

Kepler

Lid
Lid geworden
15 feb 2008
Berichten
296
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heel erg bedankt voor jullie reactie.Misschien moet ik mijn situatie toch iets beter verduidelijken. Wij verbouwen ons huis tot een LEW, waarbij wij steeds naar volgende isolatiewaarden streven: 15cm in de vloer, 20 in de spouw, 30 cm in het dak (rotswolequivalent).Dit doen we door rond een gedeelte van de woning een houten constructie te bouwen waar we 15cm isolatie in kwijt kunnen. Deze houten constructie is echter tegen een spouwmuur bevestigd (6cm spouw). Deze wens ik op te vullen, omdat ik nooit geloof dat je in een spouw van 6cm, stilstaande lucht kunt krijgen. Ik ben bang dat via deze spouw heel wat warmte zal ontsnappen naar kamers waar ik de warmte niet nodig heb (bijvoorbeeld van de badkamer naar de bovenliggende slaapkamer). Dit wil ik tegengaan.Daarom zou ik graag perliet of vermiculiet in de spouw gieten, ook als extra isolatie naar buiten toe. Bovenstaande terechte bezorgdheden, zijn daarom niet echt van toepassing op mijn situatie:

- er kan nooit vocht terechtkomen in de spouw (vanwege de houten roostering en waterdichte bekleding)

- het opvullen van de spouw kan vrij goed gebeuren (de kwaliteit van de spouwmuur is goed (weinig metselbaarden bijvoorbeeld) en de spouw is breed.

- ik kan perliet of vermiculiet kappen onder de ramen

- doordat er al 15 cm isolatie op de buitenmuur bevestigd is, en er ook een damprem is, vrees ik niet voor condensatie, bij eventuele minder goed gevulde zones.Ik ken de voornoemde nadelen van perliet en vermiculiet, en ook de nadelen van zelf een spouw te vullen, maar ik denk dat in mijn situatie de nadelen niet zo erg spelen. Mss zie ik wel een nadeel over het hoofd, jullie mogen me steeds helpen.Maar mijn grootste probleem is, ik ken niets van perliet of vermiculiet, en weet niet wat de goede merken zijn. Moeten deze stoffen voorbehandeld worden, of mag je de zakken zo maar in de spouw kappen? Zijn er dingen waar je speciaal op moet letten, of zijn er betere alternatieven voor mijn situatie (de spouwmuur kan niet afgebroken worden).bedankt voor jullie tijd.
 
Bovenaan