• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Open brief aan de vakbonden door Bart Van der Leenen

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
23.311
Waarderingsscore
7.847
Punten
113
Geachte Vakbondsleider,





Als bedrijfsleider wens ik geen publiek oordeel te vellen over uw standpunten. Zet ik echter mijn pet van communicatiespecialist op, dan moet ik met verbijstering vaststellen dat de strategieën die u anno 2014 gebruikt om uw doel te behalen niet alleen sterk verouderd zijn, maar bovendien een groeiend contraproductief karakter hebben. In die mate zelfs dat ze het imago van uw organisatie, de continuïteit van uw klantenbinding en de geloofwaardigheid van uw standpunten dreigen te ondermijnen op korte termijn. Dit is geen uiting van persoonlijke voorkeur, maar een oprechte professionele observatie. Vooraleer u op de barricaden gaat staan, raad ik u aan dit stukje tot het einde door te lezen.







Laten we starten bij de theorie





De belangrijkste oorzaak van uw tanende geloofwaardigheid is het feit dat uw huidige strategie zondigt tegen een resem fundamentele basisprincipes van moderne communicatie en marketing. Zo communiceert u standaard in het oude broadcast model, terwijl de norm interactie is geworden. U formuleert steevast een uniform discours, terwijl de nood aan content-diversificatie per doelgroep vandaag van vitaal belang is. U lanceert ook steevast slogans en oneliners, terwijl de noodzaak aan fundering en nuance nooit zo groot is geweest. En als allerbelangrijkste vergeet u dat het imago van een organisatie staat of valt met de mate waarin ze - met behulp van voorgaande technieken - erin slaagt een breed draagvlak te creëren waarin zoveel mogelijk stakeholders begrip kunnen opbrengen voor product, visie en middelen.



Ondermeer de wijze waarop u stakingen inzet als propagandamiddel heeft een nefaste impact op de geloofwaardigheid van uw organisatie en de standpunten waar u voor staat. Getuige de 87% van de VTM kijkers die geen begrip bleken te hebben voor de afgelopen spoorstaking. Of de 75% van de Vlamingen die aangeven niet te willen staken nu maandag. Of erger nog, de groeiende groep van vooraanstaanden die publiekelijk op zoek gaan naar een herdefiniëring van het stakingsrecht - en zelfs de legitimiteit ervan in vraag stellen. Uw ongelukkige communicatiestrategie heeft dus tot gevolg dat de publieke discussie niet langer gaat over de standpunten die u wil verdedigen, maar wel over de fundamentele fouten in uw strategie. Eenvoudig gezegd: uw strategie om brood te verkopen eindigt in gepalaver over de verpakking ervan.





Slagkracht en draagvlak lopen niet samen





De reden waarom mensen als professor Paul De Grauwe en honderdduizenden van uw potentiële klanten steeds sterker gekant raken tegen stakingen is niet omdat het bestaansrecht ervan in vraag gesteld moet worden, maar wel door de wijze waarop u dit verworven drukkingsmiddel omzet in de praktijk.



In haar huidige formule is er doorheen de volledige levensloop van uw strategie maar één potentieel positief element aanwezig: het mogelijks inwilligen van uw eisen. Alle andere etappes van uw acties eisen een hoge tol van zowat de gehele maatschappij. Ellenlange files, bedrijfsblokkades, problemen met kinderopvang, vechtpartijen, geen postbedeling, geen openbaar vervoer, een minimale dienstverlening voor zelfs de meest hulpbehoevenden, …, met daar bovenop een miljardenkost voor bedrijven en de overheid.



Zowel voor tegen- als medestanders associëren stakingen hierdoor steeds vaker met een inbreuk op hun privésfeer. En bovendien begrijpen steeds minder stakeholders de contradictie die in uw strategie verweven is: stakingsacties tegen de overheid waarbij het de gedupeerden zijn die gestraft worden, acties tegen bedrijven die willen besparen waardoor de financiële marge om werkgelegenheid te behouden nog kleiner wordt … Bedrijven begrijpen deze strategie niet. De man in de straat - uw klanten - nog minder. En menig politicus maakt hier maar al te graag gebruik van ter ondermijning van uw doelstellingen.



Uw huidige strategie heeft dus tot gevolg dat zowat iedereen waarvan u de stem broodnodig heeft om uw doel te verwezenlijken op de blaren moet zitten, terwijl uw tegenstanders munitie op een blaadje toegediend krijgen. Dit terwijl een intelligente update van uw strategie naar de normen van onze moderne multimediale samenleving het groeiende negativisme tegenover uw organisatie en acties eenvoudig kan counteren.





Zoveel alternatieven





Laten we een winkelketen die massaontslagen wil doorvoeren als voorbeeld nemen. In de huidige communicatiestrategie wordt dan steevast overgegaan tot een sluiting van alle vestigingen. Het enig mogelijke positieve element in heel deze actie is dat de keten kan besluiten om minder mensen te ontslagen dan voorzien. De tol die daarvoor betaald wordt is echter bijzonder groot, voor alle partijen: een paar miljoen euro verlies voor het bedrijf (wat de financiële onderhandelingsmarge van uw organisatie nog kleiner maakt), vaste klanten die elders gaan shoppen (wat extra verlies over langere termijn betekent), onbegrip van klanten, leveranciers en investeerders, imagoschade, … en bovendien nog zo’n 100.000 euro aan stakingsgelden die door uw vakbond moet worden uitbetaald. De toepassing van deze strategie heeft als gevolg dat de kans op ontslagen, zowel op korte als lange termijn, zelfs groter dreigt te worden en negativisme bij zowat alle partijen hoogtij viert.



Als de werknemers van de keten die dag alle vestigingen open zouden houden en intelligent zouden omgaan met de communicatie naar alle stakeholders, krijgen we een heel ander verhaal. Ze zouden bijvoorbeeld 20% korting kunnen geven aan alle klanten die aan de kassa de eisen delen met hun Facebook-vrienden of een ludieke tweet sturen naar de CEO. Bestaande én nieuwe klanten zouden massaal toestromen door de ééndaagse kortingen, waardoor de toekomst van de winkelketen versterkt wordt in plaats van verzwakt. De eisen zouden massaal én gratis gedeeld worden, mét smileys. De bedrijfsleiders zouden de boodschap ontvangen dat hun medewerkers werkelijk begaan zijn met de toekomst en winstgevendheid van het bedrijf. Werknemers en werkgever als partners in crime, met gelijke belangen. Meer klanten betekent meer financiële ruimte voor onderhandeling op korte termijn én betere toekomstperspectieven. Bovendien zou de keten geen verlies maken door de staking, maar tegelijk nog steeds volop baat hebben om de actie te stoppen. De media zouden er een artikel aan wijden in plaats van de zoveelste vermelding van de zoveelste staking in het zoveelste bedrijf. En bovendien zou uw organisatie geld over hebben om de inhoud van de actie via de juiste kanalen en met een aangepaste boodschap per doelgroep de wereld in te sturen.





#deNMBStrakteert





Een gelijkaardige redenering kan gemaakt worden bij bijvoorbeeld de NMBS, waar een klassieke stakingsdag traditioneel bakken kritiek van reizigers, onbegrip in de (sociale) media en uw vakbond een paar honderdduizenden euro’s kost. Met zoveel ‘stakers’ die begaan zijn met hun toekomst kan je ook opteren om de reiziger - letterlijk - in de bloemetjes te zetten door ludieke acties te organiseren in de grote stations, waarbij iedereen die #deNMBStrakteert via zijn sociale media de wereld in stuurt 50% korting krijgt op zijn ticket en het ondertekenen van een petitie beloond wordt met gratis koffie en krant. De media zouden niet langer interviews uitzenden over klagende reizigers, maar over recordaantallen reizigers en de positieve manier waarop het spoorwegpersoneel mee wil bouwen aan een stabiele werkomgeving. En uw vakbond zou niets dan lof ontvangen van alle stakeholders.





#ikbetaalwatlater





Met het geld wat uw vakbond door dergelijke alternatieve campagnes bespaart is er ruimschoots marge voor nationale multi-platform campagnes om de publieke opinie positief te stemmen over eisen tegenover de overheid. Wat dacht u van een televisiespot met de boodschap “Bent u het ook oneens met de overheid om de pensioenleeftijd met twee jaar te verhogen? Voelt u zich machteloos tegen deze beslissing? Toch kan ook u iets doen. Wij betalen onze belasting dit jaar pas op 1 november. U toch ook? Meer weten? www.ikbetaalwatlater.be”.” Internationale media-aandacht gegarandeerd.





Ik kijk uit naar de stakingen!





Toegegeven, deze laatste gaat waarschijnlijk uit de bocht, maar als voorbeeld van denkrichting vermoed ik dat mijn boodschap duidelijk is: we leven niet meer in de negentiende eeuw en dus moeten ook vakbonden overstappen naar moderne geïntegreerde communicatietechnieken om hun bestaansreden te verrechtvaardigen binnen de huidige multimediale kritische maatschappij. Er zijn tal van alternatieven voor uw huidige communicatiestrategie, die minstens even effectief zijn en bovendien door zowat alle stakeholders gedragen zullen worden. Alternatieven waarvan onze maatschappij bovendien blijer, openen er toegankelijker op wordt.



Meer zelfs, ik vermoed dat Paul De Grauwe snel zijn mening zal herzien en samen met een paar miljoen andere Belgen zullen uitkijken naar weerom een nieuwe stakingsdag !



Bart Van der Leenen. Managing Director van communicatiebureaus Out of the Crowd en Whizpr.





Bron : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2177566
 
Dit noem ik nu ' spijkers met koppen slaan'
 
Helaas staan vakbonden en werkgevers op diverse vlakken gewoon lijnrecht tegenover elkaar.

Het is een mooie theorie maar helaas een utopie :D. Men zou er wel van kunnen leren.
 
Knappe tekst waarin heel wat waarheid zit. Het klopt dat de vakbonden best eens gemoderniseerd kunnen worden en dat hun communicatie niet optimaal is. Ook de acties zijn niet altijd effectief of treffen de verkeerde doelgroep. Bovendien zijn er te veel acties zodat ze zichzelf ondergraven en de terechte acties ook kritiek krijgen. Dit zijn echter open deuren die we na elke stakingsactie wel horen, hopelijk komt er een dag dat de bonden deze raad ook eens omzetten in daden.



Anderzijds zitten er ook een hoop onrealistische zaken in en is de tekst nogal eenzijdig. De sloganeske taal vind je evengoed bij de politici. Oneliners kakelen is nu een kwaliteit in de politiek ongeacht of wat je zegt ook klopt. De pers slikt ze voor zoete koek ipv de zaken te checken.



Ook de politiek mist de dialoog en dringt gewoon maatregelen op zonder overleg. Er is zogezegd geen alternatief, dat is ook geen dialoog of communicatie.



Ook de politiek heeft een draagvlak nodig en 120.000 mensen waren bereid daartegen op straat te komen. Als +80% een taxshift wil dan wordt dat genegeerd maar 15% die een splitsing willen, vormen een "grondstroom", ook een mooie slogan ;)



Bovendien denk ik niet dat de schrijver/bedrijven blij zouden zijn als de bonden effectief zijn strategie toepassen. Zijn producten weggeven gratis of tegen een fikse korting terwijl zijn GSM niet meer stopt door de sms'en, hij zal content zijn en mogelijk failliet.



Uw belastingen te laat betalen is al voorzien en levert u een fikse boete op en de staat een mooie meeropbrengst, ze zullen nogal kwaad zijn ;)



Ja, de vakbonden hebben lessen te trekken maar zoals steeds zit de waarheid in het midden. Het overleg moet ook haar kansen krijgen en een beleid moet gestoeld zijn op een eerlijke verdeling van de lasten en de lusten.
 
Naja, de vakbonden zouden beter naar dit soort communicatieadvies moeten luisteren. Er zijn al voldoende voorbeelden van vakbonden die meer werken met ludieke acties, en daarmee op een positieve manier de aandacht krijgen. In Nederland valt dat onder publieksvriendelijke acties.
 
Jakatie;1987327 wrote:
Als +80% een taxshift wil dan wordt dat genegeerd

Ik sta hier ook achter hoor, maar afkomen met de vraag:

"Wilt u minder belastingen betalen als we anderen er meer laten betalen?"

Zal een nogal voorspelbaar antwoord opleveren vrees ik.

Want zo interpreteren velen die taxshift.
 
Dat weet ik niet zo... nu ze bij ons gezin al 3000 euro per jaar komen halen, heb ik eerder het gevoel dat ze voor de volgende 5 miljard euro maar eens moeten gaan aankloppen bij iemand die minder dan 10% belastingen betaald. Ik betaal al 56%.
 
Als er een staking is in een bedrijf dan wil dat volgens mij zeggen dat het management fouten heeft gemaakt.

Een vakbond reken ik ook bij het management.



De acties/reacties van de vakbonden zijn zeker niet perfect maar het verbaast mij toch dat de rest van de verantwoordelijken (werkgevers, managers,...) er mee weg komen om zomaar te schieten op de vakbonden terwijl ze zelf mee verantwoordelijk zijn.



Vandaag werd op de radio een vergadering van de groep van 10 een klein succes genoemd omdat deze toch wel 5h duurde maar er werden geen besluiten genomen.

Je moet toch echt wel durven om zoiets op de radio te gaan zeggen.

Misschien moet ik morgen eens aan mijn baas gaan zeggen dat ik mij 5h beziggehouden heb maar eigenlijk heb ik niets gedaan...
 
Ok, het is niet anders en het geld groeit niet aan de bomen.



Maar iemand van 30 jaar wordt vandaag toch serieus gejost!



Wanneer deze vandaag wil beginnen bouwen/kopen: tot 30.000 euro woonbonus kwijt op volledige afbetaling hypotheek.

Zal tot 67 jaar moeten werken ipv tot 65: bijvoorbeeld pensioen van 2000 euro netto is 48.000 euro weg voor die 2 jaar.

Index-sprong: voor onze jonge dertiger kan verlies over verdere carrière hierdoor oplopen tot 30.000 euro.

Die jonge man/dame is al 108.000 euro door de neus geboord.

Dat is dus een Porsche 911 Carrera S 400pk manueel (vanaf 108.174 euro)

De realiteit vandaag is wel dat iemand die nu vandaag op pensioen gaat die P nog meeneemt.



Ik wil maar zeggen ge moet het allemaal niet zo minimaliseren, 2015 wordt een keerpunt en het is niet anders.
 
stonebiker;1987400 wrote:
Ok, het is niet anders en het geld groeit niet aan de bomen.



Maar iemand van 30 jaar wordt vandaag toch serieus gejost!



Wanneer deze vandaag wil beginnen bouwen/kopen: tot 30.000 euro woonbonus kwijt op volledige afbetaling hypotheek.

Zal tot 67 jaar moeten werken ipv tot 65: bijvoorbeeld pensioen van 2000 euro netto is 48.000 euro weg voor die 2 jaar.

Index-sprong: voor onze jonge dertiger kan verlies over verdere carrière hierdoor oplopen tot 30.000 euro.

Die jonge man/dame is al 108.000 euro door de neus geboord.

Dat is dus een Porsche 911 Carrera S 400pk manueel (vanaf 108.174 euro)

De realiteit vandaag is wel dat iemand die nu vandaag op pensioen gaat die P nog meeneemt.



Ik wil maar zeggen ge moet het allemaal niet zo minimaliseren, 2015 wordt een keerpunt en het is niet anders.



en hoeveel gaat het de 30-jarige kosten als de boel crasht?
 
stonebiker;1987400 wrote:
Dat is dus een Porsche 911 Carrera S 400pk manueel (vanaf 108.174 euro)

Er mag dus niet bespaard worden omdat jij meer wil bezitten. Namelijk een Porsche 911 Carrera S 400pk. Die je met takelwagen op je oprit moet laten zetten omdat je met die €108000 absoluut niet meer voldoende zal over hebben om de inschrijvingstax en verzekering te betalen. :lol:(Taxen die de rijken onder ons trouwens wel meer opbrengen voor de staat dan wij die maar een paar honderd euro betalen).
 
Ge moet lezen wat er staat, en niet een deftig antwoord uit de context rukken.

Hij geeft aan dat 't verschil de waarde van een kloeke Porsche is, hij zegt nergens dat er niet mag bespaard worden.

Hij heeft ook gelijk want, zoals ik (en anderen) al dikwijls zei: we leven boven onze stand, alleen willen sommigen het *nog* altijd niet inzien en gaan ze liever auto's flippen in Brussel.
 
tilt!;1987421 wrote:
Hij heeft ook gelijk want, zoals ik (en anderen) al dikwijls zei: we leven boven onze stand, alleen willen sommigen het *nog* altijd niet inzien en gaan ze liever auto's flippen in Brussel.





Ik zeg dat ook altijd, maar ik heb de indruk dat niemand mij begrijpt.

We leven boven onze stand en er moet meer met minder. Mààr...



Dan wel met de uitdrukkelijke aanvulling dat IK mij niet verplicht voel zolang niet ALLE sterke schouders (multinationals/banken/grootkapitaal) verplicht worden om hun billijk deel bij te dragen.

Dat gebeurt nu al vele decennia lang helemaal niet, en deze zogezegde besparingsregering wil net op dit punt niets verbeteren. Integendeel draaien ze een aantal -albeit schuchtere- correcties uit het verleden nog terug ook.



Hoe kan je ook anders verwachten in een regering waar de bovenstaande sterke schouders hun pionnen misschien nog meer strategisch geplaatst hebben dan in voorgaande regeringen. En ook toen was het al een ramp.



Dus zolang dat niet deftig gecorrigeerd wordt vind ik niet dat dat de lokale zelfstandige, de KMO-er en zijn werknemers wél de lasten moeten dragen. Iedereen of niemand.
 
julien;1987382 wrote:
Ik sta hier ook achter hoor, maar afkomen met de vraag:

"Wilt u minder belastingen betalen als we anderen er meer laten betalen?"

Zal een nogal voorspelbaar antwoord opleveren vrees ik.

Want zo interpreteren velen die taxshift.



Daar komt het ook op neer. Uiteindelijk moet een inspanning geleverd worden voor een bepaald bedrag. Die inspanning wordt nu zowat volledig door de gezinnen gedragen. Die willen die inspanning wel doen maar dan is het toch logisch dat mensen die veel minder betalen ook eens aangesproken worden. Mensen beseffen best dat zijzelf niet minder zullen betalen maar willen wel dat de lat wat gelijker wordt gelegd. Als je een groep niet laat bijdragen houdt dat in dat een andere meer zal moeten betalen.



Trouwens dit soort voorstelling is ook gebruikt bij de verkiezingen. Hoeveel geloofden dat die beloofde verandering hen geld ging opleveren door de hangmatten zogezegd uit te kloppen. Nu pas dat men begint in te zien dat het enige dat verandert is dat we meer zullen moeten betalen en de dienstverlening er nog op achteruit gaat. Achteruitgang is ook verandering, hoe zegt men dat in het latijn? ;)
 
jandc;1987416 wrote:
stonebiker;1987400 wrote:
Ok, het is niet anders en het geld groeit niet aan de bomen.



Maar iemand van 30 jaar wordt vandaag toch serieus gejost!



Wanneer deze vandaag wil beginnen bouwen/kopen: tot 30.000 euro woonbonus kwijt op volledige afbetaling hypotheek.

Zal tot 67 jaar moeten werken ipv tot 65: bijvoorbeeld pensioen van 2000 euro netto is 48.000 euro weg voor die 2 jaar.

Index-sprong: voor onze jonge dertiger kan verlies over verdere carrière hierdoor oplopen tot 30.000 euro.

Die jonge man/dame is al 108.000 euro door de neus geboord.

Dat is dus een Porsche 911 Carrera S 400pk manueel (vanaf 108.174 euro)

De realiteit vandaag is wel dat iemand die nu vandaag op pensioen gaat die P nog meeneemt.



Ik wil maar zeggen ge moet het allemaal niet zo minimaliseren, 2015 wordt een keerpunt en het is niet anders.



en hoeveel gaat het de 30-jarige kosten als de boel crasht?



Ik zeg alleen dat ik de frustratie begrijp van jonge dertigers en van ouderen die nog net buiten voordelig pensioenstelsel vallen.

Het is volgens mij dus een staking uit frustratie.

Ons economisch model (geld uitdelen dat er niet is) is al enkele jaren geïmplodeerd.

Trouwens men vergeet dat opper-sos Frank Vdb de 1ste was met idee van verplicht langer te werken tot 67.

(eigenlijk de enige sos die de situatie begrijpt)



En natuurlijk gaan de mannen van Luxleaks het verschil niet maken.

Het gaat niet veel helpen, maar toch een heel klein beetje

(voorbeeld: als niet iedereen zijn/haar autoverzekering gaat betalen is die uiteindelijk ook duurder).

Het gaat hem om het principe: ze moeten bijdragen zoals iedereen.





@kamieltje,



De P is een voorbeeld dat meer tot de verbeelding spreekt!

Voor een koppeltje zal het een klein appartementje zijn die ze minder gaan hebben (2x pensioen op 67 en al de rest!).
 
Ik ben een dertiger en ben het niet eens met heel die "ze nemen me een p af in mijn leven" discours.

Dat is gewoon lezen en zien wat je wil zien en de rest negeren...

Werken tot 67 jaar? Dat we eerst eens beginnen met de effectieve leeftijd tot 60 te krijgen.

Woonbonus? Dat wordt een nuloperatie. De waarde van huizen zal zakken wat een woonbonuns er heeft bij gesmeten. Dat was niet meer dan een rijkenbonus. Had je veel huizen dan kon je die plots aan heel wat meer verkopen dan ervoor.

index-sprong: zet 2 (top-)economen samen en zij raken er niet uit wat het echte effect is, wat ga jij of ik het weten...



Realiteit is, er moet serieus gekuist worden, maar de kuisploeg van nu is er met een blinddoek in aan het vliegen.

Dus op 1 punt zijn we het denk ik eens. Hetgeen nu bezig is is niet goed.
 
julien;1987483 wrote:
Realiteit is, er moet serieus gekuist worden, maar de kuisploeg van nu is er met een blinddoek in aan het vliegen.

Dus op 1 punt zijn we het denk ik eens. Hetgeen nu bezig is is niet goed.

vind ik ook, al vind ik dat we met een kuisploeg niet gaan toekomen, ze zouden beter eens renoveren :-D

want door die symbolen aan te pakken bekom je alleen maar dat de belg nog meer op zijn geld gaat zitten, en dan verschieten dat de consument niet meer investeert:confused:.

wanneer gaat die indexsprong volledig achter de rug zijn? het planbureau verwacht volgende overschijding op juli 2015, maar als je dat grafiekje ziet van de inflatie gaat er iets serieus gebeuren in maart. ik ben benieuwd...:rolleyes:

die pensioenleeftijd is nog zo een symbool, ver van ons bed en niet productief te noemen. beter is het aantal werkjaren te nemen zoals die pensioen commissie voorstelde want nu bevoordeel je de rijken... :-?
 
Het verhaal van die P wil ik toch even ontkrachten. Het effect van een indexsprong is maar tijdelijk. In de jaren 80 of 90 hebben we 4 zulke indexsprongen gehad. Denk je nu echt dat zonder die indexsprongen ons loon nu 8% meer zou bedragen? Echt? En een netto pensioen van 2000 euro zullen er ook niet veel genieten, da's enkel voor de hogere ambtenaren weggelegd. En de woonbonus was er 10 jaar geleden ook niet. Het is die trouwens die de huizenprijzen mee de hoogte heeft in gestuwd. Het verschil zal zeker geen Porsche zijn, misschien hooguit de pinklichten ervan (akkoord, dit is wel één van de duurdere opties). Trouwens de komende indexsprong wordt volledig gecompenseerd in de vorm van een hoger nettoloon.
 
stonebiker;1987477 wrote:
Trouwens men vergeet dat opper-sos Frank Vdb de 1ste was met idee van verplicht langer te werken tot 67.

(eigenlijk de enige sos die de situatie begrijpt)

niet correct:

Quote:
"Mijn tenen krullen van het politieke debat over de pensioenleeftijd", zegt Vandenbroucke. "De Pensioencommissie heeft verschillende scenario's berekend waarbij je tussen 62 en 67 jaar zou kunnen kiezen om met pensioen te gaan. Alleen koppelen we daar de strenge voorwaarde aan vast dat je 44 jaar moet hebben gewerkt, inclusief gelijkgestelde periodes voor ziekte of werkloosheid. Misschien zouden de debaters beter eerst onze veertig bladzijden tekst en tabellen over de pensioenleeftijd bestuderen in plaats van een symbooldiscussie te voeren."

uit deze vergelijking blijkt dat de "linkse" de loopbaanjaren vooropstellen en de "rechtse" een vaste leeftijd kiezen.
 
De les voor stonebiker: nooit ne P pakken om uwe point te proven. Mensen kunnen dat niet aan. Dat werkt averechts, want ze ontsteken in een blinde woede waardoor de rest van het verhaal niet meer gelezen wordt.

Volgende keer spreek je liever over 2 standaard Audi A7's ;)

Of 5 standaard VW T5's :)



kimbo;1987504 wrote:
uit deze vergelijking blijkt dat de "linkse" de loopbaanjaren vooropstellen en de "rechtse" een vaste leeftijd kiezen.

Op dit vlak neig ik dan toch eerder naar de linkse kant, otoh, zolang ze zichzelf op (wat was't) 56 jaar op pensioen laten gaan maakt geen enkele partij ook maar enige indruk. Niemand verplicht hen tot nachtelijke marathons, als ze naar huis willen kunnen ze dat, een metser die een slechte dag heeft en om 14u moe is en naar huis wilt wordt ontslagen.
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Subject
Aangemaakt door
Laatste reactie
Comments
Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Bovenaan