• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Opbouw voor tuinterras

snhvs

Nieuw Lid
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
41
Waarderingsscore
0
Punten
6
We willen dit jaar al langer het tuinterras aanleggen, een deel van die werken willen we uitbesteden maar zien door de bomen het bos niet wat de juiste methode is. Iedere aannemer die we tot nu toe spraken gaf eigenlijk een ander advies, gaande van tegels los op zand te plaatsen tot een chapelaag te gebruiken of een betondek te gieten enz.

De bedoeling van het terras is dat het grotendeels tussen betonnen L profielen komt te staan.
Er zal gebruik gemaakt worden van keramische tegels, wellicht 2cm dik
Tevens zal het terras een 20cm hoger als het maaiveld geplaatst worden.
Er zal in eerste instantie een verrijdbare buitenkeuken op geplaatst worden, met op termijn misschien een klein bijgebouw waarin de buitenkeuken komt
De ondergrond is een sterk geroerde kleilaag, gezien deze zone de voorbije jaren vaak diende voor opslag van grond en materiaal.

Is het noodzakelijk om een betondek te gieten (gezien mogelijke buitenkeuken)? Een vorstrand verwacht ik nu niet te gaan moeten plaatsen?
De tegels komen vervolgens op een chapelaag? Met dubbele verlijming?
Gezien we wellicht tegels met maat 120x60 of dergelijke gebruiken, dient er opnieuw een ontkoppelingsmat gebruikt te worden zoals binnen?
Dient er voor het voegen nog ergens rekening mee gehouden te worden ook?

Alvast bedankt
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan