• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Niko home control met somfy io

Lid geworden
13 jun 2021
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hey forum-leden,

binnenkort gaan we een niko home control systeem laten installeren in ons huis. We hebben overal svv-kabels (van het type: https://www.solyd.be/nl/kabel-svv-cca-10x0-8-cprsvv10x0-8c.html) liggen van onze schakelaars naar de schakelkast, dus dat zal goed gaan.

het probleem is dat ik nu ook de somfy io screens wil bedienen dmv niko home control en niet enkel via de meegeleverde afstandsbediening.

mijn vraag is nu of ik in de potjes van enkele schakelaars een somfy io izymo transmitter (van het type: https://www.somfy.be/nl-be/producten/1822609/izymo-zender-io) kan wegsteken, deze aansluit op nog enkele vrije kabels van die svv-kabels en ze zo kan aansturen via NHC?

Is dit iets wat doenbaar is in jullie ogen? Indien niet, dan hoor ik graag alternatieven. Een Tahoma-box kopen zie ik niet zitten omdat die via de cloud werkt en ik mijn domotica “lokaal” in huis wil houden
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan