• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!
  • Vraag hier je gratis tickets voor bis beurs 2023 in gent aan! Niet geldig op zondag

nieuwe houten ramen vs. oude gerenoveerde houten ramen

Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
eindelijk hadden we de knoop doorgehakt en gingen we voor nieuwe houten ramen gaan, zo veel mogelijk in de stijl van de bestaande ramen.Er zijn nog 3 bedrijven in de running.Zonet kregen we nummer drie over de vloer. Een 'echte' schrijnwerker, old skool-type. Man komt binnen. Bekijkt ramen en zegt, er is niks mis met uw ramen. (die dateren van 1905).

Hij zegt, begrijp me niet verkeerd, ik maak graag replica's van oude ramen, maar ik wil mijn klanten niet onnodig op kosten jagen.

Hij stelt voor om rubbers rondom het kader in te frezen, de stopverf te vernieuwen (die her en daar afbrokkelt), en enkele waterlijsten nieuw te plaatsen. Ook stelt hij voor om gelaagd glas ongeveer ter dikte van het glas dat er momenteel in zit (enkel glas) te plaatsen -> dit in tegenstelling tot een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in het het plaatsen van dubbel glas. Maar dat (gewoon dubbel glas) doet hij niet, want dat vindt hij lelijk.

Energiegewijs, lichte verbetering. Geluid aanzienlijke verbetering.Nu twijfelen we natuurlijk weer. De man liet ons zelf de keuze, maar moest hij kiezen dan behield ie de oude ramen, en koos hij voor de renovatie hiervan. Dit klinkt allemaal plausibel en eerlijk, omdat hij zowel renoveert als zelf ramen maakt, dus niet zomaar voor zijn eigen winkel klapt.

Hij zei ook nog, dat de bestaande oude ramen, nog minstens zo lang gaan meegaan dan nieuwe houten ramen.

De prijzen hebben we nog niet.

Wat denken jullie?

hier een voorbeeldje van onze ramen (de kanten lapjes zijn nog van in de tijd van de vorige eigenaar 8) )dscf2095.jpg
 

W1

Lid geworden
15 feb 2007
Berichten
886
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als alles er nog goed uit ziet.

En als je het enkel glas wilt behouden, waarom dan een schrijnwerker nodig?

stopverf zetten kan iedereen en een tochtrubber (kleven) kan je van het merk TESA kopen.

En dan kost het je bijna niets

Als je hier en daar kleine rotte stukken hebt kan je die eerst insmeren met een verharder en de rest opvullen met speciale opvulkit en hierover verven.

Als je toch enkel glas behoud, behoud dan je hand geblazen /origineel glas, in dit rustiek huis

Ik restaureer ook soms oude ramen (ik ben meubelrestaurateur)

de beste produkten om kleine stukjes rot hout te herstellen vind ik die van http://www.ftbrestoration.com/home_nl.html

weet wel niet of ze aan particulieren leveren.

Uwe old scool schrijnwerker zal misschien geen ervaring hebben met bijwerken van oud hout. en daarom volledig de waterlijsten vervangen.

Uw isolatiewaarde zal wel slecht blijven, dubbel glas met 1.1 zal 5 keer beter isoleren.

Dus op lange termijn ga je toch veel verbruiken.
 
Lid geworden
21 sep 2007
Berichten
1.106
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik ben 't gedacht: beter nu ineens eens alles vervangen, dan over een paar jaar te moeten vaststellen dat het raamwerk toch eens aan vervanging toe is, terwijl er nieuw glas is ingestoken.
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
1
Punten
0
mja als er niets aan dat hout is en het blijft goed onderhouden kan dat idd nog een eeuw meegaan
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
@ mrB: awel, da was mijn gedacht ook, maar als zone echt schrijnwerker zegt dat er niks mis mee is... dan twijfelt geen ook, winnen we zoveel aan energie door nieuwe ramen te steken? De chauffage brand bij ons enkel in de living/eetkamer - een afgesloten ruimte, we doen de deuren ook altijd dicht. 's Avonds gaan de gordijnen dicht.

De rest van de kranen draaien we enkel open als we er moeten zijn. Zoals badkamer en bureau.Haal je de meerprijs van nieuwe ramen uiteindelijk uit je besparingen aan energie, in een huis als het onze? Heb daar echt geen idee van.
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
1
Punten
0
Met wat hij voorstelt om rubbers in te frezen zou je de ramen wel heel wat luchtdichter maken.mja, moeilijke beslissing wat nu het beste is.

Ze hebben wel iets die ramen zoals ze nu zijn (behalve de lapjes kant dan)
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ne marnix zou nu van pas komen - voor een ongezouten mening.Ik vind het eigenlijk ook zo'n verspilling, om die ramen zomaar af te danken... En misschien wordt heel dat energie zuinige aspect wel gewoon overroepen voor een huis als het onze. Zoals ik al zei, afgesloten ruimtes. Verstandig gebruik van de verwarming. ...*ZUCHT* twijfel...
 
Lid geworden
20 jan 2007
Berichten
534
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik vind dat oplappen van die oude ramen helemaal geen slecht idee. Die look van die authentieke kozijnen krijg je nooit meer terug zonder een kapitaal uit te geven. Ik zou wel kiezen voor isolatieglas. Voor standaard 1.1 zullen je sponningen wel te smal zijn. Er bestaat volgens mij ook zoiets als monumentendubbelglas. Dat is flink wat smaller. Kijk maar eens op http://www.kwartsenco.nl/monumentendubbelglas%20-%20puntsgewijs%201.htm voor meer informatie.Als de prijs voor het opknappen/isoleren van de oude ramen in de buurt dreigt te komen van de prijs voor nieuwe gelijkaardig uitziende ramen zou ik trouwens toch eerder nieuwe ramen afwegen.
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
16.537
Waarderingsscore
2
Punten
0
Enkel glas vervangen door enkel glas, dat zijn pas onnodige kosten. Het enige wat je dan wint is een betere luchtdichting. Indien het profiel een standaard 'superisolerende' beglazing toelaat, zou ik dat toch voorzien.
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
hij zou het enkel glas vervangen door gelaagd glas. Ik heb hem vandaag gemaild om mij de specificaties hiervan door te sturen.
 

W1

Lid geworden
15 feb 2007
Berichten
886
Waarderingsscore
0
Punten
0
als je dat oud glas eruit haal, verkoop dat maar aan een handelaar

Niet kapot gooien, zou zonden zijn van het geblazen/getrokken glasAls je toch enkel glas gaat houden, zou ik het niet vervangen.

Je kan er ook aan de binnenkant een folie tegen plakken( zie je niets van)

en dan isoleerd het ook een klein beetje meer.

En die tochtband van TESA kan je erzelf in plakken. (in NL hen je meer types)
 
Lid geworden
20 feb 2007
Berichten
952
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij dachten de ramen van de benedenverdieping te houden aangezien ze nog zo'n mooie espagnoletten hebben. Wij hebben Renover ( www.renover-sprl.com/nl ) gecontacteerd. Zij plaatsen dubbel glas in oude ramen. Maar 1.1-glas was niet mogelijk bij ons, wel 1.3. Uiteindelijk gaan we hoogstwaarschijnlijk toch nieuwe ramen laten maken omwille van dat 1.1-glas.

Interessante info: http://www.curbain.be/download/brochassisnl.pdf
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
ja, bij Renover hebben ze me een tweetal maanden geleden ook een offerte gemaakt. Maar het sprak me inderdaad ook niet aan dat 1.1 glas er niet in paste, en de offerte kwam op rond de 8000euro.Deze schrijnwerker (gespecialiseerd in kopie oud schrijnwerk en renovatie) wordt in de brochures van curbain meermaals vermeld.Hij vindt dit dik glas in oude ramen niet mooi, en had dus een andere suggestie van dun gelaagd glas erin te steken en alles mooi te renoveren.

We wachten nog op zijn offerte en specificaties van het glas.Kahlan, misschien moet je hem ook eens laten komen. Ik vond zijn uitleg heel eerlijk. Want eigenlijk heeft hij ons iets voorgesteld dat voor hem minder winst betekent.Ik heb ondertussen ook een offerte van een andere schrijnwerker die oud schrijnwerk exakt kopieert. Prijs viel verbazingwekkend goed mee.
 
Lid geworden
20 feb 2007
Berichten
952
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik ben zeker geïnteresseerd. Wij hebben nog maar 1 iemand gevonden die het schrijnwerk exact wou namaken zodat 1.1-glas erin past, dus met recuperatie van oude espagnoletten. Prijs viel heel goed mee, maar hij is net aan een groot project begonnen en de eerstvolgende maanden heeft hij geen tijd.

Ik zie dat jij ook in Brussel woont? Waar ergens?

Trouwens, indien je dubbel glas neemt krijg je een defige renovatiepremie. Vanaf 1.1-glas komt er nog een energiepremie en belastingsaftrek bij. Renovatiepremie is wel wat papierwerk.
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
@ Kahlan: ik heb je een pb gestuurd.

Ik woon in Laken.

Vergeet ook niet dat de renovatiepremie in Brussel niet alleen geldt voor nieuwe ramen maar ook voor het herstellen/renoveren van je oude ramen!
 
Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
209
Waarderingsscore
0
Punten
0
het nieuwe glas dat in onze oude raamkaders geplaatst zou worden is gelaagd glas 33.2Welke akoestische verbetering heeft dit?

En qua isolatie?

nog een kleine aanvulling... een andere firma zou in de bestaande raamkaders 33.2/4/9 plaatsen. Wat is het verschil tssen beiden. Er is een extra glaslaag. Maar wat levert dit op?
 
Lid geworden
22 dec 2009
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
[quote="kaybxl"eindelijk hadden we de knoop doorgehakt en gingen we voor nieuwe houten ramen gaan, zo veel mogelijk in de stijl van de bestaande ramen.Er zijn nog 3 bedrijven in de running.]Goedenamiddag, ik heb uw correspondentie van vorig jaar gelezen. Ik woon in een huis van 1850 en wil ook mijn houten ramen beter isoleren met behoud van het originele aspect van de ramen. Niet gemakkelijk om een goede betrouwbare schrijnwerker te vinden. Renover in Overijse lijkt me een goede optie, maar u schreef dat u drie bedrijven in de running had.Mag ik u vragen mij de coördinaten van die drie bedrijven te zenden ?Veel dank, met vriendelijke groetA.Vink[/quote]
 

Kepler

Lid
Lid geworden
15 feb 2008
Berichten
296
Waarderingsscore
0
Punten
16
lexvink wrote:
[quote="kaybxl"eindelijk hadden we de knoop doorgehakt en gingen we voor nieuwe houten ramen gaan, zo veel mogelijk in de stijl van de bestaande ramen.Er zijn nog 3 bedrijven in de running.]Goedenamiddag, ik heb uw correspondentie van vorig jaar gelezen. Ik woon in een huis van 1850 en wil ook mijn houten ramen beter isoleren met behoud van het originele aspect van de ramen. Niet gemakkelijk om een goede betrouwbare schrijnwerker te vinden. Renover in Overijse lijkt me een goede optie, maar u schreef dat u drie bedrijven in de running had.Mag ik u vragen mij de coördinaten van die drie bedrijven te zenden ?Veel dank, met vriendelijke groetA.Vink
[/quote]Misschien moet je een pb verzenden, want de kans dat de oorspronkelijke topicstarter jouw vraag leest is klein aangezien de topic al een tijdje geleden opgesteld werd.
 
Lid geworden
22 dec 2009
Berichten
150
Waarderingsscore
1
Punten
0
kaybxl wrote:
.......//....... Ook stelt hij voor om gelaagd glas ongeveer ter dikte van het glas dat er momenteel in zit (enkel glas) te plaatsen -> dit in tegenstelling tot een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in het het plaatsen van dubbel glas. Maar dat (gewoon dubbel glas) doet hij niet, want dat vindt hij lelijk.

Energiegewijs, lichte verbetering. Geluid aanzienlijke verbetering.

.....//.....Energiegewijs Zero komma Zero verbetering.

(Van een k waarde 6 naar 5,8 of zo ? ...kom, we zijn geen verhaaltjesvertellers.)Geluidsverbetering staat of valt met de voegensluiting van de ramen zelf, en de afvoeging van het raam rondom.Een goede restaurateur kan absoluut zeker de oude ramen een nieuw leven geven, maar lach dan niet met de isolatievereisten.
 

Carreau-Line

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
2.156
Waarderingsscore
0
Punten
36
Kepler wrote:
lexvink wrote:
[quote="kaybxl"eindelijk hadden we de knoop doorgehakt en gingen we voor nieuwe houten ramen gaan, zo veel mogelijk in de stijl van de bestaande ramen.Er zijn nog 3 bedrijven in de running.]Goedenamiddag, ik heb uw correspondentie van vorig jaar gelezen. Ik woon in een huis van 1850 en wil ook mijn houten ramen beter isoleren met behoud van het originele aspect van de ramen. Niet gemakkelijk om een goede betrouwbare schrijnwerker te vinden. Renover in Overijse lijkt me een goede optie, maar u schreef dat u drie bedrijven in de running had.Mag ik u vragen mij de coördinaten van die drie bedrijven te zenden ?Veel dank, met vriendelijke groetA.VinkMisschien moet je een pb verzenden, want de kans dat de oorspronkelijke topicstarter jouw vraag leest is klein aangezien de topic al een tijdje geleden opgesteld werd.
[/quote][/quote]Dat interesseert me nu ook wel, die drie bedrijven...
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan