Nieuwbouw verkopen ov geluidshinder?

Lid geworden
16 jan 2007
Berichten
44
Waarderingsscore
0
Punten
0
Na bijna een jaar elke minuut van onze vrije tijd er in gestoken te hebben, kunnen we bijna verhuizen naar onze nieuwbouw. Grond hadden we van familie onder de marktprijs kunnen kopen, bouw is niet te ver boven vooropgesteld budget gegaan, geen rampen of relatiecrises meegemaakt.... Maar nu komt het: mijn vriend zit het niet meer zitten om te verhuizen!

Reden: het huis ligt langs een vrij drukke gewestweg.

Dat wisten we van te voren, en daar ook rekening mee gehouden: zo ver mogelijk naar achter gebouwd, vooraan geen ramen, alle leefruimtes achteraan, akoestische ramen, gene visivent maar systeem D van balansventilatie,... Maar nu D-day in zicht komt vindt mijn vriend het toch te lawaaierig, denkt dat hij niet gaat kunnen wennen.

Twee vragen:

A) Maken meubels,plaatsing trap,plaatsing vensterbanken, nog een verschil van betekenis qua geluidsabsorbatie?

B) wat moeten we weten als we een nieuwbouw willen verkopen?
 
Lid geworden
8 nov 2006
Berichten
376
Waarderingsscore
0
Punten
0
ik zou toch op zijn minst proberen.je kan eventueel wat achtergrondgeluid genereren: waterpartij, ... om het lawaai van de straat te maskeren
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
A) ja dat scheelt, heeft vooral met weerkaatsing te maken enzo maar dat scheelt wel.
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
6.938
Waarderingsscore
0
Punten
0
wij hebben vrienden die vlak naast de trein wonen, dat merk binnen zelfs amper. Jullie gaan in huis daar niet veel last van hebben, weet je, het zal overal wel iets zijn hoor.
 
Lid geworden
11 jun 2006
Berichten
635
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik zou zeggen probeer het gewoon?Als je in een huis "leeft" zal die geluidshinder volgens mij veel minder zijn dan wanneer je daar nu op let.
 
Lid geworden
27 mei 2008
Berichten
675
Waarderingsscore
0
Punten
0
Het is ook een kwestie van gewenning. Ik heb nog gewoond aan een brug waar 2 tramlijnen samenkomen (rammelen van wissels) en met een halte voor de deur in een korte bocht (slepen van wielen op rails). Na een maand was ik dat gewoon en toen ik er later weer vertrok, miste ik dat geluid zelfs.
 
Lid geworden
25 sep 2006
Berichten
6.580
Waarderingsscore
0
Punten
0
crepusculum wrote:
Het is ook een kwestie van gewenning. Ik heb nog gewoond aan een brug waar 2 tramlijnen samenkomen (rammelen van wissels) en met een halte voor de deur in een korte bocht (slepen van wielen op rails). Na een maand was ik dat gewoon en toen ik er later weer vertrok, miste ik dat geluid zelfs.Klopt in vele gevallen. Wij wennen hier echter niet aan het lawaai. Wij wonen ook langs een drukke weg en je kan dus nooit eens een raam openzetten aan de voorkant zonder weggeblazen te worden van het lawaai. Er mag hier maar 50 per uur gereden worden, maar dat trekt geen enkele automobilist zich aan.Wat wel zo is, is dat het ons 's nachts niet meer hindert. In het begin deden wij hier 's nachts ook geen oog dicht owv het lawaai. Maar daaraan zijn we dus al gewend. 't Is alleen vree spijtig dat we meteen de tv harder moeten zetten als we een raam opengooien. We wisten op voorhand dat deze woonst niet voor altijd zou zijn, maar zijn daar nu nog des te blijer om.
 
Lid geworden
31 okt 2006
Berichten
81
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij zijn ook pas verhuisd naar een grote openbebouwing lang een grote drukke straat. Wij woonden vroeger in een rustige doodlopende straat met alleen lokaal verkeer. De eerste weken hoorden we alles maar nu eindelijk alles verhuisd is en de nuebels op hun plaats staan is dit serieus minder. Uiteindelijk hoor je dat niet zo uitdrukkelijk meer hoor je hebt immmers ook de geluiden van in je huis en de nodige isolaties zal hier ook wel een verschil maken.
 
Lid geworden
19 mrt 2006
Berichten
1.757
Waarderingsscore
0
Punten
0
Een leeg huis of één volledig gemeubeld, gordijnen ect is een hemelsbreed verschil.Hetgeen je nu in je leeg huis hoort gaat helemaal anders zijn wanneer het "aangekleed" is.Vraag is echter ofdat dit wel de echte reden is van zijn "angst"Wonen jullie nu reeds samen?Hij is misschien iemand die een hekel heeft aan veranderingen - kan zijn dat hij dat zelf niet echt doorheeft-Dat kan je dan wel oplossen.

Maar daarvoor moet ik als man een vrouw geen raad gaan geven denk ik zo :)
 
Lid geworden
23 nov 2006
Berichten
1.268
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik ben zelf ook iemand die van rust houdt en we hebben vrienden die langs een zeer drukke weg wonen. Awel..het lijkt raar, maar na een half uurtje let ge daar niet meer op.
 
Lid geworden
17 jul 2006
Berichten
8.191
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zo erg is dat lawaai niet hoor, en ge geraakt er snel aan gewoon... Maar het zal wennen zijn....
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
0
Punten
0
in een lege kamer heb je altijd een grote weergalm.

De invulling met zachte materialen zal dat heel sterk veranderen: een salon, een tapijt, gordijnen, meubels,...Die weergalm zegt natuurlijk niets over het geluid dat van buiten naar binnen komt. Maar zoals je zelf aangeeft heb je daar wel degelijk aandacht an besteed.

Ik denk dat het best gaat meevallen.

Eerst evalueren(met meubels en stoffen), dan beslissen.
 

julien

Gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.036
Waarderingsscore
147
Punten
63
Wij wonen aan een drukke invalsweg, er mag maar 50 gereden worden, maar op rustige momenten is dat heel wat sneller.

Wel, zelfs in ons oude huis heb je daar zeer weinig last van. Het eerste wat bezoekers meestal zeggen is, "jullie horen de straat bijna niet, dat zou je niet verwachten."Met andere woorden, probeer het even, als het jullie toch niet bevalt kan je nog verkopen, een gemeubeld huis verkoopt trouwens beter dan een leeg.
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
4.307
Waarderingsscore
1
Punten
0
En het klinkt misschien onnozel, maar geef hem het idee dat als hij er niet aan went, dat je dan akoord gaat met verhuizen.Soms raakt iemand nog extra gefixeerd op iets als hij weet dat er geen uitweg is. Iemand het gevoel van een uitweg geven, kan soms zo'n gemoedsrust meebrengen, dat de fixatie minder wordt en de gewenning makkelijker kan optreden.En voor de rest ga ik akoord met hierboven. Alhoewel wij langs de achterzijde zeer landelijk zitten, is de straat aan de voorkant een behoorlijke drukke, rechte (dus snelle) doorgangsweg. Als je eenmaal er woont, meubels, GORDIJNEN, radio op, je praat wat, en nog het belangrijkste van al, je doet je dagdagelijkse dingen, dan valt het veel minder op dan nu.
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
Ge kunt ook een reekske bomen voor uw huis zetten en dat houdt heel veel van het geluid tegen. 't duurt alleen efkes eer die dingskes op hoogte zijn natuurlijk.
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
7.628
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zeker proberen er te wonen, en zoals Meisje zegt: geef hem minstens het gevoel dat je zou verhuizen als hij er echt last van zou hebben, anders raakt hij idd misschien nog meer gefixeerd.Ik woonde tot anderhalf jaar geleden in een (nieuwbouw) appartement in een centrum van een al bij al rustige gemeente, maar op die weg kwamen er toch van half zes 's morgens tot na middernacht auto's door, door de dag meerdere per minuut, 's morgens en 's avonds om de vijf minuten. Hoewel we aan de achterkant sliepen en rolluiken + dubbel glas hadden, werd ik daar telkens weer wakker van. Telkens ik bijna weer in slaap was, kwam de volgende auto door. Frustrerend. Na drie jaar was ik het nog niet gewoon. Nu wonen we weer rustig. Door de dag één auto om het half uur of om het uur, 's avonds na elf uur geen enkele meer. 's Morgens lijk ik de eerste die uit de straat vertrekt. :) Nu slaap ik weer heerlijk door.
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wel ge zou er van verschieten hoe WEINIG geluid een groenscherm tegen houdt.

Ik geloof dat je al een dicht blader geheel van 1meter dikte nodig hebt om te kunen spreken van een beetje demping.Wat je wel krijgt door groen is dat het geluid van de ritselende blmaadjes ander geluid overstemd.

ls geluid A ook maar een fractie luider is dan geluid B, kun je van geluid B niets meer horen.

Dus vogeltjes, ritselende blaadjes, fonteintje, babbelende mensen, een radio kunnen allemaal ander storender achtergrobd geluid overstemmen.
 
Lid geworden
24 jan 2008
Berichten
73
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als je al gebouwd hebt dan is het kalf natuurlijk al wel half verdronken hé.Wij hebben 10 jaar geleden gebouwd naast een toen 'vrij drukke' maar vandaag de dag 'extreem drukke' ringweg. Het betreft een open bebouwing op 17a en bovendien zitten wij ook vlak naast een rotonde, wat betekent dat alle verkeer moet stoppen en optrekken vlak voor onze deur en in het verlengde van onze tuin. De enige maatregelen die wij genomen hebben zijn het plaatsen van geluidsisolerende beglazing. Wij beseften ook wel dat dit niet meteen de rustigste plaats zou zijn om te wonen, maar omdat dit een zeer aantrekkelijke commerciële ligging was voor onze zaak hebben we er toch gebouwd.

En ik moet zeggen: binnen in huis hebben wij helemaal geen last van geluidshinder. Zelfs het optrekken van zware vrachtwagens hoor je nauwelijks. Als je echter van een plaats komt waar je enkel de vogeltjes hoorde fluiten, dan zal je misschien enkele weken moeten wennen, maar daar zou ik me zeker geen zorgen over maken. Eens je in de tuin komt is het natuurlijk een ander verhaal. Daar hoor je natuurlijk wel nadrukkelijk al het verkeer en of je daar mee kan leven dat zal van persoon tot persoon afhangen denk ik. Zelf ben ik nogal gesteld op rust en privacy, maar na een tijdje let je zelfs niet meer op het geluid van het normale verkeer als je buiten bent.Er zijn slechts twee zaken die wij verkeerd hebben ingeschat en die ons nu toch zover gebracht hebben dat we opnieuw aan het bouwen op een andere locatie:1) het geluid dat opgefokte motoren / illegaal getunede johnnybakken / Harleys zonder knalpot produceren. Wij kunnen leven met alles wat hier voor onze deur passeert. Zelf zware vrachtwagens die optrekken voor onze deur zijn geen probleem, maar het geluid dat de drie vernoemde klassen van voertuigen produceren is echt buiten categorie en het verbrod telkens onze ganse zomer. Als het goed weer is wil je natuurlijk wel eens op je terras zitten en van je tuin genieten, maar dat is natuurlijk ook het moment waarop de mannen met de moto's er massaal op uittrekken. Als er zo'n baanmachine vol gas optrekt in het verlengde van onze tuin, dan kunnen we mekaar niet meer verstaan op het terras zelf al brullen we de longen uit ons lijf. Het is zelfs zover gekomen dat wij in de zomer geen vrienden meer uitnodigen omdat elk normaal gesprek nagenoeg onmogelijk is, want op een zonnig weekend passeert er elke twee minuten wel een van die laagvliegers en in de zomer ga je natuurlijk niet binnen zitten met je gasten.2) het andere waar ik me de laatste jaren toch wel een beetje zorgen begin over te maken is de invloed op je gezondheid van zo vlak naast een zeer drukke weg te wonen. Vooral tijdens windstille perioden hangt er vaak een lichte geur van uitlaatgassen in de lucht. En als je je ramen openzet krijg je dat natuurlijk ook allemaal binnen. Wij zitten met een zoontje van 8 jaar en vooral voor hem zouden we liever op iets gezondere plaats willen wonen. Of het echt ongezond is weet ik natuurlijk niet, het is gewoon een subjectief gevoel dat je krijgt als je buitenkomt en het stinkt naar uitlaatgassen.

Voor ons is de knoop alvast doorgehakt. Wij hebben recent een rustige bouwgrond aangekocht en zijn ondertussen bezig met de planning van een nieuwbouw. Een beetje met pijn in het hart want we hebben nu een prachtige villa op mooi stuk grond en was het niet om de twee hierboven aangehaalde punten, dan zouden we hier zeker hebben blijven wonen.Dus mijn advies: als je nog niet gebouwd had, dan zou ik toch eens heel hard nadenken en eventueel de bouwgrond terug verkopen. Maar aangezien je toch al gebouwd hebt kan je natuurlijk evengoed even aankijken en eens proberen wat het geeft (je moet het wel even tijd geven natuurlijk, want in het begin zal je echt alles horen aangezien je er een beetje zit op te luisteren). Als je bovendien naast een gewestweg woont waar het verkeerd gewoon passeert en niet moet optrekken zoals bij ons, dan zullen de problemen misschien een beetje minder extreem zijn, maar van de twee aangehaalde punten zal je toch zeker hinder ondervinden...Alvast succes ermee....
 
Lid geworden
4 okt 2007
Berichten
1.346
Waarderingsscore
1
Punten
0
wij woonden eerst in een vrij drukke dorpskern. Het duurde even voor we er gewend waren, maar werden totaal niet meer wakker van de geluiden.

Nu wonen wij in onze nieuwbouw aan de rand van de stad, doodlopend straatje en veel groen. Awel, in het begin kon ik maar niet wennen aan het geluid van vogels, ik werd er 's morgens knettergek van!

Ik denk dat je overal wel ergens aan moet wennen.
 
Bovenaan