Nieuw gyproc plafond, prijs duur of niet?

wouterk

Zeer Actief lid
Lid geworden
14 jun 2007
Berichten
641
Waarderingsscore
153
Punten
43
In onze living 40m², keuken 20m² en hal 10m² willen we een nieuw gyproc plafond laten hangen met metalstuds of plagyp profielen.Voorlopig hebben we een prijs van 4300eur, excl btwIs dit een redelijke prijs?
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
ja da's duur...
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.418
Waarderingsscore
491
Punten
83
Hoe kan je al een prijs hebben, als je nog niet zeker hebt beslist of het Plagyp of MetalStud zal worden?Als ik snel reken: 4300 euro gedeeld door 70 m² kom ik op 61,5 euro / m². Dit lijkt me niet duur, maar heel duur als ik je vraag lees.Vraag is alleen: zijn het allemaal gewone horizontale plafonds of zitten er wat balken en/of "speciallekes" mee in. Ook zeg je niet of de gyprocplaatser eventueel vloeren en of trappen moet afdekken, gelijkvloers of 8ste verdieping, parkeertoelating aanvragen bij de gemeente,... enzovoort enzovoort. (Hoe schilderklaar wordt het plafond opgeleverd, in hoeveel keer afgesmeerd, dikte van de plaat,... technische voorwaarden zeg maar)Een prijs louter op zich zegt dus weinig of niks.

Maar als het een "standaard" plaatsing is, zou ik toch even verder informeren en elders nog enkele prijzen vragen. (moet je sowieso altijd doen meerdere prijzen opvragen)
 

wouterk

Zeer Actief lid
Lid geworden
14 jun 2007
Berichten
641
Waarderingsscore
153
Punten
43
albarius wrote:
Hoe kan je al een prijs hebben, als je nog niet zeker hebt beslist of het Plagyp of MetalStud zal worden?

Omdat ik niet 100% weet welk systeem de man van de offerte gaat gebruiken. Hij sprak over een plagyp systeem maar in de offerte staat gyproc plafond. (Plagyp is volgens mij met pleisterlaag van 5mm, maar daarvan staat niets in de offerte, dus vandaar dat ik niet 100% zeker ben)albarius wrote:
Als ik snel reken: 4300 euro gedeeld door 70 m² kom ik op 61,5 euro / m². Dit lijkt me niet duur, maar heel duur als ik je vraag lees.Vraag is alleen: zijn het allemaal gewone horizontale plafonds of zitten er wat balken en/of "speciallekes" mee in.

Keuken en hal zijn beide rechthoekig zonder balken of wat dan ook.

Hal staat wel een trap, maar alleen gelijkvloers dient afgewerkt te wordenLiving heeft de vorm van een korte L. Breedt1 5m20, Lengte 1: 3m48, Breedte 2: 4m, Lengte 2: 5m20m. Er zijn ook geen balken of dergelijk aanwezig. In de living staat tegen de zijkant wel een sierschouw van 1m20 op 45cm.Wel hebben de ramen een rolluik die voorzien wordt van een nieuwe afkasting.

Deze nieuwe afkasting zit niet in deze prijs.

albarius wrote:
Ook zeg je niet of de gyprocplaatser eventueel vloeren en of trappen moet afdekken, gelijkvloers of 8ste verdieping, parkeertoelating aanvragen bij de gemeente,... enzovoort enzovoort. (Hoe schilderklaar wordt het plafond opgeleverd, in hoeveel keer afgesmeerd, dikte van de plaat,... technische voorwaarden zeg maar)Het is een open bebouwing, gelijkvloers dus, parking in de inrit, afwerking met voegband, twee lagen filler, 1 laag finisher, licht opschuren niet inbegrepen. Dikte plaat 12mmBestaande plafond met plankjes wordt door ons zelf afgebroken

albarius wrote:
Een prijs louter op zich zegt dus weinig of niks.

Maar als het een "standaard" plaatsing is, zou ik toch even verder informeren en elders nog enkele prijzen vragen. (moet je sowieso altijd doen meerdere prijzen opvragen)
 

KH

Lid geworden
28 dec 2006
Berichten
750
Waarderingsscore
0
Punten
0
wouterk wrote:
[

Omdat ik niet 100% weet welk systeem de man van de offerte gaat gebruiken. Hij sprak over een plagyp systeem maar in de offerte staat gyproc plafond. (Plagyp is volgens mij met pleisterlaag van 5mm, maar daarvan staat niets in de offerte, dus vandaar dat ik niet 100% zeker ben)plagyp is het metalen ophang systeem

gyplat zijn de platen waarop nog 5mm gepleisterd wordtplagyp is te combineren met gyproc en is waarschijnlijk wat je offreerder bedoeltik kan je verzekeren ik heb net 70m2 plagyp gemonteerd met gyplat platen, we hebben er met twee mensen toch wel een week en half aan gewerkt (hadden het wel nog nooit gedaan en het waren allemaal kleinere ruimtes)
 

pet

Lid geworden
15 sep 2007
Berichten
38
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik heb een offerte voor 63.5euro/m²'t Kan dus nog duurder!!!!!Alles mooi recht,niks uit te werken, mooi recht plafond!!!Succes!!!

Peter
 

Dee

Lid geworden
14 mrt 2007
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben 3 weken geleden zelf onze gyproc plafond gehangen welke ze nu aan het bezetten zijn.

Ook wij hebben gewerkt met het plagyp systeem met de metal studs en de tiges.Onze living is 45m² en onze keuken 17m²Kwa materiaal hadden we denk ik :

- 20 lm randprofielen

- 200 lm profielen,

- 52 gyproc platen van 60x260cm dikte 12,5 (werkt gemakkelijker dan die van 120x260 cm

- 300 tiges

- 300 profielhaken gyplat (dubbele)

- 25 lengteverbinders

- 300 pluggen en vijzen van 8

- 2000 gyprocvijzenDe prijs die wij daarvoor betaald hebben was 832 euro geloof ik all-in.

We hebben er een weekend + een week 'savonds na het werk aan gewerkt.

Aangezien we betonnen welfsels hebben moesten de koppen van de tiges allemaal nog 90° geplooid worden ter bevestiging + dan ook allemaal gaten boren, pluggen steken en vijzen (Daar steek je al veel tijd in)

Als je houten balken hebt is dit natuurlijk veel makkelijker en is dit allemaal niet nodig.Mocht je niet weten hoe er zelf aan te beginnen laat dan iets weten, dan kan ik je nog wat meer uitleg verschaffen van hoe en wat.Best zelf doen, is echt niet moeilijk, maar wel redelijk wat werk.

Je kan er je heel wat geld mee uitsparen en volgens onze bezetter lag hij perfect. Wat je zelf doet.....
 
Lid geworden
16 jul 2008
Berichten
357
Waarderingsscore
0
Punten
0
Best zelf doen als je wat handig bent wel ja. Maar iedereen moet voor zichtzelf uitmaken of je dat bent of niet.Richtprijs voor plaatsen gyproc: 55 à 60 € / m².
 
Bovenaan