• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Nieuw dak en (zwarte?) schimmel...

Joined
14 Aug 2018
Messages
14
Reaction score
0
Points
1
Beste passant, lezer,

Even kort de situatie schetsen : mijn huis bestaat (om het eenvoudig te houden) uit een gelijkvloers, een 1ste verdieping en een zolder.
De toestand begin januari 2021 : een leien puntdak met asbesten leien en op de vloer van de zolder lag een dikke laag isolatiemateriaal.
De toestand eind maart 2021 : het dak is volledig vernieuwd, dakwerker heeft uitstekend werk geleverd (zover ik dit goed kan beoordelen) en het dak bestaat uit een dampscherm, een laag isolatie, een nieuw onderdak en dikke pannen.

Helaas mocht ik eind december een serieuze schimmel ontdekken in 1 kamer (rommelkot dus viel niet snel op) en zijn 2 muren hierdoor aangetast. Deze kamer bevindt zich op het gelijkvloers.

Firma laten komen : vocht in de hoeken en muren zijn koud. Architect gebeld die vochtproblemen als expertise heeft en hij vermoedt dat dit een condensatieprobleem is door het nieuwe dak dat te goed isoleert? Ik twijfel niet aan zijn kennis of zijn oordeel maar toch : de toestand voor het nieuwe dak was hetzelfde denk ik? Own die dikke laag isolatiemateriaal tussen de 1ste verdieping en de zolder/het dak?

Ik heb via mijn dakwerker dat instituut (naam ontgaat me even) gecontacteerd dat een diagnose kan komen stellen (moest wachten op een afspraak) en ook getracht om dit via een commercieel kanaal te doen (Noten) maar hier krijg ik geen antwoord.

Zijn er firma's die hierin gespecialiseerd zijn? Eventueel in het Limburgse? Of kan ik bij iemand terecht die ter plaatse de juiste diagnose kan stellen?
Bedankt!
/dimi
 
Goh, dat stenen muurtje aan die scheur ziet er groen uit, en ook een hele strook van de stenen van de muur met het probleem zien er groen uit. Dat groen wijst op de aanwezigheid van vocht ook in de gevel.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Top