• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Niet onbelangrijk: het vullen van de wijnkelder..

Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Ik heb nog een keldertje in ons huis en daar gaat een wijnkeldertje komen. Deze wil ik natuurlijk ook vullen met wijn. Ik ben geen vinoloog, maar ik vind het wel leuk om wijn te proberen. Ik ben er inmiddels achter dat ik van de volle krachtige wijnen hou. Vaak met een Shiraz druif.



Mij lijkt het wel leuk om een topic te maken met aanraders. Het mogen dure wijnen zijn, maar ook "goedkope" wijnen. Zeg maar de leuke koopje.



Over een paar weken gaan wij naar Venetië en Rome. Ik heb mij al eens opgezocht welke aanraders daar te krijgen zijn. Dat is de Amarone della Valpolicella in Venetië en de Cesanese del Piglio uit Lazio, Rome.



Hebben jullie ook nog suggesties? Of voor de inrichting van een wijnkelder?
 
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Mijn twee favorieten zijn overigens de Lourensford Shiraz en de Peter Lehmann Barossa Shriaz
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
Ik zou in die kelder toch een paar tussenschotten maken die waterdicht zijn. 't is zonder als je al die wijn bij elkaar gaat kiepen in de kelder. Helaas kan je de kelder dan ook niet vullen want je moet nog bij de achterste compartimenten komen en het grote nadeel is dat de wijn gaat oxideren. Dus je gaat die kelder, na vulling, vrij snel moeten leeg drinken. Ok, niet perse een nadeel.



Als je in Italie bent en Firenze (of toch die buurt) passeert: Coltibuono.
 
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Ik had het idee om gemetselde bogenwelfsels te maken, met daarin planken.





Jouw wijn is voor volgend jaar. Komt namelijk uit de Toscane.
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
hoeven geen bogen te zijn he. bij m'n ouders is 't snelbouwsteen met betonplaat als schab.
 
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Het hoeven inderdaad geen bogen te zijn, maar mijn oog wil ook wat. ;)
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
Erik!;1849106 wrote:
Het hoeven inderdaad geen bogen te zijn, maar mijn oog wil ook wat. ;)



qua plaats is het wel minder efficient en 't is moeilijker te maken.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.938
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
De inrichting en de technische aspecten van deze te realiseren wijnkelder eisen een doorgedreven en nauwgezette studie ter plaatse.

Om de volledigheid te kunnen doorgronden is het tevens aangewezen, meer zelf, aangeraden om over te gaan tot degustatie van het desbetreffende item: namelijk WIJN.
 
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Aha, iemand begrijpt de bittere noodzaak. Mooi!



Topics vol over ventilatiesystemen D, 3-voudige glas, 3600cm PUR in de muren. Maar datgene waar de interne mens warm voor loopt, dat wordt weer losjes aan de kant geschoven.
 

Marburg

Zeer gewaardeerd lid
Forumleiding
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
5.778
Waarderingsscore
541
Punten
113
Moeilijker te maken zou ik niet durven zeggen. Gewoon een goeie mal (of 3, want je wil wel doorwerken terwijl de boog op de ene mal uitdroogt) en een beetje meer tijd.

Ik heb het ook zelf gemetst op die manier en veel plezier aan beleefd.

De reis kan soms even plezant zijn als het doel.

En het oogt natuurlijk net dat tikkeltje authentieker, zeker als je dan nog een oude recuperatie steen gebruikt en niet al te strak metst.
 
Lid geworden
3 apr 2006
Berichten
173
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hmmm! Wijn, ik durf ook al eens (te veel) geld uit te geven aan mijn wijnkelder. Jammergenoeg ken ik niet genoeg van wijn en laat me dan ook snel verleiden door gevestigde waardes...



ik kan er wel van genieten om voor een speciale gelegenheid een mooie fles te ontkurken. Ik hou van alle lekkere wijn, maar Italiaanse wijnen hebben mijn voorkeur.



druiven, Nebbiolo, cabernet sauvignon

deze week nog een 100% nebiollo barolo, open gedaan, samen met een goeie steak heerlijk krachtige wijn met lange afdronk.



succes met de opbouw van uw kelder :D Streef naar een 10 tot 12 graden en durf op tijd uw wijn te openen. Want te lang wachten om erachter te komen dat hij over zijn hoogtepunt is is ook maar zonde.
 
Lid geworden
3 nov 2009
Berichten
2.030
Waarderingsscore
1
Punten
0
Bij het aantreden van de lente bestellen wij met een paar mensen samen een assortiment Italiaanse zomerwijnen. Uitgezonderd een paar flessen is het bedoeling dat deze de kelder terug verlaten voor oktober ;). Wij laten ons altijd verrassen door deze wijnhandel. Daar zitten een paar domeinen bij in de regio rond venetië.



Een reeks volle krachtige wijnen uit Frankrijk zijn 'Les Halos de Jupiter' van Cambie (befaamde oenoloog). Verschillende prijsklassen (8 - 60 euro) en telkens zeer goed!



Ik heb familie die nogal serieus met Franse wijn bezig is (Bourgogne voor wit en Rhone voor rood). Als die topdomeinen bezoekt brengt die voor ons soms de basis wijnen mee van die domeinen. Veelal zonder echte appelatie, in bepaalde gevallen zelfs gewoon vin du table, maar altijd prijs kwaliteit toppertjes. Bewaren zonder probleem een jaar of 4 én zijn over het algemeen snel op dronk ook. Ideaal dus.
 

dim

Lid
Lid geworden
29 jul 2006
Berichten
893
Waarderingsscore
23
Punten
18
Uiteraard springen we mee op deze trein, al is mijn ervaring nog niet echt doorgedreven en mijn smaak in volle ontwikkeling. Mijn handige gids en toeverlaat in de wondere wereld van de wijn is gewoon mijne pa. Veel kennis en ervaring, handig om zo iemand naast je te hebben, hoewel uiteraard iedereen z’n eigen smaak heeft. Als kind leerde ik snel rode wijn drinken, aangelengd met…water! Telkens er een fles ontkurkt werd moest en zou ik meedrinken. Maar het was allemaal een beetje te straf, dus begonnen we met verdunde wijn lol. Vandaag houden we vooral van zgn “viriele” wijnen, “zwaar” durf ik niet echt in de mond te nemen, maar ik merk toch dat vele kennissen/vrienden dat telkens zo omschrijven. Cahors, Médoc, Pomerol stuff…en 95% rood. In wit vind ik niet echt mijn “ding”. De meeste zaken worden snel als “flauw”, “te fruitig, te zoet” afgeschreven, hoewel ik er de afgelopen paar jaren écht een paar leuke gevonden heb. Maar die kosten dan weer te veel (voor mijn geldbeugel).





Misschien gewoon even de laatste ervaringen delen, als aftrapje naar wat hier nog allemaal geschreven kan/mag worden.

Ik heb echt wel het geluk getroffen dat mijn vrouwke zich ook superinteresseert in wijnen: het toppunt is dat we in rode wijn exact dezelfde smaak hebben. Zijn neemt er dan nog een reeks wit en bubbels bij. Als we nu een "ok wijntje" ontdekken, proberen we nadien ook werkelijk “de chateau” te bezoeken om aldaar een voorraad in te slaan.





Frankrijk is gewoon hét land: eten en drinken. Het leuke is, er is veel goed eten en drinken te vinden, op zeer korte afstanden van elkaar. In het kleinste boerengat komt je tot aangename verrassingen te staan. Dat heb je in mindere mate in andere landen vind ik. De zogenaamde nieuwe wereldwijnen: in alle landen zijn er superwijnen te proeven, zeker en vast. Een Chardonnay plant ge overal. Maar we vallen toch altijd snel terug naar La douce France. Snobisme hoor ik sommigen zeggen? Neen, de druif op de juiste plaats en tijd, in het juiste klimaat, de perfect grond en dat is uniek. Men kan mij echt niets anders wijsmaken. Ja, wij drinken hier en daar eens een Brunnello van het huis Banfi, maar als ik het prijskaartje zie, dan kan ik voor dat geld echt wel andere stuff vinden in Frankrijk. Dát bedoel ik. Wikken en wegen hé.





De laatste jaren verbleven we in Frankrijk bij vrienden, in het kleine dorpje Dunes. De twee gastheren baatten destijds een gekende en gerenommeerde kaashandel uit in het hartje van Gent (Mekka, in de Koestraat). De man zat wekelijks in Frankrijk om zijn kazen en wijnen aan te kopen. De droom om een eigen B&B te openen werd dan snel gerealiseerd. Ze kochtten een soort “mansion” het Maison Des Peupliers op een paar hectaren en waren vertrokken. Het is een echte B&B: slapen en ontbijten – verwacht geen diners ’s avonds, tenzij je zelf de handen uit de mouwen wenst te steken (met eventuele andere gasten). Ik geloof dat 90% van de gasten allemaal Belgen zijn… je komt er thuis, maar dan in het Zuiden van Frankrijk. Dunes ligt een beetje “centraal”: Bordaux, Saint-Emillion, Agen, Cahors, Carcasonne, Toulouse, Lourdes… je neemt de wagen en het is allemaal niet ver rijden. – In Frankrijk gaat alles 100 keer sneller dan hier in België, 100/200 of verder km rijden is peanuts. Genoeg dingen te doen en dus zeker ook de verschillende wijnroutes! Hieronder wat linkjes:





images






Rechttegenover het domein kan je Les Vignerons du Brulhois, Cave de donzac gaan ontdekken. We spreken dan over een echte Sud-Ouest wijn uiteraard. Verwacht echter geen fancy Caves annex Chateau. Meer dan een echte wijnfabriek kan ik het niet noemen, BUT, vanaf hun Chateau Grand Chêne en Vin Noir zit het wel snor (kruidig en zwart fruit). Echter, de laatste sporadisch beschikbaar ter plaatste gezien het doelpubliek dat naar de fabriek trekt. Mensen die een budget van 3-5 € uitgeven aan een fles moet je geen wijn voorschotelen van 12 tot 18 €.





images






Nav een diner bij Michel Trama, werd het domein van David Fourtout in Bergerac uit de doeken gedaan. Dit is in ieder geval de gegarandeerde stop geworden als we naar ginder afzakken. In de loop der jaren is de Grand Vin Verdots wel een van dé referentiepunten geworden als het op smaak aankomt. This is what I like the most. Maar zowel de eerste, tweede etc wijnen van het domeinn zijn prijs/kwaliteit top. Zowel de newbie als” kenner" zal nooit teleurgesteld zijn als men deze voorgeschoteld krijgt. En dat is plezant! Tevens bewaarwijn.





images






Op naar de boerderij, naar Cahors, bij wijnboer Stéphane Azémar voor een proeverij van de Clos d’un Jour en un Jour. Alweer zwarte vruchten, een vette en lange afdronk. “Coup de coeur” gewoonweg. De stal waar men jou ontvangt op de boederij is echt subliem! Op voorhand bestellen (zelfs een paar jaren op voorhand) is een goed idee, want de productie ligt niet hoog, de kwaliteit wel maar vliegt dus de deur uit! Eens je in Duravel aangereden komt is het vragen naar de weg! Wij hebben serieus moeten zoeken, zelfs de gps toen sloeg redelijk tilt wegens de landelijke omgeving.





images






Toen ik destijds mijn eega ontmoette, ontdekte ik in “haar kelder” een Montravel wijn met de naam Chateau Moulin Caresse, geproduceerd door Sylvie en J. Francois Deffarge. Twee liefdes op het eerste gezicht, twee vliegen in een klap! Mijn vrouw dronk al die jaren terug weinig of géén wijn. Het is maar toen ik zei van WOW wat hebt gij hier in uw kelder allemaal liggen in dat rekje, dat ze zich ook begon te interesseren in wijn. In de 13 jaar dat ze bij Colruyt werkte kreeg ze bij meerdere gelegenheden verschillende wijnpakketen. –Colruyt heeft écht wel een mooi assortiment wijnen, mooier dan in andere warenhuizen vind ik. Nu ja, warenhuis en wijn, is een andere discussie. Ze dronk er weinig van en stockeerde alles gewoon in de kelder. Mijn wijnverzameling was ook maar al te blij om haar te leren kennen. Bij onze eerste trip samen op wijnavontuur moesten we per sé zien wie er achter deze wijngaard zat. Ietjes lichter van body dan voornoemde wijnen, maar zeer elegant met zeer lange afdronk! Het is tevens schitterend om de wijnproducent te mogen ontmoeten bij dergelijke bezoeken, de verhalen te horen achter de wijnen etc. Zeker een bezoek waard om voorraad in te slaan!





so_le-bihan-perette-noiseti_small.jpg






De méést charmante ervaring tijdens een wijntrip was toch wel het bezoek aan de wijnboerderij Domaine Mouthes Le Bihan van Catherine en Jean-Mary Le Bihan in Duras (net naast de Jura streek). Toen we op een avond gingen tafelen in ex- Une Auberge en Gascogne in Astaffort ontdekten we alweer een streekprodukt dat ons serieus bevredigde. Een witte wijn dan nog! Dit was gewoon voor ons de “beste” witte wijn die we ooit dronken. Nergens heb ik ooit nog zo’n smaak geproefd, deze is vol en heeft naar mijn idee een afdronk van jawel, een single malt whisky! Maar echt! Ik lach dikwijls als men over wijn praat en je hoort dan zeggen van ik smaak dit en dat en ’t geen (doorgaans smaakt iedereen wel iets), maar deze smaak is zo typerend…enfin. Adres genoteerd van het etiket en ’s anderendaags de wagen in en op zoek naar de mensen achter Pérette et les Noisetiers, een droge witte wijn uit de Côtes de Duras. Toen de gps ons midden in het veld alweer liet stoppen voor een bouwvallig huis, dachten we van verdorie, we zijn verkeerd. Na een paar toerkes heen en weer rijden toch even uitgestapt en aan dat huis aan een spelend kind gevraagd of dit de plek was waar me moesten zijn. “Ja hoor”, antwoordde ze, “Ik zal even mijn mama en papa halen”. Enfin, we bekeken elkaar eens en waren verwonderd niet echt voor een “Chateau/Domaine” te staan. Plots kwam er een man ons begroeten, een vent met plastikken botten, hij was net beton aan het gieten in een of andere stalplaats. De vrouw des huizes begroette ons zeer hartelijk en onthaalde ons in hun woonkamer. Een klein boerenhuisje, terug naar de middeleeuwen maar ozo charmant. We waren echt op de juiste plaats. Een dochter kwam spontaan vanuit haar kamer om piano te spelen. Een paar andere kids kwamen een voor een met de hele reeks wijnen aangestrompeld en pa en ma ontkurkten een voor een alle flessen. De proeverijj kon beginnen! Eerlijk gezegd, niet veel zaaks, wijntjes tussen 4 a max 8 euro. Except for this one: Pérette! “Ah, kennen jullie deze?”, vroeg de dame. “Ja net gedronken, daarom zijn we hier!”. Tsjing, 20 € voor een fles witte toen, but boy, kom laad ze maar in! Enfin, na heel wat gekeuvel het pand verlaten en met een leuk wijntje teruggekomen. Bij de volgende trip deze zomer moeten we hier terug passeren, want alles is al veel te lang op van deze smakelijke zonde!





Enfin, zo zijn er nog wel een paar streken en tipjes hoor, maar dit zijn toch al onze leukste ervaringen.





Wat ik nog kwijt wil. Over wijn, wordt veel geluld, net zoals over auto's, food etc. Als je wijn drinkt en die smaakt, ik denk dat dat het voornaamste is :?: En smaken, die verschillen nu eenmaal :!: Die van mij, ligt doorgaans zwaar bij Frankrijk en ik denk dat dit niet snel zal veranderen.





images






Een supertip als het om franse wijnen gaat. Koop jaarlijks de Guide Hachette des Vins. Uit ervaring weet ik dat je hier echt wel kan op vertrouwen. Voor elk wat wils, in alle prijscategorieën. Als je die doorneemt, kan je tegen heel goede prijs echte superwijnen aanschaffen. Weet je niet welke wijn kopen? Koop deze gids en loop ermee naar de winkel en laat je vooral geen blaasjes wijsmaken.





Een andere idee is natuurlijk het proeven zelf, het voornaamste :) Maar ik heb al meermaals ondervonden dat proeven nogal moeilijk ligt, zelfs bij de gespecialiseerde wijnhandelaars, tenzij ze een opendeur/proeverij houden ofzo. Zeker als je “jong” bent durven ze nogal eens staan denken van “allez manneke, wat komt gij hier nu doen”. Mijn principe is wijn te kopen met minimum 6 stuks. Wat ben je nu met een flesje? Er wordt veel te veel jonge wijn verkocht en gedronken. Ik denk dat velen dat niet beseffen. Diezelfde wijn kan na x aantal jaren zoveel beter smaken. Probleem is dan wel dat je een voorraad moet inleggen om elk jaar te kunnen genieten van de wijn die je x jaren geleden aankocht. Het is dan ook een investering, maar zo blijft het betaalbaar tenminste! Als je die jonge wijn in gelegen versie aanschaft, ja dan vliegt de prijs de pan uit (specifieke oogsten hebben daar ook een rol in maar kom).

Gek doen en vette flessen drinken op restaurant vind ik gewoon lullig en decadent. Enfin, iedereen zijn ding, als je het niet voelt in de geldbeugel tot daar aan toe, maar ik koop mezelf liever 3 flessen Cheval Blanc dan er eentje op resto te drinken if you know what I mean… but again, dat is dan maar waar je belang aan hecht?

Wijnen op resto worden dikwijls gewoon aankoopprijs x 3 gedaan. “Omdat het moet van de boekhouder”. Dat men dat met die hele dure stuff doet, kan ik nog begrijpen. Iemand die 1K uitgeeft aan een fles rood, dat maakt niet uit of dat dan uiteindelijk 750 of 1000 euro neerdokt, right. Maar flessen die in aankoop 15-20 euro kosten en dan profiteren om x 3 of meer te doen, komaan!… doe dat x 2, de klanten die gewoon zijn om zulke wijn te drinken die zullen denken van ‘tiens, dat valt hier goed mee voor die wijn’ en die zal je dan uiteindelijk toch (meer) verkopen.





Prosit senior, prosit corona, ad... neen toch niet! :mrgreen:
 

Marburg

Zeer gewaardeerd lid
Forumleiding
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
5.778
Waarderingsscore
541
Punten
113
Wat ligt er momenteel zoal in mijne kelder:



Rood:

Chateau Belle-Garde (Bordeaux) 2008

Domaine Saint Gayan (Gigondas) 2009

Domaine Grand Romane (Gigondas) 2010

Domaine de Fondreche (Ventoux) 2009

Rubis de Vignes (Vacqueyras) 2011

Chateau Villars (Fronsac) 2009

Domaine de Suremain Mercurey 1e cru (Bourgogne) 2009

Faustino V Reserve (Rioja) 2004

Queulat Carmenère gran reserva (Ventisquero) 2010

Queulat Syrah gran reserva (Ventisquero) 2010



Wit:

Chateau Gardut Haut cluzeau (Blaye) 2011

Domaine Thibert Champ Rond (Saint-Véran) 2010

Les Hauts de Milly (Chablis) 2010

Chateau d'Aqueria (Lirac) 2010

Chateau Mercier (Cotes de Bourg) 2009

Domaine Montrose (Chardonnay) 2011

Macon-Villages Cave de Lugny (Chardonnay) 2009

Saint Mont le Faite 2009

StoneLeigh (Sauvignon blanc) 2010

Pinot Gris Reserva Jean Sipp 2008





Ik koop alleen wijnen die ik eerst proef op wijnproeverijen, en dan let ik vooral op prijs-kwaliteit. Ik koop enkel wijn die ik zelf lekker vind. De vrouw lust geen wijnen.
 
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Wow Dim, Voor jouw verhaal moet ik nog even rustig gaan zitten om het eens door te lezen. Mooie zoektocht!
 

de mario

Zeer Actief lid
Lid geworden
30 aug 2008
Berichten
3.595
Waarderingsscore
4
Punten
38
Ik zal het hier even kapen:

Ik ben absoluut geen wijnliefhebber en verkoop daarom ook een handvol echt oude wijnen (jaren 60/80 dacht ik).



Indien iemand interesse heeft, der zitten een paar speciallekes tussen :)
 
Lid geworden
3 apr 2006
Berichten
173
Waarderingsscore
0
Punten
0
de mario;1849836 wrote:
Ik zal het hier even kapen:

Ik ben absoluut geen wijnliefhebber en verkoop daarom ook een handvol echt oude wijnen (jaren 60/80 dacht ik).



Indien iemand interesse heeft, der zitten een paar speciallekes tussen :)



Over welke wijnen spreek je? Enkel echte kwaliteitswijnen kun je dergelijk lange periode bewaren. Op welke manier zijn deze bewaard geweest?
 
Lid geworden
6 jul 2007
Berichten
10.613
Waarderingsscore
0
Punten
0
dim;1849464 wrote:
Colruyt heeft écht wel een mooi assortiment wijnen, mooier dan in andere warenhuizen vind ik.

Ik heb het meermaals geprobeerd, maar kan daar absoluut mijn gading niet vinden. Wij kopen onze mooie wijnen meestal bij de wijnhandel, maar zelfs in mijn plaatselijke AD Delhaize hebben ze een assortiment dat ons goed bevalt.



Niemand favoriet van Portugese wijnen? Die hebben wij ontdekt tijdens onze verschillende trips door Portugal. Vooral de wijnen uit de Douro en de Alentejo zijn blijven hangen. Mooie blends van authentieke druivenrassen (Trincadeira, Aragonês, Castelão, ...). Zeker eens proberen als je de kans krijgt!
 

dim

Lid
Lid geworden
29 jul 2006
Berichten
893
Waarderingsscore
23
Punten
18
de gustibus hé Myriam ... we gaan ze liever zelf vangen/opzoeken dan in het warenhuis een slag te slaan, maar bon, soms komt ge eens iets tegen en dan is het meepakken.



@de mario: een lijstje met prijzen/geschiedenis zou handig zijn idd, eventueel via pm



In het geval van de Grenache (met een tikkel Syrah), de andere kant van 't Franse land: is zeker een bezoekje waard, het Domaine de Marie in Ménerbes (Le Luberon). Wel redelijk ongefilterd, vooral Le Bastide de Marie - LE en nr 1 zijn vet. Maar alweer redelijk viriele stuff, if you like it...

Breng de madam (en wat geld :roll: ) mee en spendeer een nachtje in La Bastide de Marie





De aankoop van wijn naar gelang het gebruik is misschien ook bepalend? Ook wie er meedrinkt (met alle respect) bepaalt welke fles er opengaat bij wijze van spreken... houdt iemand daar rekening mee?





versus-back-label1.jpg






Een wijntje dat wij in de zomer nogal eens durven te drinken, rechtoe rechtaan, eerlijk en fris, zonder een of andere hoofdbreker nadien, is de Zuid Afrikaanse Versus (wit jaja!). Die kan je vinden in Delhaize en ik zag nog niet zolang geleden dat ze die ook in zakken/dozen verkopen nu. Ook de Arniston Bay is van hetzelfde "kaliber". (ligt zelfs bij de "betere" wijnhandelaar hier en daar). Kopen en drinken.



Nog een mooie tip (voor Erik!): Chateau Cos Labory 2005, Saint-Estephe



Nu, dit is écht mijn smaak. In die afdronk daar zit een oa soort, euhm, hoe omschrijf je dat, weet je als je zo ether ruikt, of benzine waar je high van wordt? I love it! :cool: Dat is de alcohol die je proeft, 13(,5)%





coslaborylabel.jpg
 
Lid geworden
6 jul 2007
Berichten
10.613
Waarderingsscore
0
Punten
0
dim;1849904 wrote:
de gustibus hé Myriam ... we gaan ze liever zelf vangen/opzoeken dan in het warenhuis een slag te slaan,

Wij ook, maar wat wij met het vliegtuig maar kunnen meebrengen is hooguit een paar flessen. Helaas. Dus moet ik mij hier wel ergens bevoorraden, en dat is - zoals reeds gezegd - bij een goede wijnhandel hier in de buurt en bij Delhaize voor de betere dagelijkse slobberwijntjes.



Quote:
Ook de Arniston Bay is van hetzelfde "kaliber". (ligt zelfs bij de "betere" wijnhandelaar hier en daar). Kopen en drinken.

De gustibus ... ik hou er niet van. Er zijn IMO veel betere Zuid-Afrikaanse wijnen. Wij hebben veel rondgetoerd en geproefd in de Westkaap en daar echt pareltjes gedronken. Helaas geraken die nooit, never, tot in België.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan