natte muren

Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
vandaag en gisteren heeft het hier bijna de ganse dag geregend . vanavond zagen we in de gang die naar de slaapkamers loopt dat de muur nat was zo een halve meter hoog . het ergste is dat het een binnenmuur betreft . het huis waar we nu 4 maand wonen is volledig gelijksvloers en staat op een hoogte . boven deze muur is het zoldering , en daar is alles droog , hoe kan dit nu , en waar zou dit vandaan komen die natte muur ???
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
0
Punten
0
als het geen buitenmuur is zou ik eerst en vooral denken aan een lek in aan- of afvoer leidingen. (en zeker omdat het vocht direct zo hoog zit, kan het bijna geen zuiver opstijgend vocht zijn)
 
Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
nee , eigenlijk niet , er zit geen aanvoer of afvoer in deze muur . huis, staat nogthans wat hoger dan de straat . moet wel zeggen dat we het nu pas hebben met deze overvloedige regenval van de laatste dagen :(
 
Lid geworden
2 sep 2007
Berichten
240
Waarderingsscore
0
Punten
0
is dit huis 4 maanden oud? Of een ouder huis waar jullie 4 maanden wonen?
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
7.628
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoe oud is het huis? Wat zit er onder de vloer? Heb je een kelder? Hoe is de vloer opgebouwd? Zit er beton onder, isolatie, chape, of ligt de vloer recht op de grond en zijn de binnenmuren misschien ook om een of andere manier ouderwets gefundeerd (wegens dragende functie ofzo).Is de muur bepleisterd? Behangen? Komt het behang los? Klinkt de pleister hol? Is er misschien al schimmel te zien die kan wijzen op een probleem dat al langer bestaat? Welke vormen nemen de vlekken aan? Overal even hoog of aan een kant hoger en aflopend ofzo?Graag meer info dus... Vertel maar alles wat in je opkomt. :lol: Soms kan de oplossing/verklaring in een detail zitten.
 
Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
het is een oud huis , wel 60 jaar , wij wonen er nu 4 maanden . alles is gelijksvloers . de gang die naar de slaapkamers loopt is dus nat aan de linkerkant en rechterkant rechts zo een 50 cm hoog en links zo een 30 cm . de muren zijn bepleisterd en er hangt begangpapier aan . dit komt nu in rimpels zodat je het al ziet dat het nat is . hoe de fundering is of hoe de vloer destijds gelegt is weten wij natuurlijk niet . wat ook opvalt is dat een binnenmuur tussen twee slaapkamers nat is gewoon in het midden van de muur een grote plek van zo een 2 m2 meter . de problemen zijn gisteren begonnen nadat het zo regende . boven deze muren is zoldering in houten planken en daar is alles kurkdroog . en aan de linkse kant van het huis ligt de tuin 80 cm lager , dus zitten we hier wel met de handen in het haar :cry:
 
Lid geworden
2 sep 2007
Berichten
240
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zijn er bruine plekken in het behang die duiden op eerdere vochtproblemen? Is er schimmel (zwarte vlekken) te zien?Het is zaak om uit te vinden of dit een nieuw probleem is dat niet eerder is opgetreden of dat het een probleem is dat al lange tijd speelt. De afgelopen maanden zijn extreem droog geweest en als het huis zich bijvoorbeeld op een ondergrondse waterstroom bevind dan is de plotse vochtigheid verklaarbaar.Ik adviseer een goede, onafhankelijke bouwingenieur eens te laten kijken. Mocht het om opstijgend vocht gaan dan zou ons Hydroment een oplossing kunnen bieden. Bedenk dat gratis diagnoses meestal 1 doel hebben. De producten of diensten van de aanbieder verkopen!
 
Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
er zijn geen bruine vlekken of schimmel te zien . dit probleem stak 2 dagen geleden de kop op .
 
G

Guest

Guest
robdekker wrote:
Ik adviseer een goede, onafhankelijke bouwingenieur eens te laten kijken. Mocht het om opstijgend vocht gaan dan zou ons Hydroment een oplossing kunnen bieden. Bedenk dat gratis diagnoses meestal 1 doel hebben. De producten of diensten van de aanbieder verkopen!Bij vochtproblemen is het aangeraden de brandverzekering te contacteren. Zij stellen meestal een firma aan om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen (niet elke oorzaak is gedekt).

Wat betreft de gratis diagnoses sluit ik mij volledig aan bij robdekker, zet de kat bij de melk ...
 
Lid geworden
23 jan 2007
Berichten
15.605
Waarderingsscore
0
Punten
0
liggen er tegels?

ook nattere voegen?kan een leiding onder de vloer zijn met een lek

water kan een tijdje onzichtbaar zn weg afleggen voor het hier of daar de kop opsteekt.
 
Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
er liggen inderdaad tegels . last van nattere voegen hebben we niet . wat hier wel opvalt is dat als er gekuist is het zeer lang duurt eer de vloer droog is :roll:
 
Lid geworden
26 jan 2009
Berichten
190
Waarderingsscore
0
Punten
0
deze week is er hier iemand van een firma langsgeweest . deze sprak van opstijgend vocht . het metertje ging bijna overal in het rood .

nu sprak die man van gans het huis te doen :shock: om de 10 cm gaatjes boren en opspuiten met gel . dus alle binnenmuren en buitenmuren . het kostenplaatje zou 11000 euro bedragen :shock: :shock:

nu begin ik toch sterk te twijfelen aan zo een schatting hoor . wat ik me nu afvraag is . zou het niet helpen de muren in te strijken met bv een kelderdichting :roll: :roll: dit blijft toch ook droog , en dan daarna tasso of zo te plakken en te schilderen . zou dat geen oplossing geven ?????
 
Lid geworden
2 sep 2007
Berichten
240
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik zou je nogmaals willen adviseren om een onafhankelijk deskundig expert in te schakelen. Eentje die de verschillende oplossingen kent (ook bijvoorbeeld Hydroment) en niet alleen voor zijn eigen product, bedrijf en methode praat!Een korte diagnose door een bouwkundige kost misschien 100 of 200 euro maar kan je veel ellende en onnodige kosten besparen! De bouwkundige kan je daarna ook eventueel verder begeleiden.Houd er bovendien rekening mee dat bij injectie het niet gedaan is met de kosten van de injecteerder. De muur moeten meestal ook (deels) afgekapt worden en opnieuw gepleisterd.
 
Lid geworden
21 sep 2007
Berichten
1.106
Waarderingsscore
0
Punten
0
Rob, heb je ook tips hoe je zo iemand vindt of ken je zo iemand in de regio Gent? Ik zit ook met een vervelend probleem, maar slaag er niet in om iemand te vinden die onafhankelijk advies geeft. De persoon die de vochtvragen op Livios.be beantwoordt is ook bij ons geweest, maar ook daar ben ik niet zeker dat hij het bij het rechte eind heeft (teveel factoren die nog op iets anders wijzen).
 
G

Guest

Guest
Mr. B wrote:
Rob, heb je ook tips hoe je zo iemand vindt of ken je zo iemand in de regio Gent? Ik zit ook met een vervelend probleem, maar slaag er niet in om iemand te vinden die onafhankelijk advies geeft. De persoon die de vochtvragen op Livios.be beantwoordt is ook bij ons geweest, maar ook daar ben ik niet zeker dat hij het bij het rechte eind heeft (teveel factoren die nog op iets anders wijzen).effe googelen op lekdetectie, je kan dit eventueel ook eens navragen bij brandverzekering met welke lekdetectiefirma zij eventueel samenwerken.
 
Lid geworden
21 sep 2007
Berichten
1.106
Waarderingsscore
0
Punten
0
Neen, ik bedoel niet echt lekdetectie, maar een onafhankelijk expert in vochtzaken... Om te bepalen wat het probleem is en hoe het best wordt opgelost.
 
Lid geworden
2 sep 2007
Berichten
240
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste Mr B. en anderen,Helaas is het niet zo eenvoudig om een onafhankelijk expert te vinden. De meeste echte en zogenaamde vochtexperts zijn verbonden aan een product of bedrijf. Feitelijk zou elke goede architect of bouwingenieur adviezen moeten kunnen geven. Maar ook zij hebben niet altijd ervaring met vocht. Zoals je waarschijnlijk wet weet ben ik betrokken bij Hydroment en wij zijn juist op zoek naar architecten en bouwkundigen zie zich willen informeren of zelfs specialiseren op het gebied van vochtbestrijding. Dit omdat wij van Hydroment enorm veel waarde hechten aan een onafhankelijk, deskundig advies.Zelf ben ik ook betrokken bij een initiatief om meer onderzoek te doen en kennis te vergaren over het duurzaam bestrijden van vochtproblemen. Daartoe proberen we het Het Platform Informatievoorziening en Onderzoek naar duurzame Vochtbestrijding bij oude gebouwen en monumenten, (P.I.O.V.) of kort gezegd Platform Vochtbestrijding op te richten. Zie voor meer info http://www.platformvochtbestrijding.be. Wij zoeken dus juist zulke onafhankelijke experts. We hebben een heel goed bureau in Nederland dat zeer gespecialiseerd is in vochtbestrijding bij oude gebouwen en monumenten. Wij zijn juist enige vormen van samenwerking gestart met een paar architecten en een expertise bureau maar dit is allemaal nog sinds kort. Over enkele maanden hopen we in elke regio een deskundige te kunnen aanbevelen, maar dat kost nog wat tijd. De mensen die wij op dit moment aanbevelen staan op onze website http://www.hydroment.be/3Bouwingenieurs%20-%20architecten.htm.Als bouwingenieurs, architecten of andere experts in vochtproblemen interesse hebben in het platform kunnen ze me een pb-tje sturen of eens kijken op: http://www.platformvochtbestrijding.be
 
Lid geworden
21 sep 2007
Berichten
1.106
Waarderingsscore
0
Punten
0
En die mensen zullen dan onafhankelijk werken of toch eerder in de richting van Hydroment? :wink:
 
Lid geworden
2 sep 2007
Berichten
240
Waarderingsscore
0
Punten
0
Die mensen zijn op geen enkele manier verbonden aan Hydroment. Ze kennen het product wel. Ze verdienen ook niet aan het verkopen of aanprijzen van Hydroment.Het is ook geen gratis advies, u moet gewoon betalen voor een normaal consult. Elke expert is ook aansprakelijk voor zijn eigen advies. Deze experts zullen die behandelmethode aanraden die hun het beste lijkt.Wel is het zo dat deze mensen de werking van Hydroment kennen en hier positief tegenover staan omdat het bij veel vochtproblemen een duurzame, ecologische en betaalbare oplossing biedt. Maar deze mensen zijn deskundig en kunnen ook vaststellen wat de oorzaak van de vochtproblemen is en oplossingen aandragen om de oorzaak weg te nemen.
 
Bovenaan