• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

led breedstraler-bos-bomen

invictus66

Zeer Actief lid
Lid geworden
29 jun 2011
Berichten
1.200
Waarderingsscore
13
Punten
38
Ik ben op zoek naar een led breedstraler om een halogeen spot van 1500W te vervangen. De spot komt zo'n 6 meter hoog en moet dienen om een parkeerterrein te verlichten. Ik zie echter door het bos de bomen niet meer, er zijn zo veel opties, met behoorlijk uiteenlopende prijzen. Iemand die tips kan geven?
Enkele opties, van goedkoop naar duur:
- https://www.into-led.com/nl/led-breedstraler-200-watt-4000k-osram-ip65.html (€90, goedkoop, brede straalhoek, 50.000 branduren, 5 jaar garantie)
- https://www.into-led.com/nl/led-breedstraler-200-watt-4000k-ip65-32000lm.html (€110, dubbel zo veel lumen voor zelfde vermogen als bovenstaande, wel "maar" 30.000 branduren en 20.000 schakelcycli)
- https://www.leddepot.be/led-straler-200w.html (€239, dubbel zo duur als de eerste optie, geen branduren vermeld, slechts 2 jaar garantie, iets warmer licht)
- https://www.dmlights.be/philips_coreline_tempo_groot_grijs~19YAX (€485, prijs nog eens maal 2, 75.000 branduren, efficiënte leds, openingshoek van maar 70 graden)
- https://teconex.eu/nl/article?id=93e214c7-6e27-5b4b-ae5e-cc3089bf18c0 (€842, heel duur, maar kan uit de specs niet direct opmaken waarom)
 

teaser

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
8 apr 2009
Berichten
3.239
Waarderingsscore
417
Punten
83
De levensduur van led hangt heel erg af van hoe goed de modules gekoeld worden. Dat is moeilijk te bepalen adhv wat foto's op een webshop.
Prijs kan een indicator zijn van de kwaliteit, maar ook dat is nattevingerwerk.

In ieder geval, die 2 goedkoopste stralers van into-led zien er mij typische china-producten uit. Mooie foto's, schone uitleg, met de haren getrokken specs. Ik verwacht niet dat die hun vooropgestelde aantal branduren halen.
Die van leddepot geeft al wat meer vertrouwen met metalen behuizing en koelvinnen, maar de behuizing blijft klein (waar zit die voeding?) en de specs zijn onvolledig zoals je zelf al aangeeft. Ook geen EAN code of merk te vinden. Je weet dus niet wat je koopt.
De 2 duursten hebben een ruime behuizing, met ruimte voor een degelijke voeding. Alhoewel ik bij die foto van de binnenkant van die Philips toch ook wat twijfels heb over degelijke koeling. En de prijs van die Teconex vind ik zeer hoog, maar dat ligt vooral aan die webshop want hij is ook goedkoper te vinden.

De vraag is, hoe lang zal deze effectief gebruikt worden? Als het voor een parking is neem ik aan minstens meerdere uren per dag, maar ook de volledige nacht bv? Als het voor op een bewegingssensor zou zijn, zou ik voor zoiets goedkoop gaan omdat de brandtijd dan toch beperkt is. Maar anders is een degelijk exemplaar wel aan te raden, en dat kost wat. Je vermijd wel dat je elk jaar op die mast van 6m moet klimmen om hem te vervangen.
 

invictus66

Zeer Actief lid
Lid geworden
29 jun 2011
Berichten
1.200
Waarderingsscore
13
Punten
38
't Is voor een soort club gebouw, de lamp wordt 2-3 avonden per week gebruikt, waarbij ze op een avond max 5 uur brandt schat ik (minder in de zomer). In principe is het aantal branduren dus niet zo relevant, zelfs als die 2de goedkoopste lamp maar 1/3 van zijn geadverteerde branduren zou aankunnen zou ze nog een levensduur van 10 jaar hebben, daar zo ik prima mee kunnen leven.
Ik overweeg de plaatsing van een sensor, maar moet nog bekijken waar ik die zou kunnen plaatsen. Aangezien de mast op het gebouw staat, lijkt me dat niet ideaal, de sensor heeft dan geen zicht op de ingang van het gebouw.
 

invictus66

Zeer Actief lid
Lid geworden
29 jun 2011
Berichten
1.200
Waarderingsscore
13
Punten
38

jm188

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
25 jul 2017
Berichten
1.016
Waarderingsscore
585
Punten
113
ik heb een deel verlichting van d-lightz in genk, geen ervaring met hun verstralers maar de lichten die ik hier heb lijken toch degelijk in kwaliteit. ze zijn ook heel behulpzaam via mail.

 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan