• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Kwaliteitsverschil tussen glasfabrikanten?

Lid geworden
8 dec 2008
Berichten
2.723
Waarderingsscore
3
Punten
0
Op basis van offertes lijkt het dat de offertes met glas van Saint Gobain systematisch duurder zijn dan deze met AGC, dus mijn vraag zijn er kwaliteitsverschillen tussen beide? Het gaat over standaard 1.1 glas ultra n (SG) en top n+ (AGC). Laatst was hier ook een topic over krasgevoeligheid van AGC glas dus indien de keuze tussen beide, welke zouden jullie prefereren en waarom?
 
Lid geworden
8 dec 2008
Berichten
2.723
Waarderingsscore
3
Punten
0
Niemand die hier iets van afweet?
 
Lid geworden
23 dec 2008
Berichten
287
Waarderingsscore
0
Punten
0
Er zitten inderdaad kwaliteitsverschillen in het glas . Dit is te wijten aan de samenstelling van het glas . Wij merken dat in het glasverwerkingsfabriek vooral op het moment dat het glas gesneden wordt . Is het glas "sprok " dan zal het glas op moment dat de snijnaald zich op het glasplateau plaatst plots doorscheuren en niet breken op de snijnaad . Dit gebeurt bij glas uit landen die niet streng gecontroleerd worden. Gelukkig voor ons wordt dit in Europa niet verwerkt . De kwaliteit van al het glas uit de verschillende floatovens ligt zeer hoog . Het is niet zo - in tegenstelling wat de meeste mensen denken- dat al het glas van dezelfde glasoven komt, want om van 4mm over te schakelen op 5 mm glas in een oven is qua produktiekost zo gigantisch hoog dat men eerder dat type glas aankoopt bij een andere oven waar precies dat glas in dikte of type geproduceerd wordt. Er wordt door de glasverwerkingsfabrieken zeer veel "geshopt " . De manier van verwerking is wel verschillend van fabriek tot fabriek . Om de ruiten aan elkaar te kleven op de afstandhouder (warm edge of gewoon) volstaat al een minimum van 1.5 mm , en sommigen nemen twee mm en anderen zelfs 4 mm bitumen opvulling . Dit garandeert een langere levensduur van de ruit (condensatie tussen de glasbladen) . Dit is iets waar een partikulier en zelfs raamverwerker nooit van zal waker liggen maar in onze wereld (de glaswereld ) is dit wél een belangrijk gegeven. De grootsten zijn Glaverbel/ Saint-Gobin / Luxguard/Pilkington/Trösh/enz... Maar maak u als particulier maar niet ongerust : De CE-normering houdt een wakend oog over de kwaliteit van uw glas . Elk fabriek heeft zijn specialiteiten en de één is al meer gemoderniseerd als de andere . Het is wél een feit dat er in België meer specialisatie zit in grote ruiten (omdat wij Belgen graag grote vensters hebben) en dat bijv in Duitsland de glasfabrieken meer gespecialiseerd zijn in 3-dubbel glas omdat ze daar al jaren mee werken en omdat ze ook vensters hebben die zich daar meer toe lenen (kleinere ramen) en de milieu-eisen liggen daar nog veel strenger dan in ons land. Terwijl de veiligheidseisen (gelaagd glas) dan weer hoger liggen in ons land ! Zo zie je maar ...
 
Lid geworden
8 dec 2008
Berichten
2.723
Waarderingsscore
3
Punten
0
Thanx voor de verhelderende uitleg. Ik concludeer dus: 1) er is wel degelijk verschil in kwaliteit, maar niet tussen de grote fabrikanten van hier, en 2) het is louter toevallig dat de offertes van de bedrijven die met SGG werken een stuk duurder zijn dan deze van bedrijven die met AGC werken.
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan