• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

kleur binnenkant ramen: voorbeelden gevraagd

Joined
8 Feb 2011
Messages
96
Reaction score
0
Points
0
Beste,

we weten niet echt welke kleur ramen (aluminium) we aan de binnenkant zouden kiezen. De buitenkant zal zwart worden ( RAL 9005?), maar we zijn niet zeker of we deze kleur ook aan de binnenkant zouden nemen. De stijl die we binnen zouden willen is: natuur kleur of licht wit geoliede parket, witte tint op de muren en witte strakke meubels, witte leren zetel. Dus eigenlijk redelijk strak met een warme toets in hout.Zijn er hier forumleden die zwarte ramen aan de binnenkant hebben en eventueel een paar foto's willen posten? Ook zouden we wat voorbeelden willen zien van mensen die bijvoorbeeld licht grijze ramen aan de binnenkant hebben of een andere kleur.Alvast bedankt....
 
Ons interieur wordt minder strak, maar ook combinatie wit met natuureik kleur...Ik zit met hetzelfde probleem... buitenkant donkergrijs, maar voor de binnenkant heb ik echt geen idee...

Wit langs de binnenkant vind ik nogal "cheap" er uitzien, maar ik weet niet wat voor effect grijs zou kunnen geven...
 
Hey,

Voor onze renovatie hebben we alu ramen gekozen met structuurlak. Aan de buitenzijde donkerder ral 7039. Aan de binnenzijde lichter ral 7044.

Wij hebben ook een voornamelijk 'witter' interieur met parket (gevernist maar uitzicht wit geolied). We vonden witte binnenzijde ramen er ook wat cheap uitzien.

Zeer tevreden met onze keuze van ramenkleur!!!

Groetjes,

Karen
 
Karenve;1983890 wrote:
Hey,

Voor onze renovatie hebben we alu ramen gekozen met structuurlak. Aan de buitenzijde donkerder ral 7039. Aan de binnenzijde lichter ral 7044.

Wij hebben ook een voornamelijk 'witter' interieur met parket (gevernist maar uitzicht wit geolied). We vonden witte binnenzijde ramen er ook wat cheap uitzien.

Zeer tevreden met onze keuze van ramenkleur!!!

Groetjes,

Karen

Kan je eventueel wat foto's laten zien?
 
Bij ons ook zwarte ramen (alu) buiten en wit binnen. Hetzelfde zwart binnen werd door de ramenfabrikant afgeraden wegens zeer fel (verkleinend) effect. We hebben nu de witte en de buren de zwarte ramen en ik ben tevreden met de witte. Bij de buren springen de ramen echt in het oog en lijken ze kleiner, bij ons verdwijnen de ramen meer in de muren (die nu nog wit zijn).Het is eerder een kwestie van voorkeur maar als je voor onopvallend wil gaan, kies dan wit. Hou je van harde contrasten kies dan voor zwart. Trouwens de witte zien er niet cheaper uit maar dat ligt ook aan de gekozen handvaten en afwerking.
 
Kleurkeuze is nog altijd iets persoonlijks. "De gustibus et coloribus non est disputandum" is hier wel erg toepasselijk :pIk kan je in ieder geval wel meegeven welke kleuren nu het meest gekozen worden. dus wat beetje de trend van het moment is.

9005 (zwart)

9010 (wit)

7021 (zwartgrijs)

9005 (gitzwart)

9006 (blank alukleurig)

9007 (grijs alukleurig)

9010 (zuiver wit)Mocht je toch een voorkeur hebben om ook een zwarte kleur binnen te willen. Kijk dan eens voor 39 506 dat is zwarte anodisatie i.p.v. lak. Ik vind dit persoonlijk veel mooier, is even zwart maar niet zo blinkend en dus minder opvallend voor een interieur. (hou er wel rekening mee dat je bij anodisatie binnen en buiten hetzelfde moet hebben)
 
Kan je eventueel wat foto's laten zien van je ramen?
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Top