Keldergat verplaatsen! Hoe verankeren?

Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
1.129
Waarderingsscore
1
Punten
0
Bij onze renovatie wordt het gat naar de kelder verplaatst naar de overzijde van de gang. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken.Het is een gat van 80x200cm. Dit moet dus opgevuld worden. Ikzelf had de gedachte om in de zijkanten van de bestaande vloer gaten te boren van 8mm. Hierin de 8mm betonijzers te steken. De onderkant middels een bekisting afdichten en dan beton te storten.Is dit goed of moet ik het op een andere wijze het nieuwe gedeelte te verankeren.
 

chime

Zeer Actief lid
Lid geworden
10 apr 2007
Berichten
9.177
Waarderingsscore
2
Punten
36
Erik!;1846190 wrote:
Bij onze renovatie wordt het gat naar de kelder verplaatst naar de overzijde van de gang. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken.Het is een gat van 80x200cm. Dit moet dus opgevuld worden. Ikzelf had de gedachte om in de zijkanten van de bestaande vloer gaten te boren van 8mm. Hierin de 8mm betonijzers te steken. De onderkant middels een bekisting afdichten en dan beton te storten.Is dit goed of moet ik het op een andere wijze het nieuwe gedeelte te verankeren.Staven vast zetten met chemisch anker ... natuurlijk ook een netje voorzien in het gat zelf.

Mss zelfs een dubbel net ...Maar goed, ik ben wel geen specialist ter zake en zou toch es ff informeren bij mijn architect alvorens dat zo toe te passen ;)
 
Bovenaan