kabel van aardingspen naar aardingsklem verlengen

bobdeprutser

Nieuw Lid
Lid geworden
16 jun 2014
Berichten
98
Waarderingsscore
1
Punten
8
Hallo!

Ik wou vandaag de geleverde aardingspen in de grond slaan. Nu blijkt dat waar de aardingsdraad buiten in de grond gaat, er gewoon 10cm aarde ligt maar daaronder is alles toegegoten met beton.

Op het keuringsattest staat 3,59Ohm als "R aarde". Dit is kleiner dan 30 Ohm dus in orde.

Op dit moment is er geen aardingsonderbreker. Ik heb deze geplaatst dicht bij de teller en 2 schakelkasten (1 algemeen en 1 verwarmingsketel) en de collectoren.

De bestaande aardingsdraad die in de beton gaat op de koer is echter niet lang genoeg om tot aan de door mij geinstalleerde aardingsonderbreker te brengen.

Kan ik deze verlengen met een bepaald stuk? (dus tussen aardingspen en aardingsonderbreker) Liefst laat ik de aardingsonderbreker waar hij nu is. Dit maakt het mogelijk om met korte draden de kasten/collectoren/... te verbinden en zo blijft alles er proper uitzien (anders moet ik met verschillende hoofdequipotentiaalverbindingen over mn dak van mijn garage lopen.

Bestaan hiervoor specifieke stukken die gebruikt moeten worden? Iemand een linkje naar een onderdeel dat hiervoor zou kunnen dienen?

Thanks!
 
Bovenaan