jonge architect gezocht

Lid geworden
6 aug 2008
Berichten
19
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij zijn een jong koppel dat juist hun eerste huisje gekocht hebben.

Nu moeten wij alles achter de garage uitbreken voor 1 lange koker met lichkoepels daar woonkamer keuken en leefruimte in.

Nu hebben we al een paar architecten laten komen en die zijn zo duur.

Zeker rond de 5000 euro.

Wij willen dit zo normaal mogelijk houden omdat er nog werk is.

Regio Antwerpen
 

Ck

Lid geworden
9 mei 2006
Berichten
160
Waarderingsscore
0
Punten
0
coolcat55 wrote:
Wij zijn een jong koppel dat juist hun eerste huisje gekocht hebben.

Nu moeten wij alles achter de garage uitbreken voor 1 lange koker met lichkoepels daar woonkamer keuken en leefruimte in.

Nu hebben we al een paar architecten laten komen en die zijn zo duur.

Zeker rond de 5000 euro.

Wij willen dit zo normaal mogelijk houden omdat er nog werk is.

Regio Antwerpen

Zeker. Laat ons een zo goedkoop mogelijke architect nemen, en dan achteraf klagen over het feit dat die zijn werk niet naar behoren doet.Djeezes, u bent de zoveelste reeds op dit forum.Als u al meer dan 1 architect hebt laten komen, en ze vragen allemaal een bedrag in de orde van grootte van € 5000,- zou het dan heel misschien niet kunnen dat dit het tarief is dat normaal is?Als een architect uren presteert, verantwoordelijkheden draagt (en verplicht dient te verzekeren) een kantoor met uitrusting moet afschrijven enz. is het maar normaal dat die betaald wordt. Of zou u het leuk vinden dat uw baas morgen op een forum uw jobomschrijving plaatst met de melding dat eerlijke arbeiders te duur zijn en hij daarom op zoek is naar een nieuwe jonge medewerker die wanhopig genoeg is om uw werk voor een hongerloon te komen presteren?PS. neen, ik ben geen architect, zelfs (niet meer) werkzaam in de bouw, maar ik heb genoeg ervaring en veel rampen gezienPS.2. en neen, je moet mijn betoog niet omdraaien: er zijn inderdaad ook architecten die behoorlijk doorvragen en hun werk ook niet goed doen... daarom is het steeds belangrijk referenties te vragen en met die mensen te gaan spreken. Of vraag eens rond in uw buurt, familie, vrienden... iemand zal heus wel een architect kennen waarvan ie tevreden was.PS.3 in een bouw kan behoorlijk veel mislopen. Een goede architect is zijn geld meer dan waard. Als je ziek bent, ga je toch ook niet op zoek naar de goedkoopste dokter, maar toch eerder naar een bekwame dokter?
 
Lid geworden
23 nov 2006
Berichten
1.268
Waarderingsscore
0
Punten
0
5.000 euro is echt een redelijk bedrag hoor. Als je verder gaat zoeken, kan het zijn dat je iemand vindt die ietsje goedkoper is, maar je gaat er meer vinden die duurder zijn.
 
Lid geworden
15 sep 2006
Berichten
694
Waarderingsscore
0
Punten
0
Eske wrote:
5.000 euro is echt een redelijk bedrag hoor. Als je verder gaat zoeken, kan het zijn dat je iemand vindt die ietsje goedkoper is, maar je gaat er meer vinden die duurder zijn.Ik denk dat je voor een 2000 euro wel iemand moet vinden. Een 4-tal jaar geleden wou een architect onze verbouwing voor 1400 euro tekenen. Wel alleen voor de plannen en de vergunning. Niet echt met opvolging wat ze normaal gezien ook wel moeten doen denk ik.

Maar 5000 is inderdaad redelijk veel in verhouding met jullie verbouwing. De architect van onze nieuwbouw koste bij ons denk ik maar een dikke 6000 euro voor een volledig huis. Dus aangezien architecten hun prijs op basis van de bouwkost nemen zou dat toch voor minder moeten kunnen.
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
1.586
Waarderingsscore
0
Punten
0
ge gaat er vinden voor 2000 en ge gaat er vinden voor 12000 en ge gaat er vinden die al op voorhand vriendelijk bedanken.Als ge er enen aanstelt die minder dan 5000EUR vraagt, moogt ge 80% zeker zijn dat één en ander niet in orde zal zijn, zowel wettelijk als deontologisch.Kleine verbouwingen zijn verhoudingsgewijs verschrikkelijk duur voor architecten.
 
Lid geworden
12 jun 2007
Berichten
524
Waarderingsscore
0
Punten
0
een architect mag niet enkel het plan tekenen en de bouwaanvraag. er moet in de bouwaanvraag ook vermeld worden welke architect de werfopvolging gaat doen (moet niet dezelfde zijn, maar moet wel door archi gedaan worden).ik heb ondertussen op de bureau waar ik werk al vaker dit soort 'achterkeukenverbouwingen' gezien, kleine verbouwingen van een achterbouw, een uitbouw, ... de kosten van de werken zitten al rap rond de 50 000 euro, daar moet je echt niet te veel gekke toeren voor uithalen (tenzij je alles zelf doet, ik praat over aannemersprijzen). dus een ereloon van 5000 euro is maar 10%, terwijl archi voor verbouwing normaal rond de 12% mag vragen.maar, zoals hierboven ook al gezegd, je krijgt wat je betaalt. je zal mss wel iemand vinden die het voor minder zal doen, maar dan hoop ik dat je nix tegenkomt, dat er geen problemen zijn, want die archi zal ook zo min mogelijk tijd steken in jou project.als je een goeie archi wil, die kwaliteit levert, steekt er veel tijd in, ook in een verbouwing: de archi moet een plan tekenen, een paar keer vergaderen met jullie over het ontwerp, een bouwaanvraag tekenen, een aanbestedingsplan tekenen, meetstaat en lastenboek maken, weer wat vergaderingen om alles naar jullie wens te maken. aanbesteding voor electriciteit, verwarming en sanitair in het nieuwe deel, ... zo'n verbouwing duurt al makkelijk enkele maanden, wekelijks een werfbezoekje van een uur, reistijd, verslagje schrijven, ev vragen en opmerkingen behandelen. je komt al snel aan heel wat uren werk hoor. als mijn man voor zn werk naar klanten moet, kost ie de klant 75 euro per uur (je moet van dat geld ook je materiaal, pc's, software, bureauruimte, verzekering, bijdrage orde, ... ed betalen...). voor jou 5000 euro kan je archi aan dat tarief dus 66 uur werken. denk je echt dat hij in die 66 uur alles gedaan krijgt? absoluut onhaalbaar.je hebt twee keuzen: een paar duizend euro besparen op de archi, en veel kans hebben om later in de shit te zitten, of kiezen voor kwaliteit en een goede raadgever en begeleider tijdens het hele project, en die mens ook eerlijk betalen voor zijn werk.maar zoals al eerder aangehaald: deze discussie is al eindeloos vaak gevoerd op dit forum...
 
Lid geworden
12 jun 2007
Berichten
524
Waarderingsscore
0
Punten
0
btw, als jonge architect (afgestudeerd in 2004), vind ik het echt wel schandalig dat je topic onderwerp 'jonge architect gezocht' heet, terwijl je eigenlijk iemand zoekt die zwaar onder de prijs wil werken. dat je wil profiteren van een jonge, startende architect die mss nog niet veel werk heeft, maar die wel dezelfde zware verantwoordelijkheden moet dragen als een ervaren architect vind ik echt wel beneden alle peil.
 
Bovenaan