Jacht op keuken (regio Leuven) - onze ervaringen so far

Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Sinds kort zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe keuken.

Het zal ook het laatste deel van onze renovatie zijn, dus spannend... :shock: :shock:Op het forum heb ik al heel wat nuttige info teruggevonden en dacht aan ook een kleine bijdrage te leveren door onze ervaringen tijdens de zoektocht te posten.the facts:

- rijhuis, keuken van 4x1m, geen eiland, tegelen vloer in de keuken

- momenteel een functionele keuken, maar beantwoordt niet meer aan onze wensen (oud elektrisch vuur, slechte dampkap, slecht ingedeelde kasten, geen vaatwasser)

- budget: 10.000-12.000 all in

- gezinstoestand: 2 volwassenen, momenteel geen kinderen

- liefst een leverancier uit de buurt, geen tijd om gans benelux+Duitsland af te rijden op zoek naar 500EUR extra profijt (manier van spreken, he :mrgreen: )de voorbereiding:

We hebben zelf een 3D-tekening gemaakt van de huidige keuken (mijn man is daar nogal handig in) met alle mogelijke afmetingen. Dit geeft al een concreet idee van de beschikbare ruimte voor het ontwerp.

Op voorhand heel wat visueel materiaal bekeken, zodoende dat we vooral heel goed weten wat we NIET willen. Dat is meestal makkelijker dan te bepalen wat je precies zoekt.the usual suspects:

- Dovy (Herent)

- Eggo (Korbeek-Lo)

- Ixina (Boortmeerbeek)

- Kitchen Company (Gouden Kruispunt St. Joris Winge)de ervaringen tot nu toe:- Dovy

net zoals gelezen op het forum: gladde verkoper die direct informeert naar ons beschikbaar budget,wat ik al een rare aanpak vond. Hij maakte een 3D-ontwerp op de computer en herhaalde de tekening in 2D met de hand. Toen ik een kopie vroeg van de tekening, wou hij het niet geven. Na enig aandringen tekende hij het ontwerp over op een ander blad. (wat is er mis met een fotokopie?)

Een offert op de dag zelf kon niet, dus moesten we een week later terugkomen. Daar heeft hij nog een voor de 3000ste keer uitgelegd wat voor planken dat ze gebruikten, en hoeveel beter dat ze wel zijn tov de concurrentie.

De prijs: 14.500 voor een mat gelakte keuken - composieten blad - SMEG-toestellen (5 stuks: inductieplaat, over, microgolf, vaatwasser, dampkap) - inox-plaat achter het vuur.Zonder dat ik de vraag gesteld had, begon hij al allerlei kortingen toe te passen: "we gaan vandaag iets speciaal doen voor jullie" en de prijs was direct verminderd tot 13.600. Waarom gaf hij ons dan niet direct de prijs met de korting af?Gevoel tot nu toe: teveel nadruk op de kwaliteit van hun planken (die zullen wel goed zijn, maar een keuken is ook meer dan enkel maar planken ), beperkte keuze in toestellen (enkel Miele, SMEG of AEG), wat ik zeer vreemd vond. Niet echt overtuigd.- EGGOOok daar geen directe offerte mogelijk, ook al liep op dat moment geen andere klanten rond in de winkel. :?

ik heb een afspraak moeten maken op een andere datum.Praktisch gezinde verkoper, gaf genoeg nuttige info, niet veel small talk. Voor ons een betere aanpak dan zijn collega van bij Dovy.

We konden op een andere scherm meevolgen hoe hij het ontwerp in elkaar stak.

Veel meer keuzes in merken van toestellen, de verkoper raadde Siemens aan (kwam ook overeen met onze voorkeur).We kregen een gedetailleerde offerte mee naar huis.De prijs: 9.079 EUR voor een mat gelakte keuken - composieten blad - Siemens-toestellen (5 stuks: inductieplaat, over, microgolf, vaatwasser, dampkap) - inox-plaat achter het vuur.

- IxinaDaar was wel een directe offerte mogelijk. Hollandse verkoper, ook erg praktisch gezind, gaf tot nu toe voor ons het beste 3D -ontwerp op papier. Hij probeerde echt met ons mee te denken, gaf goede tips over de indeling en raadde eveneens Siemens aan voor de inbouwtoestellen. (we hebben ons eigen voorkeur niet aan de verkopers bekendgemaakt).De verkoper wou wel geen gedetailleerde offerte meegeven (!!), enkel zijn 3D-tekening met de totaalprijs erop. Zijn uitleg was dat het nu soldenperiode is , en dat hij het pas kan doen als we echt geïnteresseerd zouden zijn in de keuken. Wat zoiets gaat uithalen, begrijp ik niet. Want niemand gaat voor hen kiezen zonder een detailofferte op papier te hebben. Bovendien weet hij toch ook dat 9 op 10 klanten willen en zullen vergelijken met andere winkels. Pfffff....

Gelukkig hebben we allebei een goed visueel geheugen, wat dat we nog hebben kunnen onthouden van de offerte (gezien op zijn scherm) hebben we thuis direct neergeschreven.Ik heb vandaag enkele aanpassingen aan het ontwerp doorgestuurd per mail. Hopelijk kan dit aangeven als "echte interesse" in hun keuken en kunnen we de offerte dan toch ontvangen.De prijs: 9.762 EUR voor een mat gelakte keuken - composieten blad - Siemens-toestellen (5 stuks: inductieplaat, over, microgolf, vaatwasser, dampkap) - inox-plaat achter het vuur.- Kitchen CompanyDaar zijn we na 5 minuten terug buiten gegaan. Wat een horror!

Ik waande mij in een jaren '70 TV-feuillton in hun toonzaal. Zeker en vast niks voor ons.

Kitchen Company is al van de lijst.Voilà, ons verhaal tot nu toe.

Updates gaan volgen naargelang we verder gaan in ons zoektocht.Enkele vraagjes:- nog keukenboeren in de buurt die we zouden moeten/kunnen bezoeken?

- kent iemand een goede schrijnwerker uit de buurt met goede referenties?

- puntjes waar we moeten opletten....
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
7.628
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zoals je zelf al aangeeft zou ik zeker ook es prijs vragen bij een schrijnwerker...
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
6.938
Waarderingsscore
1
Punten
0
Had je daar ook niet Kovera of zo iets in de geburen (staatsbaan Sint-Joris-Winge richting Lubbeek, linkerkant).

Jaren geleden hebben wij daar toch mooie schetsen en al meegekregen, als we de huidige keuken buitenflikkeren, daar misschien eens opnieuw langsgaan.
 
Lid geworden
7 mei 2010
Berichten
22
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik weet niet of jullie er een keuken naar jullie zin gaan vinden,maar check mss eens:

andries keukens in BierbeekIlwa keukens in Veltemkijk ook naar goed meubelbeslag zoals degelijke scharnieren en stevige ladegeleiders.kwaliteit betaal je nu een maal meer.
 
Lid geworden
2 nov 2009
Berichten
51
Waarderingsscore
0
Punten
0
Niet echt in de buurt maar...http://www.segersinterieur.be/Vooral gespecialiseerd in keukens, inbouwkasten, dressings, etc. Wij zijn van Aarschot en ze zijn toch ook werkzaam in onze regio. En ze worden door een aantal mensen op 't forum toch goed aangeschreven.
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
monalisa wrote:
Zoals je zelf al aangeeft zou ik zeker ook es prijs vragen bij een schrijnwerker...

ja, mijn probleem is een beetje dat ik geen referenties heb in de regio.Een schrijnwerker heeft nu en dan wel een website, maar je hebt geen concreet idee over zijn realisaties. Tenzij je effectief bij mensen kunt gaan binnenkijken.....
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
kidcool wrote:
Had je daar ook niet Kovera of zo iets in de geburen (staatsbaan Sint-Joris-Winge richting Lubbeek, linkerkant).yup, daar gaan we dit weekend eens langs :wink:
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
10
Punten
0
een keukenfirma die u bij toonzaalbezoek rechtstreeks een offerte meegeeft. Bij elke 'degelijke' firma heb je dat niet op 1-2-3. En met degelijk bedoel ik niemand uit uw lijstje. :)
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
janvanlandeghem wrote:
een keukenfirma die u bij toonzaalbezoek rechtstreeks een offerte meegeeft. Bij elke 'degelijke' firma heb je dat niet op 1-2-3. En met degelijk bedoel ik niemand uit uw lijstje. :)hebt u betere alternatieven?

ik hoor graag adviezen.maar een eerste offerte is hoe dan ook maar een indicatie, het echte werk van fine-tunen begint pas erna. ik neem aan dat elke rationele consument nooit eerste de beste offerte direct aanvaardt?Wij zijn telkens met een gedetailleerde tekening + een behoorlijk duidelijk idee van materiaalkeuze getrokken naar de winkels. ik zie niet de reden waarom een "degelijke" firma niet volgens mijn wensen een offerte zou kunnen opmaken.ik vind uw conclusie van louter "een degelijk firma geeft een offerte niet op 1-2-3 mee" dan ook niet echt een argument om een keuze op te baseren.
 
Lid geworden
12 feb 2008
Berichten
2.191
Waarderingsscore
0
Punten
0
Je hebt de keuken winkels zoals jij ze noemt enerzijds

Je hebt de schrijnwerker anderzijds.De keukenwinkel heeft alles standaard in een programma'tje en kan je dadelijk een prijs geven, waar ze dan afhankelijk van je budget een korting op geven :twisted: Deze besteld dan je keuken bij zijn leverancier van standaard keukens nolte, sacksen,... er zijn er maar een paar.Je hebt de schrijnwerker anderzijds, die na je bezoek aan het rekenen gaat want daar is niet veel standaard werk, en dus ieder werk een nieuwe berekening. Deze levert je maatwerk alles zoals je wil. Maakt het in zijn atelier, meestal zijn de gebruikte materialen ook een stuk degelijker. En het strafste: meestal is deze ook goedkoper :DMaar ja, we leven in een show maatschappij hé, blinkende toonzaal, gladde verkoper, en we zijn bereid 200% van de waarde te betalen
 
Lid geworden
12 feb 2007
Berichten
1.251
Waarderingsscore
0
Punten
0
op de tervuursesteenweg in bertem/leefdaal heb je ook nog Grando keukens en Al-Al keukens (kerel daar dacht heel goed mee en had goede tips, weet nu niet meer of prijs en assortiment goed waren)Zelfde ervaring trouwens met Dovy in Herent, verschrikkelijk irritante verkopers. (en inderdaad oeverloos gezeur over hun laminaat op de korpus spaanplaten (waterwerend ?) )

Hun keukens kunnen best dik in orde zijn, voor ons was dat een totale afknapper. Ik snap echt niet dat ze bij die agressieve verkoopspolitiek blijven.
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Koen02 wrote:
Je hebt de schrijnwerker anderzijds, die na je bezoek aan het rekenen gaat want daar is niet veel standaard werk, en dus ieder werk een nieuwe berekening. Deze levert je maatwerk alles zoals je wil. Maakt het in zijn atelier, meestal zijn de gebruikte materialen ook een stuk degelijker. En het strafste: meestal is deze ook goedkoper :DMaar ja, we leven in een show maatschappij hé, blinkende toonzaal, gladde verkoper, en we zijn bereid 200% van de waarde te betalenHet kan allemaal waar zijn wat je zegt over schrijnwerkers, maar ik ben er ook zeker van dat naast de goeie ook een hele groep semi-professionelen tussen zitten.The million dollar question: hoe vind ik een goeie schrijnwerker gespecialiseerd in keukens?Om even de advocaat van de duivel te spelen: waarom ben je zo overtuigd dat de materialen gebruikt door schrijnwerkers veel degelijker zijn? Deze opmerking zie ik overal terugkomen in de keuken-discussies op het forum. Maar zelden zie ik een antwoord waarom het zo is ?
 
Lid geworden
11 jan 2011
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben onze keuken net besteld bij Cevo in Westerlo.

Hier verkopen ze Nolte keukens.

De kwaliteit en de prijs hebben ons toch kunnen charmeren.

De verkoper had echt tijd voor ons en kon ook zeer nuttige tips geven.

Men is hier zeker niet opdringerig.
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
10
Punten
0
Quote:
ik vind uw conclusie van louter "een degelijk firma geeft een offerte niet op 1-2-3 mee" dan ook niet echt een argument om een keuze op te baseren.
mm dat denk ik dus wel. Vooraleerst geeft een goei firma je de keuze in ALLE merken toestellen, ook de speciallekens. Zij kunnen nooit alle prijzen van alle merken/toestellen op 1-2-3 uit hun mouw schudden. Werkblad x, tot op de cm, op x manier afgewerkt, maatwerk, speciale wensen.... no way dat ze dat op een kwartiertje kunnen fixen. Trouwens ook niet echt tevreden van Dovy in Lochristi, een kwal van een verkoper aldaar.
 

Valerius

Lid
Lid geworden
23 jan 2008
Berichten
506
Waarderingsscore
2
Punten
18
Ik denk dat niet veel schrijnwerkers nog keukens maken in eigen atelier.Ik denk dat zij nog moeilijk kunnen concureren tegen de massa productie.

Via keukenfabrikanten kan je ook 100% maatwerk krijgen.Er zijn volgens mij nogal wat schrijnwerkers die hun kasten bestellen bij een keukenfabrikant, en komen plaatsen bij u. (zoals dat voor badkamers even goed het geval is)Ik kan verder geen tips geven voor omgeving brabant.Valerius
 
Lid geworden
29 mei 2010
Berichten
100
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mijn schrijnwerker die mijn keuken gaat maken gebruikt dezelfde merken als Kovera. Daar bedoel ik dan de deurtjes van de kasten mee. De binnenkastjes maakt hij zelf allemaal op maat.
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
heeft iemand een idee over de zogezegde Batibouw-kortingen van toestelfabriekanten en keukenwinkels?is het de moeite of doen de winkels nu de prijzen gewoon omhoog om tegen dan "speciale" kortingen te kunnen geven? :x
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
10
Punten
0
er zijn normaal gezien heel het jaar door acties (bv 5 toestellen kopen, goedkoopste gratis)... maar dan moet je wel bij hetzelfde merk blijven...
 
Lid geworden
17 okt 2010
Berichten
2.195
Waarderingsscore
1
Punten
0
Als je in dit segment zoekt, waarom niet naar Ikea?

Eurokitchen in Zaventem zal duurder zijn denk ik?

Enne een schrijnwerker, alles op maat... wij hebben het laten uitrekenen. Kwam 1000 euro goedkoper uit, op een geheel toen van 30 000 euro. Dat is niet genoeg om in een toch een beetje zwart gat te springen, tegenover te krijgen wat je in de toonzaal exact gekozen hebt.
 
Lid geworden
10 jan 2011
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
janvanlandeghem wrote:
er zijn normaal gezien heel het jaar door acties (bv 5 toestellen kopen, goedkoopste gratis)... maar dan moet je wel bij hetzelfde merk blijven...heb vandaag aan Eggo gevraagd, blijkbaar krijg je ofwel het goedkoopste toestel (meestal de vaatwasser) gratis ofwel de plaatsing gratis (in ons geval, om en bij de 700EUR), bovenop de reeds verkregen kortingen op toestellen.ik ga ervan uit dat bij de andere winkels ook iets gelijkaardigs zal lopen.Ook bij Vandenborre geweest waar de batibouw-actie al begonnen is, het verschil is erg groot met wat we nu al gekregen hebben zonder echt af te dingen: bij aankoop van 5 toestellen van hetzelfde merk, 50% op het duurste, en telkens 4% (jaja, je leest het goed) op de rest.

Nu nog vergelijkingen uitvoeren op de online winkels.
 
Bovenaan