• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Isolatie op betonplaat

Lid geworden
14 apr 2024
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
1
We zouden in een deel van het huis de vloer willen isoleren met PIR platen, nu hier en daar lopen er kabels over de vloer.
Is het een goed idee om dit uit te snijden en de platen er zo op te plaatsen of moet dit uitgesneden deel dan best met alu tape afgedicht worden. Zodat de bescherming tegen vocht nog blijft? Of is het niet mogelijk dat er vocht komt tussen de betonplaat en de platen?
Betonplaat van 15cm met folie onder.
 

Caroto

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 okt 2019
Berichten
3.814
Waarderingsscore
1.975
Punten
113
Deze kan je uitsnijden. Is niet evident om dit netjes te doen want PIR is ook vrij hard. Maar kan zeker en hoef je niets aan af te plakken of iets dergelijks.
Die alucachering dient niet als waterbarriere en kan je ook onmogelijk waterdicht plaatsen. Je zou eigenlijk geen water op je betonplaat mogen hebben tout court. Als je dat toch zou hebben eerst oplossen. Je kan ook met bvb verschillende lagen werken. Bvb pir platen van 2 of 3 cm dikte om alles uit te vullen en dan bovenop de leidingen doorlopend platen leggen. Is iets makkelijker dan 'uitsnijden' in dikke platen.
 

GuntherS

Gewaardeerd lid
Lid geworden
11 aug 2020
Berichten
564
Waarderingsscore
357
Punten
63
In de garage hebben we XPS platen gelegd (bovenop uitvullaag isolatiechape). Een deel van de leidingen stak nog boven de isolatiechape uit en het was te veel om precies uit te snijden: hier hebben we dan grof uitgesneden en opnieuw opgevuld met isolatiechape (premix zakjes verkrijgbaar bij de bouwhandelaar).

Heel grote vlakken zou ik nu ook weer niet doen owv andere eigenschappen van de materialen.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan