inductieplaat monofase 6 carre, 32A of 40A?

c00kie

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
22 mrt 2006
Berichten
10.600
Waarderingsscore
647
Punten
113
32A is voldoende. (en de kans dat je die 32A volledig gaat trekken is klein, want je gaat quasi nooit al je kookplaten tegelijkertijd vollenbak openzetten denk ik ;))



(in principe zou je 40A mogen, maar daar zie ik het nut niet van in.)
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.692
Waarderingsscore
14
Punten
38
Maar als je over 5 jaar een kookplaat van 9000 W kookt ter vervanging, mag je wel je automaat mee vervangen.
 
Lid geworden
31 okt 2006
Berichten
193
Waarderingsscore
0
Punten
0
De 32A automaat kost net geen 9 euro, die van 40A net geen 17. Ik zal maar voor de 40A gaan, dat bespaart met het risico op later gezever.
 
Lid geworden
3 okt 2011
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
40A mag, maar dan moet draadsectie minstens 10 carre zijn!
 
Lid geworden
12 jan 2009
Berichten
74
Waarderingsscore
0
Punten
0
32A is zeker goed, veel plezier als je een 10 carré wil aansluiten in de aansluitneus voor je vuur.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.692
Waarderingsscore
14
Punten
38
Toch hier eens lezen; er is toch al een tijdje een soort zekering op de markt die men "automaat" noemt...



Los daarvan: 32A is zeker genoeg voor een kookplaat van 7 kW, tenzij je echt alles volle bak gaat openvlammen (gebeurt misschien een keer op een jaar). Natuurlijk, als je over 5 jaar zo een mooie inductiekookplaat ziet staan met alle toeters en bellen... :).
 
Lid geworden
7 dec 2007
Berichten
104
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hier een miele van 7400W aangesloten met 3G6 op een automaat van 32A. Nog nooit het minste probleem gehad met de automaat...
 
Lid geworden
31 okt 2006
Berichten
193
Waarderingsscore
0
Punten
0
Dank voor de tips, het wordt een 32A automaat.



kevino_vdb: wat je zegt klopt niet, draadsectie van 10 carré is enkel nodig bij een smeltveiligheid van 40A, een automaat van 40A mag op 6 carré.
 
Bovenaan