• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
  Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Indeling slaapkamer - tips?

Lid geworden
20 jun 2016
Berichten
222
Waarderingsscore
15
Punten
18
We zijn momenteel aan het kijken om de slaapkamer, voor onze zoon van 4 jaar, opnieuw in te richten. Er wordt binnenkort een groot bed geleverd en we zullen een grotere (bestaande) kleerkast plaatsen. Echter zitten we wat vast betreft de indeling en plaatsing van deze meubels.
Is er iemand die ons goede tips kan geven?

Interessante afmetingen:
* De slaapkamer zelf heeft binnenmaten van 3m50 x 7m20. De wand achteraan van 3m50 is bovenaan schuin. Plattegrond in bijlage toegevoegd.
* Het bed meet 200x140cm (twijfelaar), vermoedelijk incl. kader zal dit net iets groter uitvallen
* De kast is 190cm breed en 60cm diep. Deze is te hoog om aan de schuine zijde te staan van 3m50 en moet dus sowieso langs de lange zijde staan.

We zouden het bed dus aan de zijde plaatsen van 3m50 maar zijn eerst en vooral in twijfel als we deze met lange of korte zijde tegen de wand zouden plaatsen. Naar gebruiksgemak toe denken we dat plaatsing met het hoofdeinde tegen de muur het beste is. Echter moeten we dan wel rekening houden dat er voldoende ruimte is langs beide zijden van het bed om het (comfortabel) te houden inzake afstand tot het raam en tot de kleerkast. Of kast en bed naast elkaar langs de lange zijde... We hebben een grote slaapkamer dus we willen het geheel ruimtelijk houden waarbij zeker geen meubelen op elkaar gepropt lijken te staan.
In bijlage een plattegrond van de kamer en enkele foto's van de kamer zelf. Gelieve door de rommel te kijken, we zijn het 1 en ander aan het verhuizen :) Het onderframe van de grote kast is ook te zien. Idealiter staan het bed en kast ingetekend zoals op de plattegrond maar dit zal voor later zijn als we een ingemaakte kast plaatsen aan de korte muur met schuine kant bovenaan.
Bedankt!
 

Bijlagen

 • Kamer1.jpg
  Kamer1.jpg
  141,5 KB · Weergaven: 25
 • Kamer2.jpg
  Kamer2.jpg
  94,2 KB · Weergaven: 28
 • Slaapkamer.PNG
  Slaapkamer.PNG
  17,9 KB · Weergaven: 28
 • Kamer3.jpg
  Kamer3.jpg
  132,1 KB · Weergaven: 28

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.625
Waarderingsscore
7.081
Punten
113
Schuine kan maken aan bestaande kast is nu ook geen specialistenwerk.
Handcirkelzaag, schroefmachine, wat multiplex en schroeven.

4j is nog jong , maar eens enkele jaren ouder, vinden ze het net leuk dat het bed eerder in een hoek zit, waar je maar langs 1 zijde aankan.
Bv bed in rechterhoek en kast dan mee als scheidingswand in het midden.
Staat dan als blok op elkaar , maar een zee van ruimte voor de rest van de kamer.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan