• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Iets om over na te denken

Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
1.596
Waarderingsscore
0
Punten
0
http://www.mensenrecht.be/node/2751



ik word depressief als ik dit lees. En Di Rupo maar zeggen dat het goed gaat in ons landje...















Speech Jan Pieter De Nul, CEO De Nul Group, op de uitreiking van de prijs voor HR-Manager van het Jaar 2013 van het weekblad Trends, 18 juni 2013.





Moeder, waarom werken wij?





Eigenlijk had ik als titel willen nemen: ‘Wat doe ik hier?’ Uitreiking van de HR manager van het jaar?





Buiten het feit dat wij 6000 personeelsleden in dienst hebben, ben ik toch geen HR manager. Elke business is natuurlijk een people business. Ik zal met een korte omweg tot een probleem komen dat we allemaal gemeenschappelijk hebben.





Als we de website van de nationale bank consulteren dan zien we dat er van de 11 miljoen Belgen 6,1 miljoen de leeftijd hebben waarop ze zouden moeten werken. Er werken er 3,1 miljoen.

We hebben 2,3 miljoen gepensioneerden waarvan 460.000 overheidspensioenen. Zoals Trends op 11 april becijferde hebben we 1.490.667 werklozen. We hebben 400.000 invaliden. Ik beweer niet dat onze 1,3 miljoen ambtenaren totaal onproductief zijn. We hebben er wel 100.000 meer dan 10 jaar geleden.

Volgens de OESO steeg de kost van de overheid van 2001-2011 in België bij constante munt met 17,5%. Per capita kostte ons overheidsapparaat 20% meer dan het Duitse met een vergelijkbare handicap van federaal en Länder. Ondertussen stegen de overheidsuitgaven nog met 5% dat wil zeggen: alle belastingsverhogingen gingen verloren in hogere uitgaven.





Ik weet wel dat in die 1,3 miljoen een stuk onderwijs en gezondheidszorg zit.

Toch blijven we meer dan 20% duurder dan de Duitse overheid en dat is geen licht apparaat. Dit is dus de eerste plaats waar je moet besparen. De strijd tegen fiscale fraude en het wegbelasten van de ondernemers mag je gerust voeren, ze zijn er in Frankrijk al ver mee geraakt. De inquisitie door de BBI is in België een regionaal fenomeen. Het beperkt zich tot het Vlaamse landgedeelte.

Een jaar geleden stelde 1 van onze rode coryfeeën dat zij die graag werken, dat mogen doen, maar ze moeten solidair zijn met hen die het recht op luiheid koesteren. Dit lijkt mij de rode draad door alle acties van de regering. Zij die werken en sparen, moeten betalen.





Wat je moet doen is een activeringsbeleid voeren: als je bij die 3,1 miljoen werkenden, een half miljoen kan toevoegen, dan tikt dat dubbel aan. Niet alleen 500.000 meer die bijdragen, maar vooral 500.000 minder uitkeringen.

Denk je dat er geen werk is voor die groep? Hoeveel buitenlanders werken er legaal of illegaal in de bouw en andere sectoren? Hoeveel delocalisaties had je kunnen vermijden? Wij zoeken elke dag mensen, net zoals in de VS kunnen een hoop nieuwe jobs gecreëerd worden.





Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder werken ook kan.

We hebben echter zoveel systemen opgebouwd om betaald te worden zonder te werken, en die bovendien nog grotendeels worden gelijkgesteld om pensioenrechten op te bouwen. Ik vrees dat dit een moeilijke strijd wordt, één ding mag je niet vergeten. 3,1 miljoen mensen moeten 8 miljoen mensen onderhouden. Politiekers mogen doen wat ze willen, die 3 miljoen mensen zullen nooit tevreden zijn.





Je kan er dus zeker van zijn dat de stemmen geworven zullen worden bij de 8 miljoen andere en dat betekent dus dat je steeds meer nieuwe cadeautjes moet uitdelen.

Iedereen doet vaag over de kost van de vergrijzing, maar geloof me die is enorm. Voorgaande regeringen hebben met gemak hun budgettaire doelstellingen? Behaald? door een paar gekapitaliseerde pensioenfondsen (dienst overzeese sociale zekerheid, Belgacom, … ) om te zetten in een zilverfonds. Een grootdeel van onze gebouwen zijn verkocht en ook dat geld, net als het zilverfonds, is weg.





Activa werden opgeofferd om de begrotingen op te smukken, de passiva van deze ingrepen werden uitgesmeerd over de komende jaren.





Onze staatsschuld overschrijdt nu reeds 400 miljard euro rekening houdend met een paar provisies en gedebudgetteerde kosten. Vergeet niet dat we de besparingen begonnen zijn, toen we de bangelijke drempel van 10.000 miljard Belgische Frank overschreden. Al onze besparingen hebben geleid tot een 60% hogere schuld. Stel dat de interesten naar een vrij normale 5% zouden gaan, dan kan onze regering op zoek naar een extra 12 miljard euro per jaar. De inspanning die volgend jaar na de verkiezingen moet genomen worden, zal een veelvoud bedragen van het cijfer dat geprojecteerd wordt. Lees het fiscal sustainability report van de Europese commissie er op na.

Stop in godsnaam met dit uit te drukken als procent van het bruto nationaal product.

Het bruto nationaal product is de waarde van alle geproduceerde goederen en diensten. De bijdrage van de overheid aan het BNP bedraagt 53%, daar zie je pas echt de productiviteit van onze ambtenaren.





1,3 miljoen ambtenaren generen 53%.

3,1 miljoen burgers generen 47% van het BNP.

De ambtenaar is dus 2,7 maal productiever.

De HR-manager die dit ontdekte en toepaste moet hier vanavond winnen.





Het bruto nationaal product is een fictief cijfer, een verkeerd begrip; wat werkelijk telt is het inkomen van de overheid en dat bedraagt zo een 180 miljard euro per jaar. Ten opzichte van het zakencijfer van de nv België zijn deficit en schuld dus meer dan 2 keer de citeerde cijfers. Een bedrijf waarvan de schuld 2,5 keer het zakencijfer bedraagt en met een recurrent verlies van een 6 à 7%. Hoe krijg je dit ooit gekeerd?





We voeren reeds tientallen jaren een migratiepolitiek die een ware catastrofe is. In Amerika, Australië en Canada kom je er maar in wanneer je bepaalde vaardigheden hebt die het land nodig heeft.

Ik heb een Vlaamse burgerlijk ingenieur in Australië die na 8 jaar zijn papieren gekregen heeft. De minste aanvaring met het gerecht, hij of zijn familie, had hem zijn werkvergunning gekost. Weet u hoeveel er van onze Noord-Afrikaanse migranten werken?

Het is niet hun schuld, het is de schuld van het bestel die dit mogelijk gemaakt heeft. Toen het ijzeren gordijn viel rond ’92 heb ik gepleit om goed opgeleide orthodoxe Kaukasiërs naar hier te brengen. Zot was ik, allemaal Russische maffia.





21 jaar geleden heb ik vooraanstaande politiekers gewaarschuwd voor de opruiende taal die door wahabitische Imams van de grote moskee van Brussel gepredikt werd. Ik heb getuigen van dit gesprek. Ik werd verrot gescholden voor racist en Vlaams Blokker. Ik heb als jonge ingenieur 2 jaar in Noord-Afrika gewoond, Libië met name. Ik ben tijdens de Iraanse revolutie gedurende 3 maand in Iran geblokkeerd geweest nadat ik in dat land meer dan 30 keren verbleven had.

Maar ja, onze politiekers zijn allemaal ervaringsdeskundigen, gelijk waarover je praat.





Nu kom ik terug bij ons gemeenschappelijk probleem. Wie gaat dat allemaal betalen? Terug die 3,1 miljoen mensen die werken. Als je dit uitrekent, dan moet je echter nog 20 – 30% meer van het inkomen van die werkenden naar de staat trekken. Hoe gaan jullie HR managers die mensen nog motiveren? Hoe gaan HR managers de toekomstige generatie(s) blijven motiveren om te blijven werken en steeds meer te blijven bijdragen voor de steeds groter wordende groep niet-actieven?

Het is duidelijk dat de groepsverzekering het volgende doelwit is.

Op een bepaald omslagpunt zal die minderheid afhaken. Wie zal hen dat verwijten?

Met welke HR-tools zullen jullie dat dreigende generatieconflict oplossen?

Er wordt door onze verschillende regeringen geen enkele structurele maatregel genomen die een perspectief biedt aan de komende generatie. Ten andere welke structurele maatregel ga je nemen die bij de 8 miljoen niet-productieven geen stemmen kosten? Er is maar 1 oplossing, er zijn 6,1 miljoen mensen in België die de leeftijd hebben waarop ze zouden moeten werken. Doe ze werken! Bouw de overheid af. Ten andere: overheidspensioenen zijn zogezegd uitgesteld loon, ik kan u verzekeren dat vele overheidsbarema’s zware concurrentie betekenen voor de privésector.





Dat de overheid als aantrekkelijke werkgever wordt ervaren in de Randstad Award is veelzeggend.

Uit de laatste studie van dit jaar blijkt dat de publieke sector beter wordt gewaardeerd op het vlak van bij uitstek werkzekerheid, balans werk/privé, maar ook op het vlak van loonpakket en werksfeer.

Enkel op het vlak van de kwaliteit van het management scoort de privésector beter dan de publieke sector.

( bron: Randstad Award 2013)





In 1898 voerde Otto von Bismarck het eerste wettelijke staatspensioen in. Vanaf 70 jaar terwijl de gemiddelde levensverwachting 45 jaar bedroeg. De hoge kindersterfte beïnvloedde dit cijfer echter negatief. Een 5-jarige genoot een hogere levensverwachting dan een zuigeling.





Stop eindelijk met alle pre-pensioenen. We gingen dit een paar jaar geleden al doen en nu komen er na Opel Antwerpen nog 1800 bij vanaf 51 jaar bij Ford Genk, evenveel bij Arcelor Mittal, enz. Ze blijven beschikbaar voor de arbeidsmarkt? Doe me niet lachen, vertel me eens hoeveel er terug aan de slag gegaan zijn? Toen de pensioenleeftijd in 1925 bij wet op 65 jaar bepaald werd was de levensverwachting voor mannen 58 jaar. Vandaag is deze verwachting 78 jaar, maar is de gemiddelde pensioenleeftijd tot rond de 58 jaar geslonken. Wie gaat dit blijven betalen? Jullie!
 
Raf V;1843975 wrote:
stonebiker;1843953 wrote:
Ik ken iemand die halftime werkt als poetshulp voor 800 euro netto (alleenstaand, geen kinderen en eigen woning).

Bovendien krijgt ze maar 20 euro diesel voor wagen terugbetaald terwijl ze om 50 euro moet tanken per maand.



Op de koop toe nog 100 euro belastingen moeten betalen!

Is dat normaal feitelijk?



800 EUR netto, voor halftime. Dat komt op fulltime toch neer op 1600 EUR? Da's toch een schoon loon voor een poetshulp.



pardon????? de brutto kan je x2 doen, niet het netto!
 
Raf V;1843980 wrote:
stonebiker;1843979 wrote:
Raf V;1843975 wrote:
stonebiker;1843953 wrote:
Ik ken iemand die halftime werkt als poetshulp voor 800 euro netto (alleenstaand, geen kinderen en eigen woning).

Bovendien krijgt ze maar 20 euro diesel voor wagen terugbetaald terwijl ze om 50 euro moet tanken per maand.



Op de koop toe nog 100 euro belastingen moeten betalen!

Is dat normaal feitelijk?



800 EUR netto, voor halftime. Dat komt op fulltime toch neer op 1600 EUR? Da's toch een schoon loon voor een poetshulp.





Zo gaat dat niet hé, je mag dat niet x2 doen.

Halftime is altijd nog ergens voordelig tov fulltime (ik schat 1200 euro voor fulltime).



Waarom werk ik dan 1x fulltime als ik 2x halftime kan werken en meer verdienen? :-?



Omdat je voor de belastingen evenveel verdient als full time. Zoek aub es op hoe dat belastingen berekend wordt. Of je nu 2x 1000 eur of 1x 2000 eur verdient per maand doet er niet toe: 't is 2000 eur per maand en daarop worden belastingen berekend.



Eigenlijk moet je je jaarinkomen bekijken. Dat geeft een veel beter beeld.
 
Ah 't kampioenschap spek schieten is begonnen!
 
doddel;1843947 wrote:
Dit is werken tov de eerste 3 maand uitkering voor een alleenstaande zonder kinderen ten laste



En als je langer dan een jaar werkloos bent? Want daar draait het hier toch om in de discussie.
 
macfall;1844046 wrote:
En als je langer dan een jaar werkloos bent? Want daar draait het hier toch om in de discussie.



Dan zakt de uitkering zogezegd. En dan begint de zoektocht langs het OCMW, leefloon, effe gaan werken via interim, enzovoort.



Langer dan een jaar werkloos zijn is crimineel, als alleenstaand feit.

Wie niet graag honger heeft moet gaan werken, en als ge een bende kinderen maakt vooraleer ge uzelf kunt voeden... is miserie zoeken.



En laten we het positief bekijken. Deze gezinssituaties kunnen best nog meer gefilmd en geinterviewd worden, zodat anderen alle mogelijke moed bijeenscharen om een ander leven te leiden.
 
Galenbo;1844049 wrote:
macfall;1844046 wrote:
En als je langer dan een jaar werkloos bent? Want daar draait het hier toch om in de discussie.



Dan zakt de uitkering zogezegd. En dan begint de zoektocht langs het OCMW, leefloon, effe gaan werken via interim, enzovoort.



Langer dan een jaar werkloos zijn is crimineel, als alleenstaand feit.

Wie niet graag honger heeft moet gaan werken, en als ge een bende kinderen maakt vooraleer ge uzelf kunt voeden... is miserie zoeken.



En laten we het positief bekijken. Deze gezinssituaties kunnen best nog meer gefilmd en geinterviewd worden, zodat anderen alle mogelijke moed bijeenscharen om een ander leven te leiden.



In theorie. In praktijk zijn er voldoende truukskes om dat te omzeilen. Ken mensen die voor een half jaar op wereldreis zijn gegaan terwijl ze op den dop zitten, en aan hun ma vroegen om elke maand die blauw kaart binnen te brengen. Heb ook al genoeg mensen geweten die een opleiding starten (want dan wordt die looptijd van uw uitkering bevroren), om dat dan zo lang mogelijk te rekken (snap ik echter niet. Ipv elke dag een hele dag in zo'n opleidingscentrum te zitten, kunt ge toch evengoed elke dag een hele dag op't werk zitten? Mah bon). Truken genoeg om volle dop te behouden voor langere tijd.
 
Raf V;1844053 wrote:
Galenbo;1844049 wrote:
macfall;1844046 wrote:
En als je langer dan een jaar werkloos bent? Want daar draait het hier toch om in de discussie.



Dan zakt de uitkering zogezegd. En dan begint de zoektocht langs het OCMW, leefloon, effe gaan werken via interim, enzovoort.



Langer dan een jaar werkloos zijn is crimineel, als alleenstaand feit.

Wie niet graag honger heeft moet gaan werken, en als ge een bende kinderen maakt vooraleer ge uzelf kunt voeden... is miserie zoeken.



En laten we het positief bekijken. Deze gezinssituaties kunnen best nog meer gefilmd en geinterviewd worden, zodat anderen alle mogelijke moed bijeenscharen om een ander leven te leiden.



In theorie. In praktijk zijn er voldoende truukskes om dat te omzeilen. Ken mensen die voor een half jaar op wereldreis zijn gegaan terwijl ze op den dop zitten, en aan hun ma vroegen om elke maand die blauw kaart binnen te brengen. Heb ook al genoeg mensen geweten die een opleiding starten (want dan wordt die looptijd van uw uitkering bevroren), om dat dan zo lang mogelijk te rekken (snap ik echter niet. Ipv elke dag een hele dag in zo'n opleidingscentrum te zitten, kunt ge toch evengoed elke dag een hele dag op't werk zitten? Mah bon). Truken genoeg om volle dop te behouden voor langere tijd.



Allemaal van die 'mooie' gevallen maar tot nu nog niemand ie me cijfers heeft kunnen geven over HOEVEEL gevallen dat gaat (met bijhorende kost).
 
Ik geloof best dat voor iemand met sowieso een laag loon (poetshulp, verpleging, kassierster,...) de daling in nettoloon idd vaak zo klein is dat het de moeite waard wordt te stoppen met werken. Zeker als er kinderopvang moet betaald worden.



Onlangs hoorden we toch verhalen over bagageverhandelaars die moeten opdraven om 4 uur te werken: 2 uur 's ochtends van 6h tot 8h en dan nog eens van 16h tot 18h.

Da's halftijds verdiend die dag, maar wel een hele dag aan kinderopvang betaald als je nog jonge kinderen hebt.

Geen kinderopvang die je toestaat ze om 9h te komen halen en om 15h weer te komen afdroppen tot 19h. (Ik reken 1 uur traveltijd). Allez, dat mag wel, maar je betaalt een volle dag dan. Kan je ze beter 's middags daar laten, je hebt immers betaald voor hun lunch.





Hoe verhoog je trouwens lonen voor "lagere" beroepen? Loonkost voor die groep verlagen? Gewoon meer brutoloon betalen?



Voor hogere lonen is de terugval groter, ik denk niet dat ik zou rondkomen met dopgeld.
 
jandc;1844056 wrote:
...Allemaal van die 'mooie' gevallen maar tot nu nog niemand ie me cijfers heeft kunnen geven over HOEVEEL gevallen dat gaat (met bijhorende kost).



Er zijn komplete administraties de hele dag, de hele maand, continu bezig om zoveel mogelijk cijfers te produceren die mekaar tegenspreken. Van opsmukken kan nog moeilijk sprake zijn, vervalsen is beter.



De goedgelovige burger zou denken: aantal doppers + ocmw + mutuel + gepensioneerden + schoolgaande jeugd + aantal werkenden = aantal mensen.



You wish. Om de paar maanden wordt er wel een ander statuut uitgevonden, dat nergens precies bijpast, en goed uitkomt voor de statistiek.



Cijfers? Welk soort cijfers? U vraagt, wij draaien.
 
flesjespa;1844062 wrote:
...Hoe verhoog je trouwens lonen voor "lagere" beroepen? Loonkost voor die groep verlagen? Gewoon meer brutoloon betalen?



Door het dopgeld omlaag halen. Want dat wordt gezien als basis die "iedereen" krijgt, om niks te doen.



Het variabele gedeelte "wat je (extra) verdient door te werken (=loon)" wordt dan groter.
 
Om u een idee te geven. Ik heb zo ooit een opleiding gevolgd waar 5 man zat (mij inbegrepen). Na 2 weken had ik op één iemand na iedereen al ingehaald. Van die 5 man zater er daar 3 die het zo lang mogelijk waren aan't rekken, en het ook gewoon vlakaf zeiden dat ze dat deden omdat hun dop bevrozen werd. 3 op de 5 van die klas deden dat dus.
 
flesjespa;1844062 wrote:
...verhalen over bagageverhandelaars die moeten opdraven om 4 uur te werken: 2 uur 's ochtends van 6h tot 8h en dan nog eens van 16h tot 18h.

Da's halftijds verdiend die dag, maar wel een hele dag aan kinderopvang betaald als je nog jonge kinderen hebt.

Geen kinderopvang die je toestaat ze om 9h te komen halen en om 15h weer te komen afdroppen tot 19h. ...



En waar is er een enorm tekort? Net in de kinderopvang !

En dan zeker een kinderopvang met variabele uren.



Hoe schandalig de toestanden ook zijn bij die bagageverhandelaars, amazon ofzo, het lukt mij niet om medelijden te hebben met wie daar (heel even in afwachting van opnieuw dop) komt werken, zolang er hopen vacatures zijn voor laaggeschoolde profielen, waar niemand voor te vinden is, of die worden ingevuld door mede-europeanen.
 
Galenbo;1844071 wrote:
En waar is er een enorm tekort? Net in de kinderopvang !

En dan zeker een kinderopvang met variabele uren.



Nog zo ne sector dat zijn eigen werkgelegenheid schept. Het meest verantwoorde is ene begeleider per kind en best ook in een apart lokaal.



Nu is den trend hier precies dat het niet loont niet om te werken want de prijs van de kinderopvang is te hoog. Terwijl in de praktijk de prijs van de kinderopvang de lading nog niet half dekt.



Als elke laaggeschoolde geschikt is om elke laaggeschoolde job uit te voeren.



Wie zich met de truken bezig houdt om lange tijd de vollen dop te trekken, die vinden morgen wel een andere deur als je de achterpoort sluit. De personen dat na 3 jaar werkloosheid nog steeds 1000€ netto op hun rekening gestort krijgen alle maanden is heus niet zo groot hoor - het zal de andere groep zijn dat in de meerheid is.



Het merendeel zal tussen de 500€ en 800€ trekken.

http://www.mi-is.be/sites/default/files/doc/armoede_in_belgie_2012_-_8847_-_05-01-12_-_binnenwerk.pdf
 
macfall;1844079 wrote:
...Wie zich met de truken bezig houdt om lange tijd de vollen dop te trekken, die vinden morgen wel een andere deur als je de achterpoort sluit.



Waarom zo fatalistisch? Waarom behandel je dit niet opbouwend en positief?



We gaan elke dag opnieuw op zoek naar truken en achterpoorten, sluiten deze elke keer opnieuw, zodat iedereen geactiveerd wordt, en de vrijgekomen budgetten kunnen dienen voor de echte sukkelaars...



De bron die je aanhaalt, is een document dat opgesteld is door een bende PVDA adepten, zorgvuldig geselecteerd, tewerkgesteld én zeker van hun "plaats" zolang Oases kan in stand gehouden worden: Centre on Inequality, Poverty, Social Exclusion and the City
 
Galenbo;1844089 wrote:
macfall;1844079 wrote:
...Wie zich met de truken bezig houdt om lange tijd de vollen dop te trekken, die vinden morgen wel een andere deur als je de achterpoort sluit.



Waarom zo fatalistisch? Waarom behandel je dit niet opbouwend en positief?



We gaan elke dag opnieuw op zoek naar truken en achterpoorten, sluiten deze elke keer opnieuw, zodat iedereen geactiveerd wordt, en de vrijgekomen budgetten kunnen dienen voor de echte sukkelaars...



Ik zou de resources inderdaad in iets anders steken ipv ne groep waar eigenlijk niemand weet met hoeveel ze zijn en laat staan dat je het effect van je handelen kan inschatten.



"iets anders" moet ik dan ook definiëren natuurlijk. Ik zou dan vooral de nadruk leggen op de jongerenwerkloosheid, mensen van laat ons zeggen onder de 30 jaar, die niet aan werk geraken. Zodat we die geen 30 jaar verliezen op de arbeidsmarkt. Diene zogezegde beroepsdopper op zijn 45ste laat ik inderdaad gerust met zijn 700€ dopgeld.
 
we zijn hier op een bouwforum, dus meteen een heel concrete maatregel:



verminder de transactiekosten voor het veranderen van een koopwoning van ong. 11.5% naar 3% (zoals in de meeste buurlanden)



dit verhoogt de mobiliteit op de arbeidsmarkt enorm



door een verhoging van het aantal transacties, en een hogere activiteitsgraad, is dit een budgetneutrale maatregel



en een Vlaamse bevoegdheid. Komaan Vlaanderen!
 
macfall;1844091 wrote:
Ik zou dan vooral de nadruk leggen op de jongerenwerkloosheid, mensen van laat ons zeggen onder de 30 jaar, die niet aan werk geraken.

Ik verbaas me er nog altijd over hoe sommigen hun flexibiliteit omtrent werk al verloren hebben nog voor ze de schoolbanken verlaten hebben.

Als 22-jarige kan je toch haast élke job aannemen?



Ik heb enorm veel moeite te geloven dat je als pas afgestudeerde geen job vindt.

Of je zoekt te eng of je stelt je niet erg flexibel/professioneel op.



Helaas lijkt me dat de conclusie voor min. 85% vd werkloze 22-jarigen. ;-)
 
flesjespa;1844138 wrote:
macfall;1844091 wrote:
Ik zou dan vooral de nadruk leggen op de jongerenwerkloosheid, mensen van laat ons zeggen onder de 30 jaar, die niet aan werk geraken.

Ik verbaas me er nog altijd over hoe sommigen hun flexibiliteit omtrent werk al verloren hebben nog voor ze de schoolbanken verlaten hebben.

Als 22-jarige kan je toch haast élke job aannemen?



Ik heb enorm veel moeite te geloven dat je als pas afgestudeerde geen job vindt.

Of je zoekt te eng of je stelt je niet erg flexibel/professioneel op.



Helaas lijkt me dat de conclusie voor min. 85% vd werkloze 22-jarigen. ;-)



Mja ik heb toch ook een half jaar naar werk gezocht alvorens ik met mijn universitair diplommeke aan werk ben geraakt. En de opmerking dat je haast elke job kunt aannemen gaat niet op hoor. Ik heb toen meer dan me lief is de opmerking gekregen dat ik 'over gekwalificeerd' was.



Ik moet wel zeggen dat mijn houding me wel parten speelt in zulke gesprekken - ik kom niet enthousiast over, en al zeker als het over een job gaat terwijl ik het wel anders bedoel. Mijn flexibiliteit ging toen ook ver genoeg kwa reistijd (tot één uur enkel).



Maar bon, ik ben misschien nen outlier in de statistieken - ne mens doet ne keer graag zijn verhaal en maakt dan conclusies voor nen hele groep mensen. Ge kunt dan "ik" vervangen door "ik ken nen hele hoop mensen dat". Net zoals de afgelopen berichten op deze pagina's hier ;-).
 
flesjespa;1844138 wrote:
Ik verbaas me er nog altijd over hoe sommigen hun flexibiliteit omtrent werk al verloren hebben nog voor ze de schoolbanken verlaten hebben.

Als 22-jarige kan je toch haast élke job aannemen?



Ik heb enorm veel moeite te geloven dat je als pas afgestudeerde geen job vindt.

Of je zoekt te eng of je stelt je niet erg flexibel/professioneel op.



Helaas lijkt me dat de conclusie voor min. 85% vd werkloze 22-jarigen. ;-)



Zelf heb ik snel een job gevonden, maar ik ken er die meer dan 50 brieven geschreven hebben.

Als je gestudeerd hebt en voor een job als rekkenvuller solliciteert, ben je inderdaad overgekwalificeerd(Zoals hier al eens aangehaald.) en laten ze je vaak zelfs niet op gesprek komen.

Dat ligt bij de jeugd echt niet alleen aan gebrek aan flexibiliteit en professionaliteit hoor. Ik denk (hoop) dat je percentage van minstens 85% toch niet te dicht bij de waarheid aanleunt, want dan is er alweer wat van mijn 'vertrouwen' in de jeugd weg.

Maar ik kijk misschien te veel in mijn eigen omgeving.
 
macfall;1844145 wrote:
Mja ik heb toch ook een half jaar naar werk gezocht alvorens ik met mijn universitair diplommeke aan werk ben geraakt.
En wanneer ben je beginnen solliciteren? Vanaf je afstudeerdag of 6 maanden voor je afstudeerdag? Kan een wereld van verschil zijn.

HR diensten nemen ook vakantie in juli en augustus, dus je kan maar beter solliciteren voor die periode.



macfall;1844145 wrote:
En de opmerking dat je haast elke job kunt aannemen gaat niet op hoor. Ik heb toen meer dan me lief is de opmerking gekregen dat ik 'over gekwalificeerd' was.
Ik ook, maar vd 5 die dat gezegd hebben was er toch ene voldoende dringend op zoek naar werk en bereid me aan te nemen.

Als men niet probeert...





Lagere jobs vragen ook vaak erg weinig opleiding, dus veel trainingskost hebben ze al niet aan je. Interimjob al helemaal niet. Als ze een interim-rekkenvuller nodig hebben in de supermarkt, dan malen ze niet om je kwalificaties. Ik vind dat soms een te gemakkelijk excuus, alsof alle sollicitaties van hoger opgeleiden voor lagere jobs zo verlopen.

Dat brengt ook de vraag naar voren hoeveel sollicitaies genoeg zijn? Sommigen vinden 10 al veel, anderen vinden alles onder de 50 brieven nog te weinig..



macfall;1844145 wrote:
Ik moet wel zeggen dat mijn houding me wel parten speelt in zulke gesprekken - ik kom niet enthousiast over, en al zeker als het over een job gaat terwijl ik het wel anders bedoel.
Ben je dan wel zeker dat je het effectief anders bedoelt? ;-)



macfall;1844145 wrote:
Mijn flexibiliteit ging toen ook ver genoeg kwa reistijd (tot één uur enkel).
Dat lijkt mij flexibel, maar erg stretchen is het nog lang niet hé? 1.5h voor een eerste job is bv. toch nog aanvaardbaar?
 
Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Bovenaan