HSB tuinhuis : vragen stijlen, dak + HoH (en later andere vragen)

Lid geworden
19 jan 2007
Berichten
637
Waarderingsscore
0
Punten
0
ik heb het gedaan zoals stefan zegt.

gewoon genoeg overlap en met panlat en schroeven vast gezet..
 

klaus

Lid
Lid geworden
23 aug 2009
Berichten
572
Waarderingsscore
2
Punten
18
Oké, thx en ondertussen al verder afgewerkt? :)
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
26.784
Waarderingsscore
781
Punten
113
foto's willen wij !
 
Lid geworden
19 jan 2007
Berichten
637
Waarderingsscore
0
Punten
0
bij mij niet.. andere dingen eerst moeten doen, zoals een huisje afwerken enzo..

de proclima ligt klaar nu nog wat panlatten halen dan kan deze er ook tegen.

-> misschien voor morgen..
 

klaus

Lid
Lid geworden
23 aug 2009
Berichten
572
Waarderingsscore
2
Punten
18
Even update : tuinberging is ondertussen volledig wind en waterdicht, ben binnenin bezig met de 8cm rotswol & de osb platen.



Ondertussen wat met de elektriciteit begonnen.



Er ligt nu een 3G2,5mm2 kabel vanaf m'n kast (mono) binnen naar het tuinhuis buiten, op zo'n 15 meter afstand. Ligt in rode wachtbuis op voldoende diepte, denk dat ik mss wel nog een zwaardere kabel erdoor zou kunnen trekken mocht dat nodig blijken.



Wat komt er in tuinhuis :

  • zekeringskastje - 16 mod?
  • 1 differentieel (240/30 voldoende) - neemt 2 modules in beslag
  • 1 stopcontact voor eventueel 1 (drank) frigotje (apart circuit & automaat nodig)
  • 1 stopcontact mogelijk later 1 kleine aparte diepvries (apart circuit & automaat nodig)
  • 1 verlichtingskring voor buitenverlichting (aan deur)
  • 1 verlichtingskring voor 2 TL lampen in serie binnen
  • 1 stopcontactenkring voor 2 x dubbele opbouwstopcontacten binnen
  • Ik veronderstel per kring 1 automaat die 2 modules in beslag neemt? Dus 5 automaten van 16A
Er komen dubbelpolige schakelaars, allicht hydro van Niko.
Vergeet ik nog iets, of iets incorrect? Zal ik voldoende hebben met m'n 3G2,5 die binnenkomt?





Thx & prettige feestdagen!
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
26.784
Waarderingsscore
781
Punten
113
als je een toestel van 4.000 W aansluit (of een totaal van 4.000 W) zal dit wat laag zijn, spanning zal dalen, niet erg

ik heb een 3G 6mm² naar tuinhuis, wel afgezekerd met een 25A op kop
 

klaus

Lid
Lid geworden
23 aug 2009
Berichten
572
Waarderingsscore
2
Punten
18
Ik denk niet dat ik aan 4000W ga komen :)



Op die stopcontacten (buiten de eventuele diepvries/frigo) zal ik hoogstens eens een boormachine aansluiten, tv voor als ik op de rollen fiets ed, opladen batterijen etc.



Dus dat zit dan wel goed?



Jij hebt geen apart kastje in je tuinhuis allicht, dus alles zit op die ene automaat van 25A?
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
26.784
Waarderingsscore
781
Punten
113
toch een apart kastje, 1 rij

diff mono + 20 A voor een aantal stopcontacten + 16 A voor de verlichting



het kan zonder verdeelkast als je alles uitvoerd met 2.5 mm² en een automaat 16A neemt in de woning voor deze kalbe = een gemengde kring, maar dan niet te ver boven 3.000 W gaan (bij u geen probleem als ik het zo lees)



prettige kerst
 
Bovenaan