• Update forum

    Op 31-01-2023 is er een update uitgevoerd op het forum. Mocht er na deze update iets niet werken, of indien er iets grafisch niet correct wordt weergegeven, gelieve dit dan te melden in het topic functionele verbeteringen voor het forum . Dan bekijken we en passen we het zo snel mogelijk aan.

houtworm of muis in dak?

Crowns

Nieuw Lid
Lid geworden
6 jul 2012
Berichten
94
Waarderingsscore
3
Punten
8
Beste leden,

Sinds kort hoor ik in de keuken een knagend / tikkend geluid, altijd op dezelfde plek. Het geluid kan ik niet thuisbrengen, je moet ook je best doen om het te horen.

Onze keuken heeft een dak met gedrenkte spanten en aan de binnenkant geschilderd hout, planchetten en balken.

Online zie ik houtworm terug komen, maar ik kan nergens iets van gaatjes zien of houtstof. Ik heb ook het idee dat het aan de spanten zelf zit en eigenlijk nog meer dat het tegen of in de muur zit, boven de planchetten. Als het in de muur zou zitten is het natuurlijk onwaarschijnlijk dat het houtworm is.

Muizen kan eventueel ook, ik lig in een heel landelijk gebied. Maar het feit dat het altijd op dezelfde plek is, doet me vermoeden van niet.

Probleem is dat ik nergens iets kan zien of er nog ergens bij kan om iets te gaan bekijken. Het dak heeft van de buitenkant tegelpannen die er ook niet zomaar af kunnen.

Intussen heb ik ook het geluid opgenomen, zal kijken of ik het hier kan posten.

Iemand een idee hoe ik kan uitzoeken wat het probleem is?

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Crowns

Nieuw Lid
Lid geworden
6 jul 2012
Berichten
94
Waarderingsscore
3
Punten
8
Zolang het maar geen Oost-Aziatische boktor is.
Ik lees dat die vooral op levend hout af komt. Op basis van de foto's zie ik zo geen verschil, buiten het feit dat het veel groter is.
Die bij mij er in zat was maar een 2 cm groot.
 
Bovenaan