Hoe een vochtige buitenmuur behandelen?

tmt

Lid geworden
14 mrt 2006
Berichten
272
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,Probleem: een vochtige buitenmuur van een huis van +- 50 jaar oud.

Op sommige plaatsen beginnen de voegen ook al wat los te komen.Gevraagd: een goede manier om deze muur te beschermen, voor een redelijke prijs?

Eventueel met isolatie aan de buitenkant, want die muur is niet geisoleerd.Wat zijn hiervoor de mogelijke oplossingen? Een bescherming voorzetten (met isolatie tussen), of de bestaande muur terug invoegen en behandelen?We zouden ook rekening willen houden met het feit dat er later misschien een huis tegen gebouwd wordt, dus het moet ook niet het duurste en beste zijn van wat er tegen gezet kan worden.Iemand goede contacten die hier ervaring mee hebben, of tips over hoe dit best te doen?PS: het is regio Leuven
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
8
Punten
0
Je moet eerst zien of onderaan de muur een vochtwerende laag (roofing, plastiek) zit. Waarschijnlijk is dit niet het geval (in die tijd was dat nog niet zo courant). Zo niet kun je eerst laten injecteren tegen 'opstijgend vocht'. Hebben jullie langs de binnenzijde geen vochtproblemen?

Wanneer je gewoon, zonder de oorzaak aan te pakken, isoleerd en de gevel 'inpakt', kan het probleem nog vergroten.tenzij het natuurlijk gewoon om regendoorslag vanbuitenaf gaat, dan je je muur met produkten waterafstotend maken.
 
Bovenaan