• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Herstellen waterdichting ondergrondse funderingsmuren.

Lid geworden
9 mrt 2024
Berichten
14
Waarderingsscore
1
Punten
3
hey iedereen,

Tijdens renovatiewerken is er gegraven buiten langs de muren voor de afvoeren naar riolering te vernieuwen.
De muur onder de grond bestaat uit snelbouwstenen op de betonnenfundering ongeveer 85 tot 100cm diep.

Oorspronkelijk werd cementmortel aangebracht en erna "geteerd". Deze laag blijkt nu plaatselijk volledig versleten. Omdat er geen budget voorzien is om deze onverwachte werken te laten uitvoeren zullen we dus zelf verder schuppen en opnieuw een waterdichting moeten aanbrengen.

Hierover dus mijn vragen:

1) Er bestaan vele producten hiervoor gaande van zelf de mortel aanmaken met waterdichtend additief, gespecialiseerde mortels tot allerlei 2component pasta/verf speciaal voor waterdichting van funderingsmuren. Daarnaast bestaan nog allerlei folies of noppenfolie/platen of zelfs isolatie.
Welke toepassing kan ik best kiezen met installatie geschikt voor dhz'ers in gedachten?

2) Adviezen spreken elkaar tegen: Tot 40-50cm diep zou voldoende zijn volgens de ene en de andere adviseert tot op de funderingsvoet te gaan.
Zeker bij het onderkelderde deel vh huis is het niet haalbaar heel de ondergrondse muur te doen. Hier is de cementering wel in betere staat, in de kelder is geen vocht zichtbaar (RV 70-75%).

Laat maar horen hoe jullie het zouden aanpakken!
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan