• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

(Hef-)Schuiframen van Reynaers

Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Aan de specialist(en) (Marnix) ter zake op het bouwforum omtrent aluminium (hef-)schuiframen van Reynaers...Graag wou ik langs deze weg even hun mening kennen of oplossingen in verband met de keuze van de (hef-)schuif profielen.Wij zitten met vrij grote schuifpartijen in onze woning.

Namelijk een schuifraam met een afmeting van 2750mm*2420mm (schuifgedeelte) en 2 vaste gedeelten van 5460mm*2420mm (aan leefruimte).

Aan aan de twee slaapkamers werd een schuifraam met de afmeting 2940*2220 voorzien.De betrokken constructeur heeft de profielen Thermo Patio 110 voorgesteld van Reynaers. Dit zijn 'klassieke' schuiframen, maar volgens de meningen die ik reeds mocht lezen op het bouwforum neem je beter (hef-) schuiframen. Om de reeds aangehaalde voordelen die te lezen zijn op het forum...(zie Marnix)Maar na telefonisch contact met de constructeur zijn onze ramen nu blijkbaar te breed om een deftig (hef-) schuifsyteem te nemen (zoals bijvoorbeeld de TLS van Reynaers).Mag ik eens vragen hoe men dit kan oplossen? Mag ik er van uit gaan dat Reynaers géén dergelijk profielen kan aanbieden voor grote schuifpartijen?

Zit er dan niets anders op dan toch voor 'gewone' schuiframen te kiezen? Werkt men dan misschien met een andere fabrikant van profielen en kan een combinatie van twee fabrikanten voor de ramen (bij ons het profiel CS77 van Reynaers) en de schuifpartijen een ander fabrikant?Mag ik even jullie mening kennen? Of eventuele oplossingen?Alvast van harte bedankt bij voorbaat voor de moeite en de inspanning die jullie hiervoor doen.Groetjes,Blue
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
Wij hebben de CP155 hefschuifraam van Reynaers. Schuivende delen zijn 2m40x2m en de CP155 kan nog veel meer aan (en 't isoleerd beter ook). Bij den ramentist staan binnen CP155's van ergens 3 meter hoog als ik goed schat (kan ook meer zijn).
 
Lid geworden
13 sep 2007
Berichten
35
Waarderingsscore
0
Punten
0
Je kan toch voor het schuifraam van 2750mmx2420mm een TLS 110 nemen en voor de 2 vaste delen van 5460mm een of CS 77 nemen, De twee systemen kan je perfect koppelen aan mekaar met een koppelprofiel, of moet de nuttige doorgang van het schuifraam 2750mm zijn :?:
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Maar door de grote van de ramen zou een TLS110 niet mogelijk zijn? Dit zou te zwaar zijn voor een deftig hef- schuifsysteem van Reynaers? (Dit is toch wat onze installateur ons telefonisch zei. Morgen eens een bezoekje brengen...).Dus een TLS110 profiel zou wel kunnen gaan voor dergelijke ramen? Waarom stelt men dan toch een TP110 voor?

Waar ik in het bouwforum gelezen heb dat een (hef)- schuifraam toch een stuk beter zou moeten zijn dan een schuifraam. Of zie ik dit misschien foutief?
 
M

marnix van glassmetal

Guest
Eén oplossing: LS 155 mono of duo rail van Reynaers.en als het niet gelooft. Bel naar reynaers zelf Dhr Arnold Pluym.moeilijk is da nie zenne. hef schuifdeuren worden SPECIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL (duidelijk genoeg ja) gemaakt om GROOOOOOOOOOOOOOOOOOTEEEEEEEEE schuifdeuren te maken en de LS 155 is daar perfect voor ontworpen net zoals de meest recente schuifdeur van R/C Systems. Dus dat er collega constructuers zijn die ander edingen gaan beweren awelk da's dan voor hunne portemonnee of dood gewoon een dood excuus omdat ze de 155 nie kunnen of willen verwerken. Dergelijke ouwbollige denkpistes kunnen mijn inziens niet meer maar het is vechten tegen de bierkaai. Vandaa gis het: beste klant wij dioen dat en kunt ge u nie aanpassen dan ist spijtig.

Zeggen van ik zoek voor u een oplossing beste klant is een utopie aan het wordenZeer zeker dat er met de 110 groter dan toegelaten schuifdeuren worden gemaakt maar als ge een probleem hebt dan zal Reynaers zijn handjes daarvan afhouden en u door verwijzen naar....... dus da's nuldebottengarantieMaar voor alle duidelijkheid die maten waarove rhet gaat;

Gaa the tover een schuifdeur van YxZ of gaat het over een schuivend gedeelte van YxZ wel een groot verschil hé. Als ge een schuifdeurGEHEEL hebt van zelfs 4 meter breed dan is dat maar een middelmatig groot schuifdeurke dus 2 x (2x2 mtr). Een serieuze schuifdeur dat noemt ik er eentje met een schuivend gedeelte vanaf een goei 2,5 mtr en meer.
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste Marnix,Wat kan ik hierop zeggen dan dat je (opnieuw) voor 100% gelijk hebt! Het is inderdaad blijkbaar héél wat gemakkelijker van te zeggen dat dit niet mogelijk is dan te zoeken naar een gepaste oplossing, maar wat kunnen wij hieraan doen? Gelukkig hebben wij het bouwforum én mensen zoals jezelf voor raad en daad te geven...thanks!Het gaat om een effect schuifgedeelte van 2750 mm en een vast gedeelte van 5460 mm (dus in totaal 8210 mm). Voor de schuif gedeeltes aan de slaapkamer gaat het om totaal 2940 mm dus elk een schuifgedeelte van 1470 mm.Jij spreekt over een profiel LS 155 van Reynaers, maar wanneer ik op de website ga kijken, heeft men het over een CP 155. Is dit het profiel die jij bedoelt en dit profiel bestaat dus in duorail of monorail en is een hef- schuifsysteem (en géén 'klassiek schuifsysteem)?Kan met dit 155 profiel gaan combineren met de CS77 van de ramen?Nogmaals van harte bedankt! Morgen even met de constructeur gaan spreken...
 
M

marnix van glassmetal

Guest
de typering 155 komt als ik mij niet vergis van de maatvoering van de looprail die is namelijk om en bij de 155 mm. LS staat voor Lift and Slide.

zoals bij alle series vanReynaers bestaat ook hier een koppeling of liever een wisselprofiel om de verschillende series zonde rkoudebruggen te koppelen.Anderzijds, het grootste schuiven gedeelte waarove rjullie spreken zal wel erg zwaar zijn om te verplaatsen. De glasdikte (en ik schud da tnu efkes uit mijn mouw) zal 8+10 of zelfs 10/10 zijn. dus reken maar zelf uit

oppervlak van uw deur x 20 mm (10+10) x 2,5 kg/M2/MM = ???????

Ik denk dat je al vlug naar de 350 kg gaat.

Daarvoor zal je dan wel het hef schuif beslag van Siegenia moeten gebruiken dat tot 400 kg kan hebben.

Wil je het echt luxueus dan kan je dit ook in electrische uitvoering. Knopje druk en ssssssswwwwwwwwwwwwisshhhhhhhhhhhhhhhhh :lol: :lol:
 
Lid geworden
13 sep 2007
Berichten
35
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bestaat in de twee systemenCP 155 = klassiek schuifsysteem

CP 155-LS = hefschuifsysyeem
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
tOm,Zoals Marnix hierboven schreef zou een schuifraam met die afmeting toch een gewicht benaderen van +/- 350 kg.

Wanneer ik snel even ga kijken op de site van Reynaers zou een profiel TLS110 een maximaal gewicht van 300kg kunnen dragen.

Een profiel CP155LS kan een gewicht aan volgens Reynaers van 400 kg.

Dus zullen we waarschijnlijk niet anders kunnen dan een CP155LS nemen zeker? Voor zover ik er iets van ken natuurlijk...er zijn hier veel meer specialisten dan ikzelf.Zou je een dergelijk zwaar en groot schuifraam afraden en eventueel nog even binnenspringen bij de architect om dit te laten wijzigen en een ander oplossing te zoeken om met een kleiner en minder zwaar schuifraam te werken?Alvast bedankt voor je feed-back!Groetjes
 
Lid geworden
13 sep 2007
Berichten
35
Waarderingsscore
0
Punten
0
In uw geval kom ik voor het glasoppervlak (profielen CP 155 LS in vermindering gebracht) ongeveer op 5,5m² (schuivend gedeelte) , diktebepaling volgens norm (633 Pa) kom ik op een ruit van 8/15/6 dus 35 kg/m² = gewicht glas = +/- 193 kg. Dus CP 155 LS zal ruim voldoen. TWij hebben onlangs nog een CP 155 LS geplaatst met een overmeten breedte van 4,5 mx2,73m en dat ging perfect.
 
M

marnix van glassmetal

Guest
idd zoals Tom Bouwer zegt die LS 155 kan veel aan.

Binnenkort gaan wij een gevel bouwen allemaal in LS 155 van een goei 30 meter in een stuk (gekoppeld hé) Daar zitten deuren bij van 6 meter (= 3 meter schuivend). is ook ne tiets teveel maar ik sta voor sommige gevallen zelf in voor m'n garanties en niet die van mijn leveranciers.
 
Lid geworden
9 nov 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Even héél kort het relaas...Wij zijn enkele dagen geleden even langs geweest bij onze eventuele constructeur voor de ramen en schuifdeuren en met het verhaal van de CP155LS van Reynaers voor ons groot schuifraam (dankzij de info vanuit het bouwforum). Thanks!De verbazing was in het begin vrij groot toen wijzelf dit type profiel CP155LS naar voor brachten. Ondanks in de reeds vroeger ontvangen offerte dat voor dergelijke grote raampartijen een hef-schuifsysteem niet mogelijk was. Dus een TP110 in de offerte ...Maar uiteindelijk gaf de constructeur toch toe dat dit inderdaad een meer geschikt profiel was voor dergelijke schuifraampartijen. Maar waarom ons dat dan niet onmiddellijk vermelden? Wij hadden dit duidelijk gevraagd voor de opmaak van de offerte?

De constructeur: "Ja, dit is een "immens" duur profiel en wanneer wij dit in de offerte zetten, dan zien we niemand terug en gaat men appelen met peren gaan vergelijken. Schrik niet van de prijs, onze concurrenten gebruiken dit ook niet zo vaak, enz..."

Ik had bij deze redenering toch bepaalde bedenkingen, maar heb deze wijselijk voor mezelf gehouden.Dus nu even afwachten hoe sterk wij omver zullen vallen van de prijs van dergelijk profiel. Ik even benieuwd...

Maar misschien nu wat meer uit te geven voor de profielen dan later te moeten ondervinden dat het toch allemaal niet zo ideaal is.Bedankt aan iedereen voor de ondersteuning!
 

jandc

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
7.114
Waarderingsscore
2
Punten
38
Blue wrote:
Even héél kort het relaas...Wij zijn enkele dagen geleden even langs geweest bij onze eventuele constructeur voor de ramen en schuifdeuren en met het verhaal van de CP155LS van Reynaers voor ons groot schuifraam (dankzij de info vanuit het bouwforum). Thanks!De verbazing was in het begin vrij groot toen wijzelf dit type profiel CP155LS naar voor brachten. Ondanks in de reeds vroeger ontvangen offerte dat voor dergelijke grote raampartijen een hef-schuifsysteem niet mogelijk was. Dus een TP110 in de offerte ...Maar uiteindelijk gaf de constructeur toch toe dat dit inderdaad een meer geschikt profiel was voor dergelijke schuifraampartijen. Maar waarom ons dat dan niet onmiddellijk vermelden? Wij hadden dit duidelijk gevraagd voor de opmaak van de offerte?

De constructeur: "Ja, dit is een "immens" duur profiel en wanneer wij dit in de offerte zetten, dan zien we niemand terug en gaat men appelen met peren gaan vergelijken. Schrik niet van de prijs, onze concurrenten gebruiken dit ook niet zo vaak, enz..."

Ik had bij deze redenering toch bepaalde bedenkingen, maar heb deze wijselijk voor mezelf gehouden.Dus nu even afwachten hoe sterk wij omver zullen vallen van de prijs van dergelijk profiel. Ik even benieuwd...

Maar misschien nu wat meer uit te geven voor de profielen dan later te moeten ondervinden dat het toch allemaal niet zo ideaal is.Bedankt aan iedereen voor de ondersteuning!Euh, zooooooo duur is dat nu ook weer nie zene. Ik had voor de ramen oorspronkelijk ook TP110 en CS68. Nen upgrade naar CP155 en CS77 was 6% meer...Nu ja, ondertussen had ik ook ene over de vloer gehad die begon te zagen dat de CP155 duur was. Volgens mij hadden die er gewoon geen ervaring mee (redelijk groot bedrijf maar toch in slagen om 3 ramen te vergeten en dan nog de gevraagde afwerkingen).
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
2.353
Waarderingsscore
3
Punten
0
jandc wrote:
Blue wrote:
Even héél kort het relaas...Wij zijn enkele dagen geleden even langs geweest bij onze eventuele constructeur voor de ramen en schuifdeuren en met het verhaal van de CP155LS van Reynaers voor ons groot schuifraam (dankzij de info vanuit het bouwforum). Thanks!De verbazing was in het begin vrij groot toen wijzelf dit type profiel CP155LS naar voor brachten. Ondanks in de reeds vroeger ontvangen offerte dat voor dergelijke grote raampartijen een hef-schuifsysteem niet mogelijk was. Dus een TP110 in de offerte ...Maar uiteindelijk gaf de constructeur toch toe dat dit inderdaad een meer geschikt profiel was voor dergelijke schuifraampartijen. Maar waarom ons dat dan niet onmiddellijk vermelden? Wij hadden dit duidelijk gevraagd voor de opmaak van de offerte?

De constructeur: "Ja, dit is een "immens" duur profiel en wanneer wij dit in de offerte zetten, dan zien we niemand terug en gaat men appelen met peren gaan vergelijken. Schrik niet van de prijs, onze concurrenten gebruiken dit ook niet zo vaak, enz..."

Ik had bij deze redenering toch bepaalde bedenkingen, maar heb deze wijselijk voor mezelf gehouden.Dus nu even afwachten hoe sterk wij omver zullen vallen van de prijs van dergelijk profiel. Ik even benieuwd...

Maar misschien nu wat meer uit te geven voor de profielen dan later te moeten ondervinden dat het toch allemaal niet zo ideaal is.Bedankt aan iedereen voor de ondersteuning!Euh, zooooooo duur is dat nu ook weer nie zene. Ik had voor de ramen oorspronkelijk ook TP110 en CS68. Nen upgrade naar CP155 en CS77 was 6% meer...Nu ja, ondertussen had ik ook ene over de vloer gehad die begon te zagen dat de CP155 duur was. Volgens mij hadden die er gewoon geen ervaring mee (redelijk groot bedrijf maar toch in slagen om 3 ramen te vergeten en dan nog de gevraagde afwerkingen).ik kreeg voor mijn ramen de CS77 zelfs aan dezelfde prijs als de CS68...
 
Lid geworden
29 mrt 2006
Berichten
257
Waarderingsscore
0
Punten
0
en de profielen CP 96 (hefschuif) en CS68 wat is daar over te zeggen? Goed niet goed? Over CP 96 heb ik nog maar weinig gevonden via de zoekmachine.groetjessam
 
Lid geworden
13 sep 2007
Berichten
35
Waarderingsscore
0
Punten
0
CP 96 is eigenlijk op de markt gebracht voor de projectbouw (appartementen) , voordeel:snellere productie dan bv TP 110(bv. sluitingen moeten niet worden uitgefreesd omdat er een uitsparing voorzien is in de vleugel van het schuifraam).Voor grotere hoogten/breedtes is dit volgens mij niet het geschikte schuifraam.
 

F-B

Zeer Actief lid
Lid geworden
3 aug 2006
Berichten
4.860
Waarderingsscore
38
Punten
48
marnix van glassmetal wrote:
Maar voor alle duidelijkheid die maten waarove rhet gaat;

Gaa the tover een schuifdeur van YxZ of gaat het over een schuivend gedeelte van YxZ wel een groot verschil hé. Als ge een schuifdeurGEHEEL hebt van zelfs 4 meter breed dan is dat maar een middelmatig groot schuifdeurke dus 2 x (2x2 mtr). Een serieuze schuifdeur dat noemt ik er eentje met een schuivend gedeelte vanaf een goei 2,5 mtr en meer.
Tot hoe groot kan dat technisch gezien eigenlijk gaan, zo'n schuifraam ?

Op ons plan staat er -zoals je wellicht wel zult gezien hebben- een 'redelijk' groot schuifraam (schuivend gedeelte 4m).

Een buitenschrijnwerker waar we offerte hebben aangevraagd, zegt dat een dergelijke grootte niet mogelijk is, en heeft dit schuifraam dus wat aangepast (opgesplitst), zodanig dat er toch een mogelijkheid is om een schuivend gedeelte te voorzien.

(Onze architect zou dit eigenlijk normaal gezien toch moeten weten ... , iig, 't is een puntje dat op de agenda staat voor de volgende vergadering).ps: heb je al eens tijd gehad om naar onze offerte te kijke n?
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan