• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

gyproc plafond naden zichtbaar

HVi

Lid geworden
13 dec 2020
Berichten
13
Waarderingsscore
1
Punten
3
Dag allen

even op zoek naar wat tips, maar tot nu toe nog niets concreets gevonden. Op onze zolder hebben wij op de bestaande OSB panelen gyproc platen aangebracht (volgens correcte werkwijze) en de naden weggewerkt. Voornamelijk op ons plafond zien we overal over de volledige lengte de opgevulde naden lopen. Op de muren zelf hebben we dezelfde werkwijze gehanteerd en hier is het goed gelukt (op sommige plaatsen zie je heel licht een verdikking ofzo, maar niet de volledige naad). Hieronder kort de werkwijze die we hebben toegepast:
- aanbrengen gyproc panelen op reeds aanwezige osb-panelen (vastvijzen)
- voegmiddel aanbrengen (merk gyproc), zo een voegplakband ertussen etc, 2e voeglaag aanbrengen...
- afschuren (wel handmatig)
- primer aanbrengen
- 2 lagen verf.

we vroegen ons af wat de beste manier is om dit toch te verhelpen:
- voegpasta of iets dergelijks op het volledige plafond aanbrengen (zal dit wel helpen? Is een gigantische klus om dat aan te brengen over het hele plafond...)
- voegpaste op de naden opnieuw aanbrengen en schuren (we zijn nu van plan een schuurmachine te huren voor gyproc in de hoop dat dit een beter en egaler resultaat levert)
- enkel met een schuurmachine te schuren gezien het vnl verdikkingen betreft op het plafond (waar er mogelijk wat te diep is ingeschuurd reeds vullen we sowiso op)

of gaat geen van bovenstaande methoden zijn vruchten afwerpen?

is het beter met een iets donkerdere verflaag te verven om minder strepen te zien?
Nog andere tips of suggesties zijn ook welkom!

alvast bedankt!

mvg
 

janus wago

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2009
Berichten
14.849
Waarderingsscore
2.217
Punten
113
Laat het door een vakman uitvoeren, als dhz is het zeer moeilijk om dat in orde te krijgen.
Persoonlijk heb ik het zelfs nooit geprobeerd.
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.763
Waarderingsscore
1.028
Punten
113
We hebben inderdaad de platen gewoon steeds rij na rij bevestigd waardoor ze op 1 lijn liggen (op de muren ook zo gedaan, en hier geen problemen). Het is wel bevestigd op OSB, met veel vijzen per plaat vastgemaakt, en ook die gyprokplakband tussen de naden geplakt om scheuren te vermijden.. Dus hopelijk dat dat wel houdt..
Nooit en onder geen enkele omstandigheid de kopse voegen laten doorlopen. De ondergrond maakt niet uit en hoeveel vijzen ook niet. Als het beweegt (en dat beweegt, zelfs louter door de uitzettingscoëfficient der dingen) en het scheurt, dan kan het helemaal doorritsen. Je schijft dat je gyprocplakband gebruikt hebt. Is dat van die zelfklevende gaasband? Dat is ontoereikend. Papieren voegband nemen daarvoor. Kan je nog altijd een opliggende voeg mee maken en dat dan wegwerken in de dikte van de plamuurlaag die je opnieuw moet aanbrengen.
 

jvd30

Gewaardeerd lid
Lid geworden
22 okt 2007
Berichten
2.568
Waarderingsscore
238
Punten
63
Mijn gedacht: een plafond netjes schilderen is al moeilijk. Dat nog in combinatie met gyproc voegen netjes weg te krijgen. Is gewoon vakwerk of leven met zichtbare imperfectie. Denk dat weinig dhz ers dat echt netjes krijgen.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan