Gyproc en isolatie in houtskeletbouw

Lid geworden
13 mrt 2012
Berichten
31
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoi allemaal,

Wij gaan een houtskeletbouw laten zetten door Livingwood. Daar we ook nog zelf de handen uit de mouwen wilden steken, hebben we uiteindelijk gekozen om hem slechts ruwbouw winddicht te laten zetten.

Maar tot onze grote verbazing zat er geen binnenisolatie, osb en gyproc in de offerte dan!We zijn dus al op zoek gegaan naar isolatie, osb en gyproc met dezelfde waarden dan die oorspronkelijk in het lastenboek waren voorzien. Maar de vragen stijgen met de zoektocht!Hoe bereken je hoeveel gyproc je nodig hebt? Is dat gewoon de oppervlakten van de muren en plafonds berekenen of zie ik het nu te simpel?

Hetzelfde voor de isolatie?

Is er misschien iemand die ook met Livingwood ruwbouw winddicht gebouwd heeft?

Iemand die dit al gedaan heeft?
 
Lid geworden
24 sep 2010
Berichten
585
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik denk dat uw architect hier 't nauwkeurigst, snelst en makkelijkst een antwoord kan op geven...
 

VVS

Lid geworden
11 jul 2008
Berichten
3.954
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ofwel architect, ofwel zelf berekenen.Als je gewone gyproc gebruikt, maakt het niet dat je eventueel wat te kort hebt, dat haal je snel bij. En veel snijverlies heb je niet bij gyproc, want de meeste stukken kan je altijd ergens opnieuw gebruiken. Dus ik zou geen marge op je berekening nemen.
 

archiklusser

Zeer Actief lid
Lid geworden
20 sep 2007
Berichten
7.928
Waarderingsscore
39
Punten
48
Snijverlies is inderdaad zeer klein: 1-2%. Wel goed uitzoeken welke lengtes je bestelt...
 
Lid geworden
12 aug 2009
Berichten
951
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik weet niet vanwaar je bent maar al ik jou was zou ik eens een offerte vragen bij Mobau in Aken. Die hebben heel scherpe prijzen voor Gyproc en als het niet te ver is leveren ze voor 45 € tot op de werf.Wij hebben inderdaad gewoon zelf de oppervlaktes berekend, komen we dan iets te kort halen we bij.Ook de isolatie voor de binnenwanden hebben we bij Mobau gehaald, deze heet Isover Ultimate dacht ik. Nuja ze helpen je daar wel vooruit hoor, er wordt veel houtskelet gebouwd in Duitsland dus ze hebben er wel ervaring mee. OSB kan je daar ook bestellen.En inderdaad, ook je architect zou hiermee moeten kunnen helpen.
 
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.711
Waarderingsscore
8
Punten
0
Zie het als een kans om nog wat verbeteringen aan te brengen: Eventueel fermacel ipv gyproc overwegen (voor wanden) voor betere vochthuishouding? Je gebruikt ventilatiesysteem D neem ik aan? Zelfde voor isolatiemateriaal, kijk eens naar vochtbufferende isolatie om een beetje in te spelen op droge lucht in de winter.
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.281
Waarderingsscore
310
Punten
83
Tientje86 wrote:
...Hoe bereken je hoeveel gyproc je nodig hebt? Is dat gewoon de oppervlakten van de muren en plafonds berekenen of zie ik het nu te simpel?

Hetzelfde voor de isolatie?

...Je bekijkt alle muur- en plafondoppervlaktes en je ziet hoeveel hele platen je nodig hebt en je bekijkt alle stukken die overblijven en ziet hoe je ze meest economisch uit zo weinig mogelijk platen kan snijden.Archiklusser wrote:
...Snijverlies is inderdaad zeer klein: 1-2%. Wel goed uitzoeken welke lengtes je bestelt...

klopt, maar hangt af of je huis veel hoekjes en kantjes heeft, of allemaal rechte muren. In de punten onder een schuin dak wil dit wel eens tegenslaan. Ook hangt het ervan af hoeveel ruimtelijk doorzicht en creativiteit je hebt in het herbruiken van de stukken. En soms loont het om meer plaatafval te maken, maar met minder stukjes te werken en dan nadien sneller en sterker af te smeren....
 
Bovenaan