GSC's ook voor particulieren op de schop?

lening

Actief Lid
Lid geworden
17 jul 2018
Berichten
172
Waarderingsscore
53
Punten
28
Betalend artikel


Een fragment:
"Met andere woorden: als er volgens de overheid dan tóch sprake is van oversubsidiëring, moet men bekijken of ook kleinere installaties, zoals die van particulieren, aangepakt moeten worden. “Hoe kan je redelijk argumenteren dat wie 199.999 euro ontving niets in de weg wordt gelegd, maar een bedrijf dat 200.001 euro ontving wél z’n subsidies verliest?”, vraagt Van Evercooren zich af. “Vanuit het gelijkheidsbeginsel dreigt het meer en meer af te glijden naar een maatregel die alle zonnepaneeleigenaars in het bad trekt.”

Al moet gezegd dat het zover nog – lang – niet is. “Na het fiat van de ministerraad trekken wij uit voorzorg naar de Raad van State voor een advies”, valt te horen bij het kabinet van minister Demir. “Wij zijn ervan overtuigd dat we de Europese staatssteunregels toepassen en daarbij ook de door Europa bepaalde grens hanteren, waardoor dit op particulieren geen vat heeft. Een juridische strijd? We beseffen dat dat mogelijk is. Maar het zou van maatschappelijke verantwoordelijkheid getuigen wanneer niet iedereen in beroep gaat.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
17.234
Waarderingsscore
4.198
Punten
113
Rechtzetten wat er vroeger is misgelopen is steeds moeilijk en ook op een manier weer fout. Want weer worden er gemaakte afspraken teniet gedaan.
Denk dat er wordt ingespeeld op het gegeven staatssteun voor bedrijven.
Dan blijven particulieren buiten schot.
Maar hoe ga je nu bedrijven nog laten investeren... Want daar is een ROI van 3j meestal belangrijk
 

disco stu

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
13 dec 2012
Berichten
1.608
Waarderingsscore
763
Punten
113
Pas op met het verschil tussen ROI en terugverdientijd TVT
Ik denk dat je bedoelt dat bedrijven een TVT van max 3j willen bij een investering.

En dat is nu net hetgeen waar het idee van ZD niet aan raakt: de TVT.
Het idee is om de subsidiering pas te stoppen als de installatie zich al heeft terugverdiend. Je maakt dus geen verlies en vanaf het moment dat de installatie zichzelf financieel heeft opgeleverd, maak je nog altijd winst a.d.h. van de energie die het produceert. Alles wat daarna nog gesubsidieerd wordt, kan je inderdaa

Het schroeft inderdaad eerder gemaakte beloftes/ engagementen terug, maar van alle maatregelen om de scheefgegroeide PV situatie recht te trekken, vind ik dit nog het meest rechtvaardige (of minst onrechtvaardige)
 
Bovenaan