Als je maximaal kookoppervlak wil en pannen / potten plaatsen met een grote diameter zonder dat die de afzuiging belemmerd dan moet je naar de Bora classic of de professional gaan. Ikzelf heb de professional gekocht maar de ervaring kan ik pas delen vanaf feburari
.
Wat is het prijsverschil tussen de Classic en de Professional van Bora, als ik mag vragen?
Toch redelijk wat. Zonder btw kwam de classic 2.0 op 4130 euro en de pro 2.0 op 5700. Beide types met koppelbare inductiezones. De pro is met volautomatische afzuiging en draaiknoppen. De porsche van de kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Bora was trouwens de eerste firma die begonnen was met geïntegreerde afzuiging in de kookplaat. Pas als het patent verlopen was zijn de andere firma s met deze kookplaten naar buiten mogen komen. Bora blijft naar mijn inziens voor dit producttype, en in het bijzonder de classic of de pro, het beste wat er te verkrijgen is. Het nadeel: je betaalt ervoor en dan moet je voor uzelf de vraag stellen of het die prijs waard is.
Er bestaan potten en pannen die speciaal geschikt zijn voor kookplaten met geïntegreerde afzuiging waarbij het deksel zodanig ontworpen is dat de lucht afgezogen wordt naar beneden toe. Ik heb de classic in werking gezien met een vrij hoge pot zonder deksel en de damp werd beter afgezogen dan mijn huidige keukenopstelling met kookplaat en klassieke dampkap. Denk je dat een kookplaat in het eiland met een klassieke dampkap die ingewerkt is in een luifel die 120 cm er boven hangt alles afzuigt?
Ik ben er van overtuigd dat binnen x aantal jaar de kookplaat met geïntegreerde afzuiging standaard zal worden. Veel mensen kiezen de dag van vandaag om bij een kookeiland geen luifel meer te plaatsen met dampkap in die de ruimte enorm verzwaard...