• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Fundering houten tuinhuis met overdekt terras ... Goede raad ...

scOOb

Nieuw Lid
Joined
7 Feb 2020
Messages
42
Reaction score
5
Points
8
Dag allemaal, 

Komend weekend start ik met de bouw van ons nieuwe tuinhuis / overdekt terras.  Het geheel meet 9 x 4,4 meter en wordt een geïsoleerde houten constructie met Ayous Thermowood (buitenkant) en achteraf een EPDM dakconstructie.

Als fundering plan ik boordstenen (100x30x10) die ik in een mager betonbed plaats.  Binnenin zullen tegels geplaatst worden op stabilisé (nat in nat). De ondergrond waarin de fundering komt is zand, dus graaf ik uit tot op gele grond (ca. 40 diep) en de boordstenen zullen 10 cm boven het maaiveld komen.

Int totaal voor zie ik ca. 3m³ mager beton (30m x 0,3 x 0.3).  Zelf draaien of laten komen met vertrager ?

Ik zit nu met de afweging : plaats ik de tegels al voor het bouwen van het tuinhuis (wat me een mooie oppervlakte geeft om op te werken) of doe ik dat achteraf als het tuinhuis staat ?  Ik kan niet meteen redenen bedenken  om het niet eerst te doen (buiten voorzichtig zijn met beschadigen tijdens de verdere bouwwerken).

Als iemand me hier toch een goeie raad kan geven, laat gerust komen ! Mag ook voor het hele proces van de fundering uiteraard.  Als daar bedenkingen zijn ...

Heel erg bedankt alvast !
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Top