Ervaringen met elektrisch schakelmateriaal

Lid geworden
8 jul 2013
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik ben momenteel bezig met het verbouwen van een huis en ben van plan zelf de elektrisch te plaatsen.

Ik heb al wat rond gekeken voor de prijzen van elektrisch materiaal. Ik ben er van geschrokken dat schakelaars en stopcontacten zo duur zijn. Momenteel ben ik aan het kijken voor niko materiaal.

Valt toch redelijk duur uit. Is dat normaal?Maar ben dan gisteren in de brico geweest en zag daar het merk Sencys staan. Ik denk dat het soort huis merk is. Op het eerst zicht ziet dat materieel redelijk uit en het is feite voor een huurhuis.

Daarom vroeg ik mij of er al iemand ervaring heeft met dat merk en of er eventueel alternatieve zijn voor de duurdere schakelaars.Alvast bedankt,
 
Lid geworden
9 jun 2012
Berichten
1.041
Waarderingsscore
0
Punten
0
waar heb je gekeken voor jou schakelmateriaal ?

http://arva.wfshop.be/ is bv een onlineshop en veel goedkoper dan DHZ

Heb eens voor garage een goedkoper merk gekocht en had direct spijt.

Tevens ben je zeker dat Niko steeds verkrijgbaar is, terwijl je van sencys niets meer te vinden is van de vorige reeks ( slechts 2 maand geleden )
 

Candisa

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
8 apr 2010
Berichten
1.689
Waarderingsscore
394
Punten
83
Voor het zekerste Niko steken en gewoon zoeken naar een deftige leverancier ipv alles naar de lokale doe-het-zelf-zaak te halen, die zijn goed voor als je rap eens een stopcontact wilt verdubbelen of een beetje pruts nodig hebt om eindelijk eens een lamp in het waskot te hebben, niet om heel je installatie te gaan halen!Ik heb hier ook een paar dozen schakelaars en stopcontacten liggen die ik eens in de Aldi gekocht heb, ze liggen hier nog altijd, 'k ga ze misschien gebruiken in een volgend project op de zolder of zo, of voor in de berging waar toch alleen maar vaste verbruikers staan die nooit uitgetrokken worden...Van Niko ben je redelijk zeker dat je na 10 keer iets in en uit het stopcontact halen de 11de keer het er nog altijd terug in zal krijgen. Toch ook belangrijk in een huurhuis, tenzij je graag iedere 14 dagen een stopcontact of schakelaar gaat vervangen om terwijl eens goed te controleren...Ik wil zeker niet alle goedkope merken over dezelfde kam scheren, en die stopcontacten en schakelaars die ik destijds gekocht hebben zullen normaal wel hun tijd doen (Elix), maar in mijn huis heb ik liever vertrouwd materiaal die zijn degelijkheid in duizenden woningen al jaren bewezen heeft en blijft bewijzen...Isabelle
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.435
Waarderingsscore
384
Punten
83
Ik zou toch ook voor Niko gaan, maar inderdaad niet uit den brico of gamma. Die tellen x-aantal keer de prijs van een speciaalzaak. Daar koop je dan wel in vrak (niet elk stopcontact apart verpakt in een blisterke, maar gewoon los in een doos per 10)Van de PR20 reeks hebben wij er zelf hopen staan en zelfs nog van die hoekige bakelieten hier en daar. Af en toe is er wel eens uitval van een schakelaar (hoe ze het gedaan krijgen weet ik niet) omdat die 2 klepkes, met die ijzeren veer rond, waar het lipke van de afwerking inpast, afbreken. Ik denk dat die met hunnen hamer naar de schakelaar smijten om het licht te bedienen soms. Enfin, als ze dat al kapot krijgen, moet ik er niet aan denken wat dat geeft als ge zo een 2e rangs product durft in de muren te steken.Stopcontacten nog nooit iets vervangen, tenzij een gesmolten afwerking (ja ook hier opnieuw: hoe ze het gedaan krijgen...)
 
Bovenaan