• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Ervaring met Pierret aluminium ramen

Lid geworden
7 jul 2019
Berichten
27
Waarderingsscore
0
Punten
1
Heeft iemand ervaring met aluminium ramen/deuren van Pierret?

Pierret lijkt me ook minder ervaring te hebben met Alu (sinds 2003?) en dan heb ik zo'n vermoeden dat een fabrikant als Reynaers met langere ervaring wel een streepje voor moet hebben of vergis ik me?

Ik heb in mijn omgeving al zeer negatieve reacties op het PVC gamma van Pierret gehoord. Het kan natuurlijk ook een plaatsingsprobleem geweest zijn of een goedkopere variant. Ik vroeg ook offerte bij Reynaers installateurs en die prijzen lagen makkelijk 10-20% hoger voor zelfde beglazing. 

Ik vroeg dus offerte voor zelfde specs maar mogelijks is het beslag/frame/... van lagere kwaliteit bij Pierret. Hoe kan ik dus een zinvolle vergelijking maken als leek?

Los van bovenstaande vraag: waarom produceert Reynaers eigenlijk alleen de profielen terwijk Pierret bljkbaar in hun fabrieken de volledige ramen assembleert. Is er daar een verklaring voor/ een voordeel aan?
 

jan 007

Zeer Actief lid
Lid geworden
16 nov 2018
Berichten
3.025
Waarderingsscore
16
Punten
38
Ga met je offertes en technsiche info naar een 3e , 4e en 5e ramen verkoper en hoor daar eens.

Die gaan u wel wat meer kunnen uitleggen en u wijzen op verschillen in profielen en zo (elke ramen verkoper heeft op zich ook nog eens verschillende soorten profielen).

Alu profielen voor ramen maken zijn maar een paar spelers op de markt

De meeste ramenboeren kopen profielen in en maken dan de ramen (moet je eens vragen aan Pierret welke fabriek zij hun profielen kopen) mss zelfs Poolse of nog verder weg fabrikanten (wat niet perse  wil zeggen slechter).

 

 
 

Generaldude

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
20 dec 2014
Berichten
1.995
Waarderingsscore
466
Punten
83
Pierret is een van de vijf groten naast bv. Profel en Winsol. Perret is van in de beginne een pvc fabrikant geweest. Eerst met profielen van een "gammist" daarna met een eigen profiel. Een "gammist is een profiel leverancier zoals Veka en Schüco voor pvc, Reynaers en VanBeveren voor Alu. Verder zet Pierret sinds een aantal jaren in op hout door de overname van Norma. De productiiekwaliteit van de ramen afgeleverd in de 3 materialen staat buiten kijf.  Dat ze mindere ervaring hebben in Alu doet niet ter zake. Zij zijn geen gammist maar maken wel hun eigen Alu-profiel. of beter laten het maken in licentie. Zij zijn daarbij heel slim te werk gegaan. Een gammist moet voor zijn klanten alle oplossingen aanbieden en dat staat dus gelijk aan honderden profielen van verschillend concept. Pierret moet alleen zijn ramen maken en dan nog liefst gewoon recht aan toe. Ze hebben dus een gamma dat de markt voor 85 % bedient en dat is ruimschoots voldoende voor de particuliere markt. Meer moeten jullie echt niet hebben. Maar ze doen dat wel met een zeer lage kost gezien de zeer beperkte profiel reeks. Maar het is wel een hoog performant profiel. Kan ook niet anders want de ontwikkeling en in de markt zetten werd betaald met hoofdzakelijk VLAAMS geld. Pierret verkeerde een paar jaar terug echt wel in de problemen. Dus ja Bartje heeft gelijk. T'is een grapje hé manne een grapje.

Als je klachten hoort over Pierret dan zal dat in hoofdzaak liggen aan de kwaliteit van hun verdeler die misschien zijn werk niet goed doet. Maar daarvoor heeft Pierret begin vorig jaar een nieuw plan opgestart. M.a.w. ze gaan niet meer gaan verkopen aan iedere plaatser op de hoek. Je moet kunnen bewijzen de naam Pierret te willen verdedigen en het product plaatsen en afwerken zoals het hoort. Daarnaast is er ook een groot nieuw masterplan met de nodige dienst na verkoop vanuit de fabriek zelf als er geen oplossing komt via de verdeler.

En neen dit is geen reclame voor Pierret maar ik ken hun keuken toch wel een beetje. ;o)
 
Lid geworden
7 jul 2019
Berichten
27
Waarderingsscore
0
Punten
1
Englishdude zei:
Pierret is een van de vijf groten naast bv. Profel en Winsol. Perret is van in de beginne een pvc fabrikant geweest. Eerst met profielen van een "gammist" daarna met een eigen profiel. Een "gammist is een profiel leverancier zoals Veka en Schüco voor pvc, Reynaers en VanBeveren voor Alu. Verder zet Pierret sinds een aantal jaren in op hout door de overname van Norma. De productiiekwaliteit van de ramen afgeleverd in de 3 materialen staat buiten kijf.  Dat ze mindere ervaring hebben in Alu doet niet ter zake. Zij zijn geen gammist maar maken wel hun eigen Alu-profiel. of beter laten het maken in licentie.

Begrijp ik het goed dat zij dan een aluminium profiel ontworpen hebben en de productie nu uitbesteden aan een productiebedrijf? 

Gebeurt de productie van alu profielen dan in Polen of zo?

De productie van de alu profielen van Pierret wordt dus uitbesteed als ik het goed begrijp maar waar gebeurt de assemblage? In eigen fabrieken in Wallonië?

Het lijkt me idd een slimmer business model om verder verticaal te integreren. Waarom doet een Reynaers dat niet? 
Zij zijn daarbij heel slim te werk gegaan. Een gammist moet voor zijn klanten alle oplossingen aanbieden en dat staat dus gelijk aan honderden profielen van verschillend concept. Pierret moet alleen zijn ramen maken en dan nog liefst gewoon recht aan toe. Ze hebben dus een gamma dat de markt voor 85 % bedient en dat is ruimschoots voldoende voor de particuliere markt. Meer moeten jullie echt niet hebben. Maar ze doen dat wel met een zeer lage kost gezien de zeer beperkte profiel reeks. Maar het is wel een hoog performant profiel. Kan ook niet anders want de ontwikkeling en in de markt zetten werd betaald met hoofdzakelijk VLAAMS geld.

Met welke fondsen dan wel? Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen voor een Waals bedrijf?
Pierret verkeerde een paar jaar terug echt wel in de problemen. Dus ja Bartje heeft gelijk. T'is een grapje hé manne een grapje.

Als je klachten hoort over Pierret dan zal dat in hoofdzaak liggen aan de kwaliteit van hun verdeler die misschien zijn werk niet goed doet.

De klachten waren slechte sluiting, scheeftrekkende profielen. Bedoel je dan dat de plaatser niet echt vakkennis had? 
Maar daarvoor heeft Pierret begin vorig jaar een nieuw plan opgestart. M.a.w. ze gaan niet meer gaan verkopen aan iedere plaatser op de hoek. Je moet kunnen bewijzen de naam Pierret te willen verdedigen en het product plaatsen en afwerken zoals het hoort. Daarnaast is er ook een groot nieuw masterplan met de nodige dienst na verkoop vanuit de fabriek zelf als er geen oplossing komt via de verdeler.

En neen dit is geen reclame voor Pierret maar ik ken hun keuken toch wel een beetje. ;o)

Volgens jou ga ik me dus niet voor mijn kop slaan dat ik voor alu ramen van Pierret koos en niet bv de bekendere Reynaers profielen? Als ik hier in Vlaanderen rondvraag bij architecten, plaatsers dan horen ze het toch een beetje donderen in Keulen als je de naam Pierret uitspreekt voor ramen. Reynaers is voor de meesten onder hen de kwaliteitsmaatstaf. Zijn er naast jouw persoonlijke mening ook bepaalde keurmerken/studies (WTCB?) die de kwaliteit van Pierret alu ramen bevestigen? 

In iedere geval bedankt voor je reactie!

 
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.946
Waarderingsscore
2.497
Punten
113
WTCB doet volgens mij geen vergelijkende merk studies

 
 

Qacino

Gewaardeerd lid
Lid geworden
11 jan 2019
Berichten
818
Waarderingsscore
296
Punten
63
ATG certificaten eventueel
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan