• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Elektriciteit naar vrijstaande garage

Reefer

Nieuw Lid
Lid geworden
26 jun 2017
Berichten
58
Waarderingsscore
14
Punten
8
Ik zou vanuit de technische ruimte in mijn huis (nieuwbouw) elektriciteit, Utp en bus willen trekken naar een vrijstaande garage 8 meter verder.
Ik heb 2 grote pvc wachtbuizen laten steken door de ruwbouw aannemer met flauwe bochten dus dit zou op zich gemakkelijk moeten lukken.
Ik zou een XVB 5g6 samen met een EIB kabel voor Niko home control en een lege wachtbuis in de ene buis trekken m. De 2 Utp kabels in flex in de andere wachtbuis (tegen storingen apart voor de zekerheid).

Is dit toegestaan in kader van de regels rond kabels in bundel? Ik werk in huis met Preflex safe voor alles wat boven de kast loopt (via technische schacht) en met de eca versie voor alles wat onder de chappe zit.

Mogen de Utp en eib kabel naar de garage in eca uitgevoerd worden of neem ik ook best cca? De xvb is reeds cca dus dat is ok neem ik aan?

In principe liggen de kabels in bundel, maar dus wel 60cm onder de grond… ze komen langs weerskanten boven onder een schakelkast.
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.498
Waarderingsscore
2.215
Punten
113
EIB bij de datakabel lijkt mij logischer, is ook een signaalkabel
 

Reefer

Nieuw Lid
Lid geworden
26 jun 2017
Berichten
58
Waarderingsscore
14
Punten
8
EIB bij de datakabel lijkt mij logischer, is ook een signaalkabel
Ja zit wel iets in. Zal die misschien bij de Utp steken inderdaad. Ik dacht vooral de Utp afgescheiden te houden, maar op zich lijkt het logisch :)

Maar de hoofdvraag blijft dan wel of ik de eib en Utp kabels in cca (Preflex safe) moet uitvoeren of dat dit de gewone mag zijn. Heb namelijk nog wat overschot van de gewone Utp van men beneden verdiep.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan