Electriciteitsvragen

Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.058
Waarderingsscore
0
Punten
0
Spots in de badkamer....

Mogen die op 12v of 220v?



Normaal 12v met transfo he, maar klopt het dat indien plafondhoogte groter is dan 2m30 je dan 220 v mag steken met waterdichte spots?
 
Lid geworden
4 dec 2011
Berichten
293
Waarderingsscore
0
Punten
0
stijn;1983647 wrote:
Spots in de badkamer....

Mogen die op 12v of 220v?



Normaal 12v met transfo he, maar klopt het dat indien plafondhoogte groter is dan 2m30 je dan 220 v mag steken met waterdichte spots?



Je stelling zou moeten kloppen.

Deze hoogte was dacht ik wel gerekend vanaf het plateau van uw douche.

Dus indien uw douchebak hoogte 10 cm heeft dan zou dit 2,4m moeten zijn.
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.058
Waarderingsscore
0
Punten
0
WouterVDB;1983658 wrote:
stijn;1983647 wrote:
Spots in de badkamer....

Mogen die op 12v of 220v?



Normaal 12v met transfo he, maar klopt het dat indien plafondhoogte groter is dan 2m30 je dan 220 v mag steken met waterdichte spots?



Je stelling zou moeten kloppen.

Deze hoogte was dacht ik wel gerekend vanaf het plateau van uw douche.

Dus indien uw douchebak hoogte 10 cm heeft dan zou dit 2,4m moeten zijn.





Mijn douchebak zit gelijk met de vloer en hoogte is denk ik 2m50

Dus normaal mag ik 220v right?
 
Lid geworden
9 jun 2012
Berichten
1.041
Waarderingsscore
0
Punten
0
stijn;1983673 wrote:
Gery;1983666 wrote:
http://www.btvcontrol.be/modulefiles/controls/source/5_0_huishoudelijke-installaties.pdf

http://www.ocb.be/files/MDD303N AREI samenvatting versie H.PDF

http://www.vincotte.be/data/PDF/en/...sche-Installaties_Uitgave_januari 2013_NL.pdf





Ik heb die dingen ook gevonden, maar daar concludeer ik dat het 12v moet zijn

Of ben ik mis?



in alle 3 de brochures staat volgens mij toch duidelijk dat de hoogte begrensd is tot 2.25m ?
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
2
Punten
0
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.058
Waarderingsscore
0
Punten
0
Boven de douche :)

Maar voeteke heeft al uitleg gegeven , thx

Dus het mag in mijn geval 220 zijn
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.058
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ander vraagje :(

Serieus probleempje !



Gisteren gezien dat mijn spots in de living geen voedingkrijgen.

Alle spots zijn verbonden met elkaar, maar er loopt geen kabel naar de kast


Verdikke ik heb al zitten vloeken!

Da komt ervan als je je moet opjagen en pas 1 dag voor chapewerken klaar bent



Zal zien hoe ik het kan oplossen





helaas geen vals plafond. Dus het moet via het verdiep erboven gebeuren:

Ik heb 2 opties.

1)Spot doorboren nr boven toe. Dan ligt er op 1m afstand een voeding voor de kastverlichting.. Hierop aanschakelen? Echter deze dient normaal om kastverlichting te hebben. Kan dit?

2)Spot doorboren nr boven toe. Dan op de chape lopen in slaapkamer (er komt toch inbouwkast) , door de muur richting dressing terug op chape (ook inbouwkast) dan kom ik in de hal waar ik de kabel in de hoek muur/vloer de chape zou uitkappen (kabel is xvb 3x1,5, dus niet zo dik)

Echter moet ik wel 3 deurgaten pâsseren .. dan kom ik uit in het toilet, en daar heb ik een koker die beneden uitkomt, en dan kan ik via plafond garage naar de kast.
 

thernals

Lid
Lid geworden
1 dec 2011
Berichten
320
Waarderingsscore
0
Punten
16
niet mogelijk via de schakelaar ergens af te tappen ?
 

janus wago

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2009
Berichten
12.753
Waarderingsscore
261
Punten
83
stijn;1983758 wrote:
thernals;1983744 wrote:
niet mogelijk via de schakelaar ergens af te tappen ?



Kan dat?

Ik werk met siemens logo



Als je het zelf hebt geplaatst weet je toch welke spanningen bij je schakelaar aanwezig zijn?
 
Lid geworden
27 sep 2012
Berichten
890
Waarderingsscore
0
Punten
0
stijn;1983684 wrote:
Ander vraagje :(

Serieus probleempje !





1)Spot doorboren nr boven toe. Dan ligt er op 1m afstand een voeding voor de kastverlichting.. Hierop aanschakelen? Echter deze dient normaal om kastverlichting te hebben. Kan dit?

.



loopt die kabel van die kastverlichting ook naar de kast? dan kan je proberen om hier één draadje bij in te trekken.



Wat je ook kan doen is werken met afstandsbediening : je logo verbinden met zender, boven in je kast een ontvanger die de spots aan/ uit schakelt. Stroom hiervoor neem je van de voeding kastverlichting ( indien dit volle stroom is natuurlijk) of van een nabijgelegen stopc. ( let wel als je verbinding tussen spots 1.5mm is dien je in principe nog een 16A automaat te plaatsen.



mvg de Fille
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.058
Waarderingsscore
0
Punten
0
De Fille;1983762 wrote:
stijn;1983684 wrote:
Ander vraagje :(

Serieus probleempje !





1)Spot doorboren nr boven toe. Dan ligt er op 1m afstand een voeding voor de kastverlichting.. Hierop aanschakelen? Echter deze dient normaal om kastverlichting te hebben. Kan dit?

.



loopt die kabel van die kastverlichting ook naar de kast? dan kan je proberen om hier één draadje bij in te trekken.



Wat je ook kan doen is werken met afstandsbediening : je logo verbinden met zender, boven in je kast een ontvanger die de spots aan/ uit schakelt. Stroom hiervoor neem je van de voeding kastverlichting ( indien dit volle stroom is natuurlijk) of van een nabijgelegen stopc. ( let wel als je verbinding tussen spots 1.5mm is dien je in principe nog een 16A automaat te plaatsen.



mvg de Fille



Ja die kabel loopt naar de kast, maar dan heb ik geen aarding he

Vrees echter door het aantal bochten dat dit niet zo evident zal zijn om 1 bij te trekken
 
Lid geworden
27 sep 2012
Berichten
890
Waarderingsscore
0
Punten
0
stijn;1983764 wrote:
Ja die kabel loopt naar de kast, maar dan heb ik geen aarding he

Vrees echter door het aantal bochten dat dit niet zo evident zal zijn om 1 bij te trekken



Waarom zou je geen aarding hebben als je één draad bijtrekt :

bruin = schakeldraad kast

zwart ( of welke kleur je ook bijtrekt ) = schakeldraad spots

blauw = gemeenschapplijke N

groen - geel = aarding



mvg de Fille
 
Bovenaan