• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Easykit

Lid geworden
12 dec 2017
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hey,

Wij gaan onze ganse woning renoveren en zijn van plan om zoveel mogelijk zelf te doen.
Mits ondersteuning van specialisten.

Heeft er iemand positieve of negatieve ervaring met het "doe-het-zelf" bedrijf Easykit?
 http://www.easykit.be
Alvast bedankt,

Tom
 

gert.bovens

Gewaardeerd lid
Lid geworden
19 mrt 2015
Berichten
1.320
Waarderingsscore
129
Punten
63
Vloerverwarming laten uittellen door hun.
Maanden gestalkt geweest of ik het nu toch niet via hun wou nemen.
Niet via hen genomen omdat ze o.a niet de aansluiting verzorgde op de reeds aanwezige ketel en dus ook geen ondersteuning op dat vlak, wat toch het belangrijkste is naar sturing en werking.
Uiteindelijk met sanitair man geregeld dat ik sanitairdeel zelf deed en hij de vloerverwarming + de aansluiting aan de ketel deed, waardoor ik toch alles aan 6% had.
Groeten,

Gert
 

teaser

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
8 apr 2009
Berichten
3.240
Waarderingsscore
418
Punten
83
Ik ook enkel ervaring in de offertefase voor verwarming, sanitair en ventilatie.
Goede uitleg en adviezen gekregen.
We hebben uiteindelijk niet voor hun gekozen omdat hun offertes een pak minder gedetailleerd waren dan die van de concurrentie.
Gezien het om een renovatie ging met wat complexe puntjes wou ik zeker alles in detail kunnen controleren.
Bij de concurrent zijn er achteraf nog wat iteraties bijgekomen op de originele offerte.
Ik dacht ook dat ze geen afvoeren deden, de concurrent wel.
Ze bellen inderdaad nog actief zolang je niets beslist hebt, maar stalken zou ik het niet noemen.
Zo gauw ik mijn beslissing genomen had heb ik ze niet meer gehoord, filiaal Kontich.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
15.402
Waarderingsscore
4.326
Punten
113
Ik een paar keer met hen gewerkt. Heel tevreden van.
Hun offertes zijn altijd heel ruim, maar wat je over hebt breng je terug en wordt heel correct terugbetaald.

Ik heb daar steeds tegen 6% btw kunnen kopen omdat ik als optie de ‘assistentie plaatsing’ had bijgenomen. Dat kwam in totaal goedkoper uit dan volledig zelf doen.
Iemand van hen kwam de gasaansluiting doen en de aansluitingvan de ketel aan de collectoren, ik wilde dat graag in koper en met knelkoppelingen, veel properder.
Zij deden ook de opstart van de ketel met de controle van de gassen, dat is altijd inbegrepen.
Hun plaatser was ook cerga-gecertifeerd en leverde na controle van gas en uitlaat ook het certificaat af.
Omdat hij genoeg betaalde tijd had naast de istallatie heb ik daar zelfs niet voor moeten bijbetalen.

 
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.395
Waarderingsscore
351
Punten
83
Ik heb sanitair, regenwater, gasleiding, ketel en vloerverwarming via hen gedaan. Alles werkt en is zeer proper afgewerkt ... dikke pluim voor mij.

Al bij al ben ik tevreden, je kan op voorhand een opleiding volgen waar ze de basishandeling allemaal tonen. Je krijgt bij het materiaal een algemene handleiding waar ook alles instaat. Je moet natuurlijk wel zelf aan de slag en ook zelf bepalen waar je het materiaal zal ophangen. Volledig idiot-proof is het zeker niet, maar je kan hen wel bellen met vragen, wat meestal toch goed verloopt. 

Voor de vloerverwarming werken ze samen met thermoduct. Dat was een ramp.
Bestelling was plots geannuleerd 2 dagen voordat ik het materiaal ging ontvangen, je moet hen doorgeven waar je vloerverwarming gaat plaatsen (vragen of het onder de kachel mag krijg je gewoon geen antwoord op), de legplannen klopten niet, het woordje uitleg van de leverancier was ondermaats en ondeskundig.
Ik had voor het verdiep het profi-low systeem gekozen. Bij de levering was het toch het gewone systeem, gevraagd of dit kwaad kon, absoluut niet. Ik vertrouwde het niet dus de zaakvoerder gecontacteerd. Heel mijn vloer ging er uitspringen, zeker niet plaatsen. De volgende dag hebben ze dan een rol van 600 m met de dunnere buis geleverd omdat ze geen tijd hadden om ze in de kringen te knippen. Zo een rol krijg je echt niet op het eerste verdiep...

Ik zou het, buiten de vvw, opnieuw doen. Het feit dat je materiaal gratis kan ontlenen is ook een grote plus. Wel tijdig reserveren.
 
Lid geworden
23 okt 2015
Berichten
563
Waarderingsscore
8
Punten
18
Ja en nee. Ik doe de luchtdichting via easykit. Met pasta.
Ik moet men overschot nog eens gaan terug geven.

De vloerverwarming doe ik niet via hun. Reden is aansluiten op bestaande ketel wordt niet ondersteund. En ze willen overal 10 cm verleg afstand nemen. Als  ik naar mijn warmteverliesberekening ga kijken dan is dit onzin. Ook hebben ze geen interesse in mijn warmteverliesberekening en doen ze hun ding. Lijkt me dus niet compatibel met lage energie woning.

De gas kwam net iets duurder uit dan bij Rex in Mechelen. En Rex doet wel afvoer, Easykit niet. Dus je kan he t al raden. De mannen van Rex zoeken ook op welk verloopstuk ik nu nodig heb voor mijn ketel omdat deze nu een recht pijp door het dak heeft terwijl deze vroeger door de muur stak. Dus betere support daar.

Voor het regenwater wil Easykit maar een module inclusief pomp en 10l voorraad verkopen. Mijn multiplex hangt met lijm aan de kelderwand. 10l water is 10 kg. Je raad het al dat ik dit niet aan de multiplex wil hebben hangen.

Dus als je in hun standaard plan past is Easykit zeker een optie. Support is goed bij die mannen. Vragen worden beantwoord. Naleveringen komen in orde.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
25
Punten
38
Sluit me aan bij bouw vrouw. Voor ventilatie zelfde meegemaakt: werken met aannemer die DHZ ondersteunt was goedkoper, aannemer kwam halve dag op werf meewerken en met kwalitatievere materialen, bij Easykit waren ze enkele cruciale delen zoals geluidsdempers en dakdoorvoer vergeten (dat scheelde 'em natuurlijk bijna 15% in prijs). 

Voor de prijs van Easykit kan je volgens mij goedkoper vinden bij individuele aannemers ... daar krijg je natuurlijk niet de service van een opleiding + makkelijk bijbestellen.Werkmaterialen kan je meestal bij aannemer die DHZ ondersteunt ook lenen bv. sanitair, ventilatie, ... Ook de "DHZ services" zijn big business (bouwen is voor iedereen duur), laat u dus niet verblinden door het idee dat het per se altijd goedkoper is bij zo een keten.
 
Lid geworden
8 mrt 2017
Berichten
182
Waarderingsscore
4
Punten
0
Heb er voor onze nieuwbouw offertes gevraagd voor alle technieken.
Wat me vooral opvalt bij Easykit dat ze toestellen aanbieden waar zij het meeste winst op kunnen maken, ongeacht kwaliteit.
Zo heb ik voor de ventilatie eens zitten vergelijken met de unit die zij voorstelden en met een unit die de betere winkel in de buurt voorstelde.
Het debiet van de Easykit-unit zou in stand 3 (van de 4) moeten staan om hetzelfde debiet af-en aan te voeren dan de unit van de winkel uit de buurt.
 

Mijn mening is dus als volgt:

Via Easykit zal je ventilatie hebben, maar je zal geen goede ventilatie hebben.
Er zijn andere DHZ-firma's die werken met betere merken (zoals Zehnder voor ventilatie), maar deze zijn niet goedkoper dan een firma met DHZ-optie uit de buurt.

 
 

levud

Lid
Lid geworden
13 aug 2015
Berichten
600
Waarderingsscore
8
Punten
18
Wij hebben enkel sanitair + afvoeren via een zelfbouwfirma (niet easykit) gedaan. Ventilatie, CV en elektriciteit via zelfstandige aannemers die met zelfbouwers (willen) werken.

Geen slechte ervaring gehad met die zelfbouwfirma maar voor de 3 laatste posten wou ik toch iemand die er specifiek mee bezig is en die er al jarenlang ervaring mee heeft. Als ik de algemene reacties dan lees dan lijkt mijn aanvoelen toch te kloppen.
- ventilatie: als het type kanalen/dempers waar jij mee wil werken er niet tussen zit of ze verkopen het merk toestel niet, dan sta je daar
- vloerverwarming: hier geen problemen gehad met de legplannen, collectoren waren ingetekend waar wij hadden gezegd dat ze komen. Voorafgaand was er een gedegen warmteverliesberekening gedaan voor de juiste dimensioneringen en de legafstand werd aangepast naar de behoeften per ruimte
- elektriciteit: wouden werken met domotica (Loxone), bij mijn weten nog geen enkel zelfbouwfirma die hiermee werkt

Voor rechtoe rechtaan zaken waar je toch nog wat ondersteuning wenst, zijn ze zeker niet slecht. Voor zaken waar wat meer bij komt kijken of waar je net wat anders wil dan het gros van de mensen: zoek een zelfstandige die hiermee vertrouwd is en die ook met zelfbouwers werkt. Dat hoeft zeker niet altijd duurder te zijn.
 
Lid geworden
8 mrt 2017
Berichten
182
Waarderingsscore
4
Punten
0
levud zei:
- elektriciteit: wouden werken met domotica (Loxone), bij mijn weten nog geen enkel zelfbouwfirma die hiermee werkt

Ruban werkt met Loxone en met de betere merken van ventilatie, maar doen geen sanitair.
Ikzelf heb er mijn twijfels bij of ze écht genoeg kennen van Loxone.
Toen ik voorstelde dat ik de screens automatisch wilde laten werken a.d.h.v een sensor kreeg die man precies een kortsluiting in zijn hoofd.
Ze gaven me de indruk dat ze enkel de basis-basis kunnen met Loxone.
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.395
Waarderingsscore
351
Punten
83

levud

Lid
Lid geworden
13 aug 2015
Berichten
600
Waarderingsscore
8
Punten
18
Nu7s zei:
levud zei:
- elektriciteit: wouden werken met domotica (Loxone), bij mijn weten nog geen enkel zelfbouwfirma die hiermee werkt

Niet goed gezocht precies

http://samelek.be/zelfbouw-elektriciteit

http://www.jecon.be/zelfbouwers/

https://www.rubanzelfbouw.be/merken-elektriciteit/loxone/

http://www.vec-bvba.be/zelfbouw-pakketten/zelfbouw-pakket-1-domotica

Ik kan nog verder gaan hoor, maar punt is wel bewezen.

Wel goed gezocht, aangezien jecon onze elektricien is 
wink_smile.png
. Maar dat is een 3-manszaak waarbij er veel kennis zit en er goede uitleg wordt gegeven en die ik catalogeer onder
een zelfstandige die hiermee vertrouwd is en die ook met zelfbouwers werkt

Samelek ook zo'n firma die zich enkel op elektriciteit speciliseerd en ik in mijn zoektocht zeker was tegengekomen, nog iemand met een goede naam = HTEW

Maar ik begrijp dat mijn reactie verkeerd begrepen kan worden,  in die reactie bedoelde ik met zelfbouwfirma eigenlijk de grote gekende firma's die alle/de meeste technieken verkopen. Waar wanneer je in de winkel komt een leger verkopers klaar staat en die echt puur gericht zijn op zelfplaatsers en enkel technische mensen op de baan hebben voor de probleemsituaties.
Ruban wist ik trouwens inderdaad niet dat die (ondertussen) ook met Loxone werken.
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.395
Waarderingsscore
351
Punten
83
De grote firma's werken er inderdaad niet mee want de winstmarges zijn te laag volgens mij. 
teeth_smile.png
 
Lid geworden
16 jan 2021
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Bij Easykit zijn ze onbekwaam en niet instaat om iets deftig op te lossen.

Ik heb daar een bestelling gedaan meer dan 5000 euro.
Niets van opleiding gevolgd, en geen ondersteuning nodig gehad.
Ik heb 2 dingen proberen om te wisselen.
Man, man, man wat voor problemen.

1) gewone thermostaat omgeruild voor draadloze.
Gewisseld in de winkel in Roeselare, vond het al verdacht dat de doos beschadigd was.
Bij het openen van de doos bleek dat er onderdelen ontbraken (bevestigingsplaat) en dat er zelfs gebruikte gelekte batterijen inzaten.
Daarna nieuwe gekregen na ongeveer 3 weken. (mits minprijs t.o.v. van oude was die nog duurder dan elders)???

2de probleem omruilen van een nieuwe radiator nog in de verpakking.
Deze was door hem voorgesteld volgens ons plan. Er was geen plaats genoeg om de thermostatische kraan rechts te kunnen plaatsen.
Opnieuw naar winkel in Roeselare waar ze echt van alles geprobeerd hebben om niet te moeten omruilen.
Radiator draaien??? aansluitleidingen draaien??? aan collector wisselen??? .
Ik vroeg alleen een omruiling in een korter model.
Dan ging het over de 14 dagen omruil tijd die je maar hebt op radiators, enz.. (nadat ze mij eerst een maand hadden beziggehouden).
Ondertussen waren ze zelf veranderd van leverancier enz..

Heb ook 7 uur werktijd niet opgenomen 495 euro (70,7 euro/uur).
Daarna meer dan 3 weken moeten wachten op antwoord van de boekhouding.

Van die 495 was het boekhoudkundig niet mogelijk om een radiator van 160 euro om te ruilen??
Hun tegemoetkoming; nieuwe radiator van ANDER merk bij hun kopen voor hun scherpe prijs van 193 euro.
Heb hen vriendelijk bedankt en 1 online gekocht van hetzelfde merk als de 6 andere voor 158 euro.
Nu zit ik dus met 1 nieuwe radiator over en heb ik nog elders een andere moeten kopen.
Dit noemen ze service.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.379
Waarderingsscore
5.962
Punten
113
Maar waarom bestel je bij easykit als je geen opleiding of ondersteuning nodig hebt ?
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.379
Waarderingsscore
5.962
Punten
113
Dan heeft u gefraudeerd. En wss had je met 21% elders nog goedkoper afgewerkt...
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan