• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Domotica met Loxone

Bruno_D

Nieuw Lid
Lid geworden
10 jun 2012
Berichten
36
Waarderingsscore
0
Punten
6
Hallo,



Daar er zoveel mogelijkheden zijn met Loxone, zou het interessant zijn moesten we hier een verzameling krijgen en een bron zijn voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.
Momenteel zijn bij mij alle standaard zaken zowat afgerond, verlichting, rolluiken, verwarming, inbraakalarm, brandalarm, beregening en visualisatie, ben zeer tevreden met het resultaat, voor het muziek gedeelte ben ik nog op zoek naar voor mij de juiste oplossing.
Voor elke zone heb ik 2 luidsprekerkabels  voorzien die allemaal op 1 plaats samenkomen, in totaal 5 zones met inbegrepen de woonkamer.
Ik weet dat er standaard aansturingen mogelijk zijn voor Pioneer, Denon, Yamaha, Onky, Russound, Casatunes, Sonos, Logitech Squeezebox, Dreambox.
Welke worden door jullie al toegepast?
​Hebben jullie andere oplossingen en/of ideeën?
 
Dag Bruno,



Je kunt aan die lijst alle toestellen toevoegen die je met RS232 en infrarood kunt aansturen, dit samen met de aansturing via IP en je hebt bijna geen grenzen, zelf heb ik ervaring met Artsound en Bose via RS232.



In uw geval zou ik één van die opgenoemde Receivers nemen en die combineren met een Artsound ART2.4, dit indien de Receiver als 1 extra bron voldoende is, als je meer wilt is de Russound Multizone Controller Amplifier MCA-C3 zeker een goede keuze.



Verder kan ik als tip hier de bi directionele infrarood Extension van Loxone opnoemen, deze gecombineerd met bv. de universele afstandsbediening van Logitech en je hebt de ultieme WAF oplossing voor uw woonkamer / Hometheater.

Je stuurt met de afstandsbediening telkens gewoon 1 extra infrarood commando mee zodat Loxone weet wanneer je een bepaalde actie uitvoert, bv “Tv kijken” of “Radio luisteren”.

Dat extra commando kun je dan eventueel combineren met een schemerschakelaar zodat als je via de afstandsbediening “Tv kijken” oproept, de sfeer “Tv kijken” voor de verlichting alleen opgestart wordt als het donker genoeg is, de verwarming gaat natuurlijk direct wat hoger staan.

Weeral een knop minder, dit geld natuurlijk omgekeerd ook, wanneer men met de afstandsbediening “Alle toestellen uit” oproept, blijft de verlichting en verwarming nog 10 minuten actief, dit laatste kan natuurlijk eenvoudig aangepast worden.

Verder werkt het omgekeerd ook, met de functie “Alles uit” kun je met infrarood toestellen uitsturen, dit werkt enkel bij diegene die hiervoor een discrete IR code hebben.

Natuurlijk wat knoppen aanmaken in de afstandsbediening voor het aansturen van uw Domotica is natuurlijk ook mogelijk.



Grts,

Lukske
 
Hallo Bruno,



Je kan misschien jezelf nemen als infobron voor anderen ;)

Heb je een zuivere loxone installatie of een mix met KNX?

Welke onderdelen heb je gebruikt en wil je eventueel het Loxplan delen.



I.v.m. de audio denk ik dat de Squeezebox een doodlopende straat is. Er wordt blijkbaar niet meer ontwikkeld sinds ze zijn overgenomen.

Ik zou eerder gaan naar een receiver met rs232. Het liefst audio en video gecombineerd.

Aangezien de miniserver een webserver heeft zou het voor mij een interessante oplossing zijn om in iedere kamer waar je apart media wil sturen een

tablet te hebben die als streaming client dienst doet. Dan heb je alles in één toestel, bediening van loxone, internet browser, media client, wekker, fotokader,

weerstation, enz.



Iets wat bijvoorbeeld apple doet met airplay, Of Plex, Voco V-zone receiver enz.



Zelf maak ik gebruik van een mix met loxone, dmx, knx van de firma MDT en Zennio zas.
 
@hfx

Mijn installatie is volledig met Loxone en omvat;

31 lichtkringen waarvan 4 gedimde 230V led kringen en drie RGB led kringen

11 rolluiken + 1 zonnewering

3 verwarming zones

Inbraakalarm, brandalarm,

Beregening (nog niet volledig)

Visualisatie voor PC, Apple en android.



Toekomstig nog Airco, sauna, zwembad,……. ;-)

Nu wil ik mijn muziek verder afwerken daarom mijn vraag hier.

Ik denk dat ik de weg van een Denon Receiver en dan die ART2.4 ga gaan.



Sowieso ga ik ook voor die IR Extension, zoals Lukske het voorstelt kun je dat niet beter oplossen, dan kan ik ook eens bekijken of het met die IR Extension mogelijk is om de Airco aan te sturen.





Ik hoop dat ik hier iets nuttig vertel maar momenteel heb ik voor het weergeven van het weerbericht die “deur controle” bouwsteen gebruikt, als men dan de volgende string invult bij URL video stream (intern):

Voor Vandaag

http://static4.nieuws.vtm.be/sites/nieuws.vtm.be/files/imagecache/weather/weer/beldtxt12hr.jpg?

Voor Vannacht

http://static4.nieuws.vtm.be/sites/nieuws.vtm.be/files/imagecache/weather/weer/beldtxt24hr.jpg?

Voor Morgen

http://static4.nieuws.vtm.be/sites/nieuws.vtm.be/files/imagecache/weather/weer/beldtxt36hr.jpg?



mail
 
Hallo Bruno,



Als je de prijs van de ART2.4 optelt bij de Denon heb je ook het topmodel van Denon met 3 multi-zones + een hoop extra's. Welke ruimtes wil je echt apart sturen en welke zijn achtergrond muziek.

Die RGB LED kringen staan op de analoge uitgangen van de miniserver neem ik aan.

Dat van die weerberichten vind ik wel grappig, zal het eens proberen.



Grtjs
 
Bruno_D;1742712 wrote:
@hfx

Mijn installatie is volledig met Loxone en omvat;

31 lichtkringen waarvan 4 gedimde 230V led kringen en drie RGB led kringen

11 rolluiken + 1 zonnewering

3 verwarming zones

Inbraakalarm, brandalarm,

Beregening (nog niet volledig)

Visualisatie voor PC, Apple en android.

...

mail



wat voor schakelaars of systeem gebruik je? KNX? of een standaard ster schakeling?
 
ushkar;1743334 wrote:
Bruno_D;1742712 wrote:
@hfx

Mijn installatie is volledig met Loxone en omvat;

31 lichtkringen waarvan 4 gedimde 230V led kringen en drie RGB led kringen

11 rolluiken + 1 zonnewering

3 verwarming zones

Inbraakalarm, brandalarm,

Beregening (nog niet volledig)

Visualisatie voor PC, Apple en android.

...

mail



wat voor schakelaars of systeem gebruik je? KNX? of een standaard ster schakeling?



In voorgaand bericht gaf hij al aan uitsluitend met Loxone te werken. Wat bedoel je met een standaard ster schakeling, alles naar de kast?

Het voordeel van drukknoppen op de ingangen van de miniserver is dat het eenvoudig blijft, ook naar programmeren. Het is iets goedkoper maar een stuk lastiger met bedraden, zeker als je terugmelding wilt. Ook voor het overzichtelijk houden van de drukknoppen is dat niet zo eenvoudig, zeker niet voor je huisgenoten. Zes drukknoppen, kort/lang drukken, tweemaal,driemaal drukken, alarm enz.



Het nadeel van knx is de extra software die je moet aankopen/zoeken. Het aanleren van knx, het is iets duurder (valt wel mee) en iets moeilijker te programmeren. Het voordeel; meer keuze/fabrikanten, halve standaard, niet veel duurder.

Dus ofwel kies je een systeem op basis van knx met als visualisatie en interfaces Loxone, ofwel alles van Loxone
 
Niet om reclame te maken, maar als je nog geen dmx uitbreiding hebt gekocht en je wil rgb led verlichting aansturen kan je een €65 eldoled controller aankopen.

Deze kan eenvoudige scenes opslaan en middels een potentiaal vrij contact kan dan naar de volgende scene worden overgeschakeld.

De werkwijze vind je terug in de manual; http://www.eldoled.com/userguides/User_manual_LINEARdrive_Display_V1.pdf

Je hebt dan natuurlijk geen visualisatie van de scene. Of via 0-10V.

Loxone heeft ook een zelfde systeem, dus voor niet te ingewikkelde lichtscenes moet je geen uitbreiding aankopen.
 
Dit kan leuk worden, eens kijken welke ideeën hier nog allemaal terecht komen.



Ik zal alvast mijn steentje bijdragen;



Verschillende Pc functies oproepen met Loxone;



Download hier het Shutter program: http://www.den4b.com/?x=downloads&product=shutter



Start het programma “Shutter.exe”



In het programma, selecteer Options -> Web interface en vul uw IP adres, poort, gebruikersnaam en wachtwoord in (naast het sterretje vult u een open poort in)



2comquw.png




In LoxConfig vult u het adres in “Virtuele uitgang verbinder” in de vorm van http://gebruikersnaam:wachtwoord @ IP: poort



70jtqf.png




Vul nu het gewenste commando in de “Virtuale uitgang commando” met instructies /excecute?action=Sleep (voor het sleep commando)



ekqpsx.png




Deze opdrachten zijn ook mogelijk;



vfkqyq.png




Het mooie is dat dit kan gecombineerd worden met de alles uit functie, zodat alle computers in slaap gaan of zelfs uitgeschakeld kunnen worden.

Terug opstarten van een Pc gaat natuurlijk eenvoudig door de wake on lan functie te gebruiken



@hfx

Wat bedoel je juist met uw opmerking over dat druknoppen met Loxone moeilijk zijn, dit bepaal je toch zelf, dat is juist het grote voordeel tegenover KNX.

Ik zit in die situatie van KNX met een Miniserver, en moest ik nu opnieuw beginnen zou ik volledig Loxone gaan, al mijn echte Domotica functies zitten in de Miniserver en niet in KNX.
 
@Barthus

Wat ik bedoel met moeilijkheden drukknop is dat als je per kamer een paneeltje met 8 drukknoppen wil, dat je 9 draden naar de verdeelkast moet trekken, voor elke kamer. En dit zonder terugmelding want dan komen er nog heel wat bij. Ook wordt het moeilijk voor huisgenoten en bezoekers om te weten welke functie achter welke knop schuilgaat. De enige degelijke oplossing volgens mij bestaat er dan in om de hoofdfuncties (licht aan/uit) aan een eenvoudige drukknop toe te kennen en meer centraal een aantal tablets (per verdiep) te voorzien voor sferen, verwarming, verluchting, alarm, muziek enz.



Bij knx kan je nog kiezen voor bv zennio zas

zas_alum.jpg


Denro one

3d79f8548f.jpg


Bush-prion

p132_03.jpg




Of je neemt een ingangsblok en sluit daar je gewone drukknoppen op.



Loxone is misschien geen slecht systeem, maar heeft dezelfde nadelen als alle andere kleine fabrikanten.

Je bent afhankelijk van 1 bedrijf met al zijn nadelen. Als je een keer je hele systeem hebt moeten vervangen + een deel bedrading pas je wel op. De verschillende min of meer bekende domotica fabrikanten kunnen allemaal wel min of meer hetzelfde. Wat Loxone sterk maakt is zijn samenwerking met knx en de logica ervoor, zijn interfaces naar dmx, rs232, enz voor een sterke prijs.

De totale prijs wordt niet duurder door knx als je wat oppast.

Dat is wat ik ervan denk.
 
@hfx,

Dat je meer bekabeling nodig hebt stoort de mensen die kiezen voor een andere oplossing ook niet, zie de vele postings met PLC en teleruptor oplossingen, en als dan de drukknoppen die aangesloten zijn op Loxone eensklaps zoveel moeilijker zouden worden, zoals “Barthus” al zegt, dat heb je zelf in de hand, ook het nut van terugmeldingen met leds is maar zeer beperkt, dat het licht in de ruimte aan is kan ik zonder led ook zien.

Andere meldingen kun je eenvoudig oplossen met de Visualisatie of door gebruik te maken van de reeds aanwezige verlichting, bv. bij het inschakelen van het alarm het licht in die ruimte een paar keer laten pinken, of nog eenvoudiger gewoon een e-mail sturen naar uw smart Phone met de alarm status en met push mail ontvangen, dit laatste werkt met Google mail zeer goed.

Door gebruik te maken van de uitgebreide logische functies en de vele gateways, heb je de mogelijkheid om alles optimaal aan te passen, zodat je heel veel functies kunt automatiseren, en zodoende minder drukknoppen nodig hebt, dat is de sterkte van Loxone.

Bij KNX daarentegen is het zo dat je tevreden moet zijn met wat de fabrikant u geeft, en hoewel hier de laatste jaren hard aan gewerkt is, blijven er toch situaties die om meer flexibiliteit vragen.

Uw statement dat KNX hetzelfde kan aanbieden aan dezelfde prijs kun je volgens mij niet hard maken, zeker als het gaat om een echte Domotica installatie met de nodige gateways en intelligentie.

Mijn woning is nu meer WAF met KNX/Loxone als in de periode met KNX/Homeserver.



Quote:
“Loxone is misschien geen slecht systeem, maar heeft dezelfde nadelen als alle andere kleine fabrikanten.

Je bent afhankelijk van 1 bedrijf met al zijn nadelen. Als je een keer je hele systeem hebt moeten vervangen + een deel bedrading pas je wel op. De verschillende min of meer bekende domotica fabrikanten kunnen allemaal wel min of meer hetzelfde.”

Zulke uitspraken zijn dan weer volledig nutteloos, Loxone is het meest open systeem dat er momenteel op de markt is, door de standaard integratie van KNX en IP (zelfs IP building is niet zo IP compatible als Loxone), is het momenteel zeker geen slechte keuze voor de toekomst.

Welk ander systeem heeft deze mogelijkheden en staat zo open voor standaarden?

Klein??? Je hebt het wel over een bedrijf waar momenteel meer dan 45 mensen werken met dochters in Tsjechië, Engeland, Zwitserland en Spanje, voor de rest zijn er distribiteurs over heel de wereld en meer dan 1500 partners, de vooruitzichten zijn dat Loxone dit jaar zeker 10 miljoen omzet realiseert, zie dit artikel;

http://www.medianet.at/technology/article/die-wohnung-denkt-mit-smart-homes-fuer-alle/

Binnen twee jaar zouden hier ongeveer 70 medewerkers moeten werken;

Bekijk bijlage 2481

Ik houd Loxone nu al een tijdje in het oog en hoop dat ze ooit op de beurs komen zodat ik aandelen kan kopen.;-)



Uw probleem met de bekabeling is persoonlijk denk ik, een sterbekabeling heeft een enorme flexibiliteit en is de meest vellige voor de toekomst.

Je kunt van een sterbekabeling altijd naar een busstructuur, omgekeerd niet.

Ik heb nu ervaring met beide vormen en stel vast dat je met een ster bekabeling vlug een oplossing hebt, en meestal nog betaalbaar ook, die zelfde zekerheid heb met een bus systeem niet.



Grappig dat je de Prion van Busch-jaeger (ABB) aanhaalt, voor de prijs van die drukknop alleen heb je bij Loxone een compleet Domotica systeem, en je moet nog altijd naar de drukknop lopen om iets aan te passen.

Even ook noch aanhalen dat Denro ondertussen overgenomen is door Siemens en dat die voorlopig nog altijd geen ondersteuning geeft op de originele Denro producten.



En dan nu terug naar het originele topic, hier nog een Loxone tip;

De online seminaries zijn echt de moeite, eerst in het Duits en daarna in het Engels;

Duits

http://www.loxone.com/Pages/de/service/ONLINE-SEMINAR/Online-Seminar.aspx

Engels

http://www.loxone.com/Pages/en/service/online-seminars/online-seminars.aspx



Grts,

Lukske
 

Bijlagen

  • dxh9nb.jpg
    dxh9nb.jpg
    42,8 KB · Weergaven: 1
Beste Lukske,



Zoveel verschil in mening hebben we niet hoor:)

Je hebt inderdaad meer flexibiliteit naar de toekomst toe als je zelfs met een bus structuur regelmatig met je bus naar je kast gaat.

Loxone mag dan wel goed bezig zijn, het blijft een relatieve 'kleine' speler die net zo open is als andere spelers. Hun prijzen naar de toekomst toe ...? Ook knx is natuurlijk niet open source. Maar de voordelen zijn gekend.

Je bent net zo afhankelijk van hen, zie discussie http://www.loxone.com/Pages/forum/default.aspx?g=posts&t=1625

Mijn eigen installatie bestaat uit een loxone miniserver (uiteraard) €500 +uitbreiding €400

Een aantal schakelaars die ik nog had

knx relais 16 uitgangen €348

knx rolluik module €154

knx dimmer 4 uitgangen €408

knx input module 16 ingangen €348

knx inputmodule 8 230V €348

zennio zas met elk 2 potentiaal vrije contacten voor schakelaar of temp. meting 2x €460

knx schakelaar 8 toetsen en rgb terugmelding 2x €105

Drossel en voeding €100

+DMX uitbreiding



Maakt in totaal €3171 De knx software heb ik ergens gevonden op internet, sommige prijzen hier vermeld

waren weer opgeslagen, de stuurkast rijgklemmen enz. zijn er natuurlijk niet inbegrepen.

Als ik opnieuw zou beginnen zou ik de uitbreiding van de miniserver laten vallen. 28+16+64 ingangen

en 46 uitgangen. Tablets voor visualistatie, audio/video aansturing is nog toekomst.

Hiervoor heb je dan 1 miniserver en 5 uitbreidingen waarbij je nog extra relais nodig hebt voor stopcontacten, geen 230V ingangen hebt, geen uitgebreide

aansturing (buiten de visualisatie) en geen zekerheid van een brede ondersteuning door veel fabrikanten.

Hiertegenover staan dan natuurlijk weer andere voordelen. 92 ingangen en 48 uitgangen



Op de plaatsen waar nodig heb ik een uitgebreide aansturing, elders eenvoudig.

Al bij al een redelijke prijs voor het gebodene. Veel flexibiliteit en logica, juist nog wat problemen met aansturing dmx en samenwerking tussen knx loxone
 
@hfx,

Ik denk dat ik nu begrijp wat uw standpunt is, je heb voor 95% een KNX installatie en je verwacht van Loxone 100% KNX support voor de 5% die zij leveren, voor alle duidelijkheid ik zit in dezelfde situatie en ben zeer tevreden met het resultaat, alle KNX componenten zijn volledig geïntegreerd in Loxone zonder beperkingen, bij mij is meestal het probleem dat het KNX gedeelte te beperkt is.

Een voorbeeld van dit laatste is dat ik alle logica van mijn (dure) KNX thermostaten nu in de Miniserver gestopt heb, zodat enkel nog de temperatuur meting op KNX gebeurt, als ik die temp metingen gedaan had met 1-wire had ik van het verschil een Miniserver extra kunnen kopen.



Loxone blijft natuurlijk hoofdzakelijk en zelfstandige Domotica fabrikant, en zij zien de KNX koppeling als uitbreiding en oplossing gever voor een Loxone installatie.

Je zou alle sensoren en actoren ook met IP of RS232/RS485 kunnen doen, je moet dan niet verwachten dat Loxone al uw problemen gaat oplossen, aan de andere kant meer open kun je als fabrikant tegewoordig niet zijn.

Als je denkt dat Loxone hier verkeerd is moet je hetzelfde eens proberen met een KNX fabrikant zodat die iets wijzigt of aanpast, ik wens je veel succes.

Mijn ervaring is dat zolang je enkel bij Loxone blijft je een simpele en totale oplossing krijgt, en zodra je met KNX begint het alleen maar ingewikkelder wordt.



Welke andere Domotica fabrikanten ken je nog waar zoveel mensen werken aan hun oplossing?

Welke DMX gateway gebruik je, en wat zijn juist uw KNX problemen.
 
@Lukske



Kijk, Loxone maakt geen reclame voor 95% knx support maar voor knx support algemeen.

Zo is mijn installatie ook aan mij verkocht.

Het is ook zo dat Loxone + knx staat waar ze nu staan, ze hebben volgens mij heel veel omzet/marktpenetratie te danken aan hun knx support. Het is mijn inziens verkeerd om knx zoveel mogelijk te laten vallen of minder te ondersteunen om hopelijk hun eigen producten beter te laten verkopen.

Je moet zorgen dat je betere producten hebt dan de concurrentie, zo blijf je het langste marktleider.

Anders komt er ruimte voor andere spelers.



Je hebt gelijk dat wanneer er logica aan te pas komt knx niet de meest logische oplossing is.

Maar knx heeft een zeer stabiele, kortsluitvaste bus. Is decentraal, dus je installatie valt zo goed als nooit volledig weg. Elke module heeft een manuele bediening op de module zelf, dus je kan alles altijd bedienen of er moest geen stroom op de kast meer toekomen. Wereldwijd zeer veel fabrikanten/ondersteuning. Voor toepassingen met logica is het inderdaad een pak minder.



Een volledige knx ondersteuning door loxone was voor mij de ideale combinatie. Maar ik begrijp waarom je uitsluitend bij Loxone zou blijven. Betere documentatie/voorbeelden zou ook mogen.



Ik gebruik de loxone dmx extention. Heb nog niet helemaal door hoe je het juist aanstuurt. RGB Leds gaan bv uit als ze aan moeten gaan.

Met de zennio zas had ik het probleem dat deze een uitgang van de loxone miniserver niet goed kan aansturen. Half opgelost met in de loxone config de knx uitgebreide sensor met pulse adres te nemen.

En op de zas een groepsadres met 1-bit (hold en release). Het licht schakelt nu wel maar heb geen status of terugmelding.

De terugmelding van de knx dimmers in de visualisatie is ook nog niet in orde.

Zal nog eens alles moeten nakijken voor een puntgave werking.



Grtjs
 
Hier nog een manier om Zonnepanelen te loggen en weer te geven in de visualisatie, dit is momenteel zeker toepasselijk gezien het mooie weer.

En dit allemaal door gebruik te maken van 1 digitale ingang die aangesloten is op de SO uitgang van de officiële meetmodule, de rest zijn wat functie blokken.



Men heeft alle interessante waarden;

Totaal opbrengst in KWh (groen)en in euro (licht blauw)

Dag opbrengst in KWh (groen) en in euro (licht blauw)

Actuele opbrengst in KW (groen)

Max piek van de dag in KW (groen)



De Offset is de reeds opgemeten waarde van de officiële meetmodule.

Prijs per KWh is natuurlijk afhankelijk van uw huidige elektriciteit leverancier

5ts0w2.jpg


http://i50.tinypic.com/5ts0w2.jpg
 
Bruno_D;1749723 wrote:
Hier nog een manier om Zonnepanelen te loggen en weer te geven in de visualisatie, dit is momenteel zeker toepasselijk gezien het mooie weer.

En dit allemaal door gebruik te maken van 1 digitale ingang die aangesloten is op de SO uitgang van de officiële meetmodule, de rest zijn wat functie blokken.







http://i50.tinypic.com/5ts0w2.jpg



Bedankt hiervoor!

Ik was al een beetje aan het experimenteren gegaan met de puls-uitgang van de teller, maar dit is een goede basis voor mijn programma.

Iemand die zijn zonnepanelen al in een grafiek gekregen heeft op de LoxOne?
 
Hallo allen



Ik ben een zelfbouwer en ge met mijn elektriciteit beginnen, hiervoor zou me graag wat verdiepen in het Loxone gebeuren. Voor mij is het geheel van elektriciteit en domotica redelijk nieuw. Heb al heel wat gelezen en ben overtuigt om voor loxone te kiezen.

Nu is mijn vraag, is het voor een leek doenbaar om de programmatie onder de knie te krijgen of is er toch een zekere achtergrondkennis vereist? (ik leer zeer snel). Een tweede vraag is de schakelkast, als er iemand zo vrij wil zijn een fototje van de zijne te posten mag uitleg bij. Alle info omtrent Loxone is welkom (maar dan wel zo makkelijk mogelijk uitgelegd voorlopig). Ben trouwens van regio Itegem. Alvast dank aan allen voor het mogen meegenieten van jullie kennis en commentaren
 
jellenaets;1751417 wrote:
Hallo allen



Ik ben een zelfbouwer en ge met mijn elektriciteit beginnen, hiervoor zou me graag wat verdiepen in het Loxone gebeuren. Voor mij is het geheel van elektriciteit en domotica redelijk nieuw. Heb al heel wat gelezen en ben overtuigt om voor loxone te kiezen.

Nu is mijn vraag, is het voor een leek doenbaar om de programmatie onder de knie te krijgen of is er toch een zekere achtergrondkennis vereist? (ik leer zeer snel). Een tweede vraag is de schakelkast, als er iemand zo vrij wil zijn een fototje van de zijne te posten mag uitleg bij. Alle info omtrent Loxone is welkom (maar dan wel zo makkelijk mogelijk uitgelegd voorlopig). Ben trouwens van regio Itegem. Alvast dank aan allen voor het mogen meegenieten van jullie kennis en commentaren



Loxone kan je gratis downloaden en uitproberen. Via de simulatie kan je zien of je probeersel werkt.

Is dat Itegem bij Heist-op-den-Berg? De invoerder zit in Nijlen, vlakbij, maak misschien eens een afspraakje.
 
@ hfx



Ja Idd Itegem bij Heistop-den-Berg.

Ben reeds 1 maal bij de hoofdverdeler geweest (is ondertussen wel een tijd geleden), nu moet ik wel zeggen dat ik precies de indruk kreeg dat hij er niet teveel tijd wou insteken om een zelfbouwer/leek in het hele gebeuren helemaal op te starten. (Let op ik kan hier ook wel mis in zijn).



@ Allen



nog steeds heb ik interesse in een fototje van de verdeelkast (met daarbij het aantal kringen en toestanden die je er allemaal hebt insteken). Indien je dit niet op de forum wil zetten, het mag ook steeds in een privéberichtje.



Alvast dank aan allen
 
Neen, helemaal opstarten zal hij niet doen. Of je moest hem ervoor betalen :)

Heb je de software al onder de knie?

Wat betreft de kast, ik heb zelf een combinatie van loxone en knx. Daar ben je dus niets mee en op een foto zie je toch niets. Dat is een wirwar van draden.

Als de kast moet gekeurd worden moet je toch weten wat je doet en zal bedraden ook geen probleem zijn.

Zoniet zie onder.

Als je uitsluitend bij loxone blijft is de keuze in componenten toch niet zo moeilijk, het aantal ingangen + uitgangen en gedimde lampen dat je nodig hebt gedeeld door het aantal module in-uitgangen + voeding.

Ze hebben er maar drie modules.



Ik ben ooit eens gestart met een handleiding, maar daar is niet veel van gekomen. Als je wil geef je je email

en mag je ze aanpassen.

https://docs.google.com/document/d/1RBt33cRN8EwBbEYSNQTrLi_wrdP8IGPs4HtZCpT-9UM/edit?pli=1
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Subject
Aangemaakt door
Laatste reactie
Comments
Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Bovenaan