Direct aansluiting op definitieve elektriciteitskast .

RafC

Lid
Lid geworden
31 jan 2012
Berichten
141
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heel ons bouwproces hebben we elektriciteit gebruikt van onze lieve buur . Ondertussen zijn onze definitieve elektriciteitskast en teller geplaatst en bekabeld aldus klaar voor keuring . We moeten onze aansluiting nog doen . In de meeste gevallen wordt er eerst gewerkt met een werfkast . Is het mogelijk om direct onze definitieve kast te laten keuren en direct onze aansluiting hierop te laten voorzien ? Volgens eandis moet er sowieso eerst een voorlopige aansluiting komen (met definitieve kabel) wat wij dus eigenlijk niet nodig hebben tenzij we dit verkeerd begrepen hebben ... 
 

bgcw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
22 mei 2011
Berichten
2.925
Waarderingsscore
617
Punten
113
als jij je kabel klaar legt maakt het toch niet uit of ze het binnen moeten aansluiten of in een werfkast.

mag geen probleem zijn.
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.397
Waarderingsscore
345
Punten
83
Je voorziet je definitieve kast met het minimum aantal componenten, je laat keuren en vraagt de aansluiting aan. Mag geen probleem zijn.
 

lennie

Lid
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
768
Waarderingsscore
0
Punten
16
Zo is het thuis ook gegaan: werfstroom via buur.

Daarna ineens definitieve aansluiting op de definitieve (gekeurde) kast.

Was wel in infrax gebied en ik heb al verschillende gebieden gemerkt dat infrax precies wat schappelijker is dan eandis. (Bijvoorbeeld wat betreft de kosten voor omschakeling naar enkelvoudig telwerk bij zonnepanelen.)
 

RafC

Lid
Lid geworden
31 jan 2012
Berichten
141
Waarderingsscore
0
Punten
16
De kast is al volledig voorzien van a tot z . Dimmers enzo inclu...
 

Stefaan Van Slycken

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
13 mei 2017
Berichten
3.251
Waarderingsscore
1.189
Punten
113
Als je elektrische installatie af is, dan laat je ze keuren (eventueel even op de "leenstroom" van je buur steken zodat de keurder de testknoppen van de differentieels kan testen) en met dat keuringsverslag kan Eandis je defintieve aansluiting laten plaatsvinden. Voorlopige aansluiting is voor niks nodig.

Als enkel je zekeringkast hangt maar de rest nog te plaatsen is zorg je dat de stopcontacten bij de kast werken en laat je met dat ene kringetje een werfkeuring uitvoeren (1 jaar geldig, goedkoper dan definitieve keuring), laat je Eandis op basis hiervan aansluiten, en laat je de totale installatie definitief keuren achteraf. Eandis hoeft hiervan niet meer op de hoogte gebracht te worden - mits je natuurlijk je "voorlopige" aansluiting op het correcte, defintieve vermogen neemt.

Ik heb wel de indruk dat de telefonistes van Eandis niet bepaald technisch onderlegd zijn (en dat is heel lief uitgedrukt); als ze moeilijk doen of je vraag niet begrijpen vraag je beter dat er een technieker op voorhand ter plaatse komt om de boel eens te bekijken. De mannen op de baan weten gewoonlijk goed waarover ze spreken.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan